به گزارش می متالز، منصور یزدیزاده که در نشست صمیمی حسن روحانی، رئیس جمهوری با تولیدکنندگان و فعالان صنایع فولاد و پتروشیمی کشور حضور داشت ضمن قدردانی از ایشان، بابت زمانی که برای گفتوگو با تولیدکنندگان بزرگ فولاد کشور اختصاص داد، گفت: در این نشست گزارشی از فعالیتهای ذوب آهن ارائه و از دکتر روحانی برای حضور در افتتاحیه پروژه PCI و راهاندازی کوره شماره یک دعوت شد.
وی سخنان رئیس جهوری را برای تولید کنندگان صنعت فولاد کشور برای دستیابی به جهش تولید، بسیار دلگرم کننده دانست و برگزاری این نشستها را برای بررسی مشکلات بخش تولید کشور بسیار مهم ارزیابی کرد.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، توجه ویژه رئیس جمهوری به مشکلات تولیدکنندگان و صدور دستورهای لازم برای پیگیری حل این مشکلات را از جمله نتایج مثبت این نشست دانست و گفت: نتایج پیگیری این مشکلات بهزودی اعلام می شود که میتواند برای رفع موانع بخش تولید کشور بسیار مهم باشد.
دکتر حسن روحانی عصر دوشنبه (ششم مردادماه) در نشستی با تولید کنندگان و فعالان صنایع پتروشیمی و فولاد کشور با تاکید بر اینکه خوداتکایی در تولیدات ارزشمند بخشهای پتروشیمی و فولاد، دستاوردی مهم برای کشور است، گفته بود: ۱۴ میلیارد دلار برای پیشبرد گام دوم توسعه در بخش پتروشیمی سرمایهگذاری کردهایم و ۸ میلیارد دلار هم تاکنون برای جهش سوم که سال ۱۴۰۳ به نتیجه میرسد، سرمایه گذاری کردیم.
وی اظهار کرده بود: صنعت فولاد برای پیشرفت خود در توسعه راهآهن و همچنین به عنوان مصرفکننده در صنعت آب کشور هم نقش خوبی ایفا کرده است.
دکتر روحانی با قدردانی از تلاش همه فعالان در دو بخش فولاد و پتروشیمی اظهار کرد: این دو بخش به موقع ارز خود را برگرداندهاند و اگر دولت افتخار میکند که در برابر آمریکا، تحریم و فشار خارجی ایستاده است، این ایستادگی در سایه کمک و تلاش همه تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و کارآفرینان بهویژه در زنجیره فولاد و پتروشیمی امکان پذیر شده است.
وی با بیان اینکه شرکتهای فولاد و پتروشیمی بار سنگینی در زمینه تولید و همچنین صادرات غیر نفتی بر دوش دارند، گفت: خوشبختانه محصولات تولیدی ما از نظر کیفیت قابل رقابت در بازار جهانی است و اگر کیفیت محصول بالا نباشد نمیتوانیم در بازار رقابت کنیم.
رئیس جمهوری تکمیل بودن زنجیره تولید را مورد تاکید قرار داد و گفت: در روند تولید محصول تا مصرف نهایی زنجیره تولید باید کامل باشد و خوشبختانه امروز در بخش اعظم محصولات بخش پتروشیمی و فولاد در کشور بی نیاز هستیم و روی پای خود ایستاده ایم و خود اتکایی و خودکفایی از دستاوردهای مهم این تولیدات ارزشمند در کشور بوده است.
دکتر روحانی دو برابر شدن میزان تولید محصولات پتروشیمی و فولادی در هفت سال گذشته را نتیجه اقدام ارزشمند و هنر بزرگ تولیدگران، متخصصان،کارشناسان و کارگران کشور برشمرد و اظهار کرد: این افزایش تولید تحول بزرگی در صنایع فولاد و پتروشیمی کشور ایجاد کرده است.
وی بر ضرورت جلوگیری از خام فروشی تاکید کرد وگفت : امروز در پتروشیمی و فولاد از خام فروشی جدا شده و به ارزش افزوده رسیده ایم که میتواند سبب رونق اشتغال و توسعه صنایع پایین دستی شود. وقتی محصولی را خام عرضه میکنیم، قیمت بسیار کمی دارد در حالی که ارزش افزوده آن در محصول نهایی است.
رئیس جمهوری تصریح کرد: اگر معدن سنگ آهنی را کشف کنیم، سنگ آهن آن را از طریق بنادر به مقصد برسانیم ( صادر کنیم ) ارزش افزوده ناچیزی دارد اما اگر آن را به فولاد تبدیل کنیم، ارزش افزوده چند برابری حاصل میکند بنابراین باید به سمت صادرات محصولات نهایی برویم.
دکتر روحانی گفت: جلوگیری از خام فروشی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، می تواند ظرفیتهای جدیدی برای کشور ایجاد کند که حاصل آن اشتغال زایی و ایجاد ثروت برای کشور است.
وی با بیان اینکه مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی مدیران شرکت های پتروشیمی و فولاد در این نشست فردا در دولت ، مطرح و برای حل مشکلات تصمیم گیری خواهد شد، افزود: از همه تولیدکنندگان و تلاش گرانی که در شرایط سخت تحریم و فشار اقتصادی دشمن و شیوع ویروس کرونا برای توسعه کشور و افزایش تولید تلاش کردند، سپاسگزاری می کنم.
پیش از سخنان رئیس جمهوری در نشست با تولیدکنندگان و فعالان صنایع پتروشیمی وفولاد کشور، بیژن زنگنه وزیر نفت و مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت گزارشی از وضع صنایع پتروشیمی و فولاد و همچنین روند تولید و صادرات محصولات در این دو حوزه ارائه کردند و چند تن از مدیران این دو صنعت به بیان دیدگاهها و طرح مشکلات خود پرداختند و حمایت دولت و رئیس جمهوری برای رفع این مشکلات را خواستار شدند.