تاریخ: ۳۱ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۵۰
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۱۲۰۶۳۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:

دلیلی برای جذابیت مجدد سرمایه‌گذاری در "بورس"

می متالز - افزایش شناوری سهام شرکت ها، می‌تواند به اصلاح و تعدیل قیمت سهم‌ها بی انجامد و در نهایت، تعدیل قیمت‌ها موجب جذابیت دوباره سرمایه گذاری در بازار سرمایه گردد.
دلیلی برای جذابیت مجدد سرمایه‌گذاری در "بورس"

دلیلی برای جذابیت دوباره سرمایه گذاری در بازار سرمایه

به گزارش می متالز، روز گذشته بازار با پرش ۵۹ هزار و ۷۷۰ واحدی شاخص کل خوش درخشید و با اقتدار وارد کانال ۱ میلیون و ۹۰ هزار واحدی شد. راه زیادی تا فتح کانال ۲ میلیون واحدی نمانده؛ ولی با توجه به رشد دیروز بازار سرمایه در سایه افت نرخ ارز و خبر افزایش شناوری سهام شرکت ها تا ۲۵ درصد، فشار عرضه در روزهای پایانی هفته محتمل است.

آنچه بیشتر اهمیت دارد دغدغه هایی است که متوجه بازار سرمایه است. خیلی از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی و بازار سرمایه‌ای، معتقدند رشد بعضی نمادها حبابی بوده و از آنجا که بازیگران اصلی این بازار در حال حاضر سهامداران خرد هستند، باید نگران آینده این بازار و ریزش احتمالی بورس تهران باشیم.

در مقابل عده‌ای هم بر این باور هستند که قیمت کالاها و خدمات در کشور ما صعودی بوده و با در نظر گرفتن رشد بازارهای موازی از جمله مسکن و طلا و خودرو و ... و نیز حجم بالای نقدینگی سرگردان در کشور، نقدینگی راهی جز بازار سرمایه ندارد.

با این حال، اقداماتی برای کنترل رشد بازار سرمایه صورت گرفته و مصوبه افزایش شناوری سهام شرکت ها از جمله همین اقدامات است. اتفاقی که شاید عرضه ها در برخی نمادها را افزایش دهد و سبب افت قیمت سهم و یا توقف رشد قیمت ها شود.

حسن رضایی‌پور کارشناس بازار سرمایه تاثیر افزایش شناوری سهم‌ها بر وضعیت بازارسرمایه بیان کرد: افزایش شناوری سهام شرکت‌ها و عرضه سهام در بازارسرمایه، اتفاق مثبتی برای این بازار خواهد بود؛ این اتفاق از دو جنبه بر بازارسرمایه ما اثرگذار است؛ نخست آنکه با افزایش عرضه سهم‌ها، سرمایه‌های جدید به سمت سفته‌بازی نخواهد رفت و دوم آنکه با افزایش شناوری سهام شرکت‌های ارزنده بازار، نقدینگی سرگردان به جای ورود به سهم‌های حبابی می‌تواند وارد سهم‌های ارزنده بازار گردد.

وی افزود: معتقدم افزایش شناوری سهم‌ها، سرمایه‌گذاری‌های با کیفیت را جایگزین برخی سرمایه‌گذاری‌های کم‌کیفیت خواهد کرد و اگر این اتفاق، منجر به اصلاحی هم شود؛ این اصلاح عمیق و نگران کننده نخواهد بود و فقط شاید از سرعت رشد بازار بکاهد. البته تاثیر افزایش شناوری سهام شرکت ها، تاثیر متفاوتی بر هر شرکت خواهد داشت. چه بسا شرکت های بزرگی که حتی آزادشدن یک‌درصد از سهام‌شان، چند برابر ارزش یک شرکت کوچک بازار پایه‌ای، نقدینگی جذب کند‌. بنابراین تاثیر افزایش شناوری سهام شرکت‌ها بستگی به سایز شرکت و میزان سهام آزاد شده خواهد داشت.

این کارشناس بازارسرمایه در رابطه با مدت زمانی که احتمالا فرآیند افزایش شناوری سهام شرکت‌ها به طول می‌انجامد، گفت: بخشی از این کار بستگی به میزان همکاری شرکت‌ها برای افزایش شناوری سهم‌ها است. باید دید چند درصد از شرکت‌ها داوطلبانه اقدام به افزایش شناوری سهام می‌کنند و مشوق‌های در نظر گرفته شده، چقدر در ترغیب شرکت‌ها مخصوصا شرکت‌های دولتی موثر خواهد بود. اگر هم این فرایند در بخشی از شرکت ها بصورت دستوری اجرا شود، باید مراحل قانونی کار طی شود. در مجموع به نظر می رسد اجرای این مصوبه ۳ ماهی زمان ببرد.

رضایی پور در پیش بینی وضعیت بازار اظهار کرد: خوشبختانه همچنان جریان ورود نقدینگی به بازار سرمایه، مثبت است. بنابراین اگر بابت افزایش عرضه سهم ها، نگرانی هایی وجود داشته باشد، با در نظر گرفتن جریان ورود نقدینگی به این بازار، احتمالا فعلا شاهد اتفاق منفی در بازار سرمایه نخواهیم بود‌. ضمن اینکه افزایش شناوری سهام و عرضه آن هم کمی زمان خواهد برد و به یکباره شناوری سهام تمام شرکت های بازار سرمایه، افزایش نخواهد یافت. افزایش شناوری سهام شرکت ها، می تواند به اصلاح و تعدیل قیمت سهم ها بی انجامد و در نهایت، تعدیل قیمت ها موجب جذابیت دوباره سرمایه گذاری در بازار سرمایه گردد. علاوه بر این، حباب بازارهای هم بزرگ شده و بسیاری از مردم، قدرت خرید کافی برای سرمایه گذاری در بازارهای موازی را ندارند و با سرمایه های کوچک، نمی توان در بازارهای رقیب سرمایه گذاری کرد. از این رو، کماکان بازار سرمایه مناسب ترین گزینه برای سرمایه است‌.

وی در مورد گزینه های مناسب برای سرمایه گذاری هم گفت: سهام شرکت های معدنی، پتروشیمی، پالایشی و همچنین سهام شرکت های سرمایه گذاری، گزینه های معقول تری برای سرمایه گذاری هستند‌.

عناوین برگزیده