به گزارش می متالز، سعید عمرانی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: تمامی زنجیره فولاد از سنگ آهن، کنسانتره، ورق، محصولات اولیه و نهایی همه تولید داخل است و میزان تولید هم هزار تن بیشتر از مصرف داخلی است.
وی اظهارداشت: مشکلات اساسی اینکه تولیدکنندگان بالا دستی به مصوبات تنظیم بازار، وزارت صمت و... عمل نمیکنند، یعنی آن مقداری که باید عرضه کنند به قول فولادیها قطره چکانی عرضه میکنند این در حالی است که تولید و اشتغال صنایع پایین دستی روز به روز در حال کاهش است.
معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: حتما یک روزی به این رانت ها، امضاهای طلایی، فولاد کجا رفته و کجا تقسیم شده و مشتریهای مچینگ چه کسانی بوده اند، رسیدگی خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وقتی بورس کالا فعال است عرضه محصولات خارج از بورس یا مچینگ نباید اتفاق بیفتد پس این قاعده مچینگ چیست؟ افزود: این یک تناقض آشکار است یا باید قائل به بورس کالا و کشف قیمت در بورس باشیم یا حواله فروشی که همین مچینگ یا حیاط خلوت باشیم.
عمرانی اظهار داشت: جمع اینها در اقتصاد یک امر غیر متعارفی است و از طرفی مچینگ هم شفاف نیست که وجود ۵۰۰ مشتری ناشناس در این زمینه خود شاهدی صادق بر این مدعاست.
معاون قضایی دادستان کل کشور بر لزوم ساماندهی بازار فولاد و رفع مشکل تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پائین دستی گفت: مشکل فولاد ارتباطی به تحریم و ارز ندارد.
وی افزود: متاسفانه به دلیل عرضه نشدن مواد اولیه، ویژه فروشی و ایجاد رانت فاجعه در تعطیلی صنایع پایین دستی تولید محصولات فولادی و بیکاری کارگران در راه است.
عمرانی بیان داشت: ساماندهی بازار فولاد یک راهکار ساده دارد و آن هم عرضه به اندازه کافی، شفافیت در خریداران و همینطور ثبت مقدار مصرف و تولید کارخانجات تولید کننده در سامانهای مثل بهین یاب است.
وی تصریح کرد: این راهکار بسیار سادهای مورد عمل قرار نمیگیرد که جای تعجب دارد.
معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: فولاد بر خلاف اسمش بر سر سفره مردم است وقتی گران میشود روی همه کالاها اثر مستقیم میگذارد.
وی در ادامه هشدار داد: عزیرانی که با پول مردم دهها میلیارد دلار صرف ساخت کارخانههای فولادسازی کرده اند امروز مقابل مردم نایستند.