به گزارش می متالز، در چند سال اخیر ارزش املاک و خودرو و ماشین آلات و تجهیزات تولید و... رشد زیادی داشته و با یک حساب سرانگشتی می توان گفت ارزش دارایی های بیمه گذاران از ابتدای سال ۹۷ تا کنون تقریبا ۴ برابر شده است.
از سوی دیگر بارها شنیدهایم که به بیمه گذاران توصیه شده به سطح توانگری مالی شرکت های بیمه توجه کنند تا در زمان دریافت خسارت با مشکلی مواجه نشوند. کفایت سرمایه در شرکت های بیمه علاوه بر آنکه تضمینی است بر اینکه بیمه ها از عهده ایفای تعهدات خود بر می آیند، رقابت بیمه ها در افزایش سرمایه را هم بیشتر می کند.
طبق مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۹۵، حداقل سرمایه برای تاسیس یک شرکت بیمه ۱۰۰ میلیارد تومان است. ضمن اینکه برای صدور پروانه فعالیت در رشته های غیر زندگی ۳۰ میلیارد تومان، برای صدور مجوز فعالیت در رشته های زندگی و مستمری ۲۰ میلیارد تومان، (برای بیمه های مختلط جمعا ۵۰ میلیارد تومان) تعیین شده است. بررسی ها نشان می دهد بجز شرکت بیمه توسعه، سایر شرکت های بیمه این مصوبه را اجرایی کرده اند. اما هستند بیمه هایی که از حداقل ها فراتر رفته اند و جای پای خود را نه فقط در بازار سرمایه که در بین بیمه گذاران هم محکم کرده اند.
در میان شرکت های بیمه ای بورسی، شرکت بیمه پاسارگاد با سرمایه ثبت شده ۵۱۰ میلیارد تومانی در این لحظه، بالاترین سرمایه را دارد.
اما این تمام ماجرا نیست. شرکت های بیمه افزایش سرمایه هایی هم در دست انجام دارند که عمده آنها از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها است. بیمه پاسارگاد اما در اقدامی متفاوت، برنامه افزایش سرمایه از محل سود انباشته را در دست اجرا دارد و تا سال آینده ۲ هزار میلیارد تومانی می شود.
عدم افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها از ارزش دارایی های این شرکت نخواهد کاست و این شرکت هنوز فرصت برای تجدید ارزیابی دارایی ها هم دارد.
این شرکت بیمه ای در سودسازی هم حرف اول را می زند. "بپاس" با تحقق سود خالص بیش از ۵۹۳ میلیارد تومانی در سال ۹۸، در بین شرکت های بیمه بورسی بالاترین سود را محقق کرده است.
این موارد برای آنکه بیمه پاسارگاد را به امن ترین گزینه برای پوشش ریسک های احتمالی و البته گزینه ای جذاب برای سرمایه گذاری تبدیل کند، کافی است.