به گزارش می متالز، شهرستان نهاوند به دلیل قرار گرفتن در منطقه پرخطر ازنظر میزان وقوع زلزله بیشتر از هر نقطه دیگری در استان همدان در معرض خطر قرار دارد و وقوع زلزلههای باقدرت مختلف گواه این واقعیت است که مردم بهخصوص مناطق روستایی شهرستان نیازمند داشتن مسکن مقاوم هستند.
علاوه بر زلزله مخاطرات طبیعی و بهخصوص سیل در سالهای اخیر خسارات قابلتوجهی به بخش مسکن روستایی شهرستان وارد کرده است که لزوم مقاوم کردن و نوسازی و بهسازی مسکنهای روستایی را گوشزد میکند.
در سیل سال گذشته بود که خانههای زیادی در بخشهای مختلف شهرستان نهاوند دچار خسارات کموبیش شد و بنیاد مسکن بهعنوان متولی بازسازی این واحدها وارد عرصه شد و نسبت به بازسازی این واحدها اقدام کرد.
در مورد آخرین وضعیت مقاومسازی واحدهای مسکن روستایی، میزان تسهیلات، خانههای خسارتدیده در سیل و شروع طرح اقدام ملی مسکن با علیرضا نثاری، رئیس بنیاد مسکن نهاوند گفتوگویی صورت گرفت.
رئیس بنیاد مسکن نهاوند میگوید: کار بازسازی و نوسازی مساکن روستایی و بهسازی، جدولکشی، پیادهروسازی روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و صدور سند مالکیت واحدها در این مناطق بر عهده بنیاد مکن است.
وی بابیان اینکه در این شهرستان بیش از ۱۷ هزار نفر متقاضی دریافت تسهیلات ساخت مسکن بودند، ادامه داد: در شهرستان نهاوند تاکنون ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر موفق به اخذ تسهیلات نوسازی و گرفتن پایان کار واحدهای مسکونی شدهاند و دارای مسکن ایمن و بهسازی شده هستند.
نثاری افزود: حدود ۲۴ هزار خانوار روستایی در شهرستان داریم و حدود ۲۷ هزار واحد مسکن روستایی داریم که با تلاشهای صورت گرفته تعداد بسیار زیادی از این واحدها سند مالکیت دارند.
وی گفت: بیش از ۲۲ هزار ۶۰۰ واحد مسکن روستایی در نهاوند دارای سند هستند که این رفم معادل ۹۶ درصد کل واحدها است که با برنامهریزی دقیق این عدد بالا بهدستآمده است و در تلاش هستیم تا این عدد به ۱۰۰ درصد برسد.
رئیس بنیاد مسکن نهاوند با اشاره به شروع فازهای بهسازی روستاهای نهاوند اظهار داشت: این طرح در ۹۳ روستا از مجموع ۱۶۸ روستای شهرستان شروعشده که فاز اول در ۵۴ روستا تمامشده و در ۳۹ روستا هم در دست اقدام و فعالیت است.
وی ادامه داد: فاز دوم در ۱۳ روستای تقریباً بزرگ شهرستان نیز تمامشده است و با تخصیص اعتبار امسال نیز این روند در دستور کار خواهد بود.
نثاری گفت: برای بهسازی ۳۹ روستای گفتهشده از محل اعتبارات ملی ۹ میلیارد تومان و ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هم از محل استانی تخصیصیافته است.
مدیر بنیاد مسکن نهاوند بابیان اینکه در ۳۶ روستا عملیات خاکی و زیرسازی انجامشده است، گفت: حجم زیرسازی ۲۴۰ هزار مترمربع بوده است که باعث زیبایی روستاها و سهولت تردد در این مناطق میشود.
وی در رابطه به خسارات سیل گذشته و اقدام بنیاد مسکن گفت: با تلاش همکاران بیش از ۱۱ هزار پرونده در شهرستان در مدت کوتاهی تشکیل شد تا با جبران خسارات و بهسازی و نوسازی واحدهای مسکونی مشکلات مردم کم شود.
نثاری اظهار داشت: حدود ۳۰ درصد کل اعتبارات استان در این بخش به نهاوند اختصاص یافت و از ۷۱۵ میلیارد تومان ۲۱۱ میلیارد تومان برای بهسازی مسکنهای روستایی به روستاییان نهاوندی تسهیلات پرداخت شد.
وی بابیان اینکه علاوه بر روستاها تعداد ۲۹۰ واحد مسکن شهری در شهر نهاوند نیز توسط بنیاد مسکن برای محرومین احداث و تحویل داده شد؛ افزود: این عزیزان که مسکن دریافت کردند تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی بودند.
مدیر بنیاد مسکن نهاوند گفت: بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ واحد در سیل گذشته در قالب بهسازی، بازسازی، تعمیر و معیشت تسهیلات دریافت کردند که بخش قابلتوجهی از آنها بلاعوض بود و بیش از ۹۴ درصد کسانی که به بانکها معرفی شدند موفق به اخذ تسهیلات شدند.
وی عنوان کرد: برای این عزیزان نیز ۲۲ هزار تن سیمان رایگان که هدیه مقام معظم رهبری بود اختصاص یافت و تعدادی از این مساکن تکمیلشدهاند و این روند اتمام احداث همچنان ادامه دارد.
نثاری اظهار داشت: این سیمان اهدایی برای هر واحد ۱۶۰ کیسه بوده است که رایگان در اختیار این واحدها قرارگرفته است.
نثاری با اشاره به برنامههای جاری این نهاد گفت: علاوه بر واحدهای دریافتکننده تسهیلات در سیل بهصورت سالانه نیز سهمیهای برای ساخت مسکن در نظر گرفته میشود که امسال تعهد شهرستان ۱۲۵۰ سهمیه است که بیش از هزار مورد به بانکهای عامل معرفیشدهاند.
مدیر بنیاد مسکن نهاوند عنوان کرد: تسهیلات پرداختشده از این محل حدود ۵۰ میلیارد تومان است که بیش از ۱۰۰۰ مورد موفق به اخذ تسهیلات شدهاند مابقی نیز در دستور کار است.
وی افزود: در ۱۸ ماه گذشته بیش از ۲۶۱ میلیارد تومان اعتبار برای شهرستان اخذشده است و ۶۰۰ واحد نیز کمک بلاعوض برای تکمیل واحدهای مسکونی دریافت کردهاند.
نثاری بابیان اینکه نهاوند رتبه برتر نوسازی واحدهای مسکونی در استان و کشور را دارد، اظهار داشت: هماکنون ۷۱ درصد واحدهای روستایی شهرستان نوسازی و بهسازی شدهاند که با اتمام ساخت واحدهای جدید این عدد به بیش از ۸۰ درصد میرسد که قابلتوجه است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به طرح اقدام ملی مسکن اشاره کرد و گفت: جانمای و کارهای مطالعاتی این طرح انجامشده است و در کمتر از یک ماه دیگر این کار کلنگ زنی میشود.
مدیر بنیاد مسکن نهاوند افزود: در فاز اول این طرح ۳۲۰ واحد مسکن در قالب ۱۳ بلوک احداث میشود که ۳۰ درصد مربوط به بنا و ۷۰ درصد به فضاسازی و پارکینگ و مشاعات اختصاص مییابد.
وی در پایان گفت: در این طرح وام ۱۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۱۰ ساله به متقاضیانی که از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی از قبل ثبتنام کردهاند پرداخت میشود.
احداث واحدهای مقاوم در شرایطی که نهاوند بر روی گسل فعال زلزله قرار دارد از ضرورتهای این منطقه است که توسط بنیاد مسکن در حال انجام است از طرف دیگر ارائه تسهیلات مناسب با بازپرداخت طولانیمدت برای ساخت مسکن باعث ماندگاری بیشتر روستاییان در این مناطق میشود.