تاریخ: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۳۶۶
کد خبر: ۱۲۸۳۹۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
مهندس مهدوی آخرین برنامه‌های گروه فولاد ارس را تشریح کرد:

فولاد ارس کارخانه ذوب ۳۲۰ هزار تنی خود را در اوج تحریم و کرونا راه‌اندازی کرد

می متالز - مهندس ایرج مهدوی از مدیران ارشد مجموعه فولاد ارس اظهار داشت: این هلدینگ که از سال ۸۹ فعالیت خود را در زمینه‌های تولید، بازرگانی، تامین و مهندسی آغاز نموده، در سال ۹۸ در اوج تحریم و کرونا موفق شد مجتمع فولاد آذرآبادگان ارس را با ظرفیت ۳۲۰ هزار تن شمش فولادی در سال، به بهره‌برداری برساند.
فولاد ارس کارخانه ذوب ۳۲۰ هزار تنی خود را در اوج تحریم و کرونا راه‌اندازی کرد

به گزارش می متالز، ایرج مهدوی که علاوه بر فعالیت در صنعت فولاد کشور، عضو انجمن خوشنویسان ایران است، در مورد فعالیت‌های هلدینگ فولاد ارس گفت: هلدینگ فولاد ارس در سال ۹۲، احداث مجتمع فولاد آذرآبادگان ارس را در زمینی به مساحت ۳۵ هکتار آغاز کرد که از فروردین امسال تولید شمش فولادی از این مجتمع فولادی آغاز گردیده است. محصولات تولیدی این مجتمع با دارا بودن بالاترین استانداردهای جهانی به عنوان خوراک اصلی کارخانجات معتبر نورد به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

 

طرح توسعه فولاد ارس

وی در مورد طرح در دست اجرا در فولاد ارس خاطر نشان کرد: افزایش ظرفیت تولید شمش فولادی و احداث خطوط نورد فولاد آذرآبادگان ارس برنامه‌ریزی شده که با یاری خداوند متعال، بخشی از آن در سال جاری و بخشی دیگر در سال‌های آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

مهندس مهدوی افزود: این مجموعه در حال حاضر با یکی از کاخانجات ذوب فولاد بنام فولاد پارس هفت تپه در استان خوزستان در حال مشارکت در سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری است. کارخانه مذکور دارای ظرفیت ۱۲۰ هزار تن در سال است و تیم فنی و مهندسی فولاد ارس در آن کارخانه با تمام قوا در حال تولید و عرضه محصول است.

 

مشکل کمبود مواد اولیه رفع شود

مهدوی با اشاره به مشکلات واحد‌های ذوب القایی گفت: مهم‌ترین مشکل تولیدکنندگان شمش فولادی با استفاده از کوره‌های ذوب القایی در حال حاضر، کمبود مواد اولیه است. آهن قراضه به شدت کم و حتی نایاب شده و قیمت آن نیز بسیار بالاست. از سوی دیگر، تقاضا برای آهن اسفنجی هم بالاست و در حال حاضر در حوزه تامین مواد اولیه، مشکلات جدی وجود دارد.

وی با اشاره به تلاش‌های انجمن فولاد عنوان کرد: یکی از کار‌های خوبی که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران انجام داده، همکاری در زمینه تخصیص سهمیه آهن اسفنجی به واحد‌های ذوب القایی است که این امر جای تقدیر و تشکر دارد و این مجموعه در حد توان خود از تلاش‌های انجمن در جهت رفع و برطرف نمودن نیاز‌های اولیه کارخانجات تقدیر و تشکر را دارد.

 

عدم ثبات قیمت‌ها، تولید را به خطر انداخته است

مهندس مهدوی در مورد مشکلات صنعت و بازار فولاد گفت: در حال حاضر دو مشکل اصلی صنعت فولاد، یکی بخشنامه‌های متعدد و گاها متضادی است که از سوی دستگاه‌های مختلف دولتی و اجرایی صادر می‌شود و دومی نیز عدم ثبات قیمت است که تصمیم‌گیری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری برای تولید را به مخاطره انداخته است.

وی اضافه کرد: بایستی جهت داشتن تولید مستمر و پیوسته، وضعیت نوسان بازار مهار شود چرا که واقعا کارخانجات در شرایط ریسک کار می‌کنند و این امر همواره سبب تضعیف روحیه جهادی و جهش تولیدی کارخانجات می‌شود.

 

شرکت‌های فعال هلدینگ فولاد ارس

مهندس مهدوی در توضیح بیشتر فعالیت‌های هلدینگ فولاد ارس گفت: مجموعه فولاد ارس با ترکیب تیم‌های بازرگانی و مجریان طرح‌های فولادی، با هدف سرمایه‌گذاری، تولید و بازرگانی مواد اولیه و محصولات فولادی در سال ۸۹ تاسیس شد. ابتدا فعالیت‌های فولاد ارس در حوزه بازرگانی بود و سپس فعالیت‌های این هلدینگ به تمام زمینه‌های صنعت فولاد گسترش یافت.

وی در ادامه اظهار داشت: گروه فولاد ارس زیرمجموعه‌های مختلفی دارد. یکی از شرکت‌های تابعه این هلدینگ، مجتمع فولاد آذرآبادگان ارس است که در واقع مجموعه کارخانجات ذوب و نورد فولاد ارس محسوب می‌شود. شرکت دیگر، شرکت فرآور فولاد آرشن است که در زمینه بازرگانی مواد اولیه و ضایعات فولادی در کل کشور فعال است. شرکت فرآور فولاد آذرپولاد ارس، یکی دیگر از شرکت‌های هلدینگ است که در حوزه بازرگانی مقاطع فولادی، تامین و بازیافت چدن و ضایعات آهنی فعالیتا می‌کند. شرکت فنی و مهندسی پدیده فولاد ارس نیز خدمات مشاوره، طراحی مهندسی، تامین تجهیزات، اجرا و مدیریت تولید پروژه‌های فولادی و صنایع وابسته را ارایه می‌دهد. یکی دیگر از شرکت‌های این هلدینگ شرکت حمل و نقل فولاد ارس است که در زمینه حمل و نقل به صنایع کشور خدمات ارایه می‌دهد. از دیگر شرکت‌های زیرمجموعه این گروه، شرکت ثمین رستاک خلیج فارس می‌باشد که وظیفه تامین و تدارک لوازم و مصارف کارخانجات ذوب را بر عهده دارد.

 

مزیت رقابتی نسبت به رقبای داخلی و خارجی

ایرج مهدوی عنوان کرد: این کارخانه در منطقه آزاد ارس واقع شده که در مسیر اهداف تعیین شده مناطق آزاد مبنی بر تولید و محقق نمودن ارزش افزوده هرچه بیشتر روی کالاها حرکت می‌کند. این کارخانه با واردات قراضه از کشورهای منطقه و ایجاد ارزش افزوده مناسب روی آن در جهت صادرات شمش فولادی به کشورهای منطقه همانند آذربایجان، ترکیه، ارمنستان و گرجستان گام برمی‌دارد.

 

برنامه‌های توسعه در هلدینگ فولاد ارس

به گفته مهندس مهدوی، از طرح‌های توسعه مجموعه فولاد ارس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: راه اندازی فاز دوم ذوب ۲۵ تنی که منجر به افزایش دو برابری تولید تا پایان سال جاری خواهد شد.

با توجه به برآورد نیاز منطقه به ورق‌های گرد اس تی ۳۷ طرح راه اندازی خط نورد گرم در حال بررسی و تعاریف بودجه‌ای است.

 

وضعیت صنعت فولاد در ایران

مهندس مهدوی خاطرنشان کرد: با توجه به این که در حال حاضر با وجود تحریم‌های ظالمانه و نیز مشکل کرونا امکان فروش و صادرات نفت خام به حداقل خود در سالیان اخیر رسیده، لذا بودجه ارزی کشور بایستی از طریق صنایع مادری چون فولاد و … تامین گردد. بنابراین وضعیت بسیار مطلوبی برای این صنعت پیش‌بینی می‌شود و ارزآوری خوبی پیش روی این صنعت خواهد بود.

 

دستاوردهای هلدینگ فولاد ارس

وی در مورد دستاوردهای فولاد ارس اظهار داشت: از بزرگترین دستاوردها و موفقیت‌های این مجموعه ساخت و راه‌اندازی اکثر ماشین‌آلات مورد نیاز خود برای تولید با تیم داخلی و بومی خود بوده است که در حال حاضر نیز این فعالیت، در حال انجام است. در بحبوحه کرونا و بدترین شرایط سلامتی در جهان که تمام مرزها بسته بود این شرکت موفق به راه‌اندازی یکی از پیچیده‌ترین کوره‌های القایی در جهان گردید و بدون حضور سازنده اصلی امر راه‌اندازی توسط تیم مهندسی این شرکت محقق و تولید مجتمع شروع شد.

این مجموعه در موارد زیادی با واردات تکنولوژی ساخت از کشورهای صاحب تکنولوژی و ساخت آن در داخل موفق به ذخیره و برگشت مقادیر هنگفت ارزی به کشور شده است. در کل تمام مجموعه کارخانه ذوب این هلدینگ به غیر از کوره ۲۵ تن القایی که واقعا به سبب تکنولوژی بالا امکان ساخت داخل ندارد، در داخل مجموعه و با همت نیروهای بومی و داخلی انجام پذیرفته است.

 

پیام مدیرعامل فولاد ارس

مجموعه فولاد ارس به عنوان بزرگترین هلدینگ بخش خصوصی در زمینه واردات مواد اولیه مصرفی ذوب فلزات (ضایعات آهن قراضه) از خارج کشور و داشتن خط تولید کامل تولید فولاد خام و نیز به حول و قوه الهی ایجاد خط تولید محصولات پایین دست مقاطع فولادی در آینده نزدیک، در نظر دارد با ایجاد زنجیره کامل تولید فولاد، گامی بزرگ در راستای فرمان مقام رهبری در جهت جهش تولید ملی بردارد.

به امید روزهای بهتر

منبع: چیلان
عناوین برگزیده