تاریخ: ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۱۶
بازدید: ۲۰۷
کد خبر: ۱۲۹۹۵۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس صمت استان عنوان کرد:

دست کوتاه سمنان به معادنی با عیار بالا/ وجود۵۵۷ واحد صنعتی و معدنی در حال احداث در استان

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از استان سمنان به عنوان استانی معدنی نام برد و گفت: توسعه استان سمنان هیچ راهی جز توسعه فعالیت های معدنی و بهره گیری از ظرفیت های خدادادی این بخش ندارد.
دست کوتاه سمنان به معادنی با عیار بالا/ وجود۵۵۷ واحد صنعتی و معدنی در حال احداث در استان

به گزارش می متالز، علی تشنه‌دل در ستاد تسهیل استان که با حضور معاونین وزاری کشور و صنعت معدن و تجارت برگزار شد از وجود معادن غنی با عیار بالا در این استان خبر داد و اظهار کرد: متاسفانه به دلیل قرار گرفتن این معادن ارزشمند در مناطق نظامی دسترسی ما به آنها با مشکل مواجه است و این در حالی است که برخی از بهترین معادن نمک استان در این منطقه واقع شده و یا معادن بی‌نظیر در حوزه سیلیس در این منطقه معدنی واقع شده که عیار آنها بالای 97درصد است که عیار کم‌نظیری است.

 رئیس سازمان صمت استان سمنان ادامه داد: علاوه بر معادنی نظیر منگنز در این محدوده، در این منطقه معادن فلزی بسیار خوبی نیز وجود دارد اما به دلایلی به آنجا دسترسی نداریم.

تشنه‌دل با بیان اینکه برخی معادن مجوز بهره‌برداری گرفتند ادامه داد: با این وجود ما برای بهره‌برداری از دیگر معادن منطقه با مشکل مواجه‌ایم.
وی بر لزوم رفع مشکلات پیش روی معدن در استان تاکید و تصریح کرد: متاسفانه بخشی از مشکلات ما در حوزه معدنی بیشتر اجتماعی است.

رئیس سازمان صمت استان سمنان از در حال احداث بودن۵۵۷ واحد صنعتی و معدنی در استان خبر داد و گفت: ۱۰۹ واحد از این واحدهای در حال ساخت بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

دبیر کارگروه ستاد رونق تولید استان خاطرنشان کرد: اگر حمایت بیشتری از این واحدها صورت گیرد این 109 واحد تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با اشاره به صدور نزدیک به 60 هزار جواز صنعتی در کشور بیان کرد: سهم استان سمنان از این جوازها ۲ هزار و ۸۴۶ جواز صنعتی است .

تشنه‌دل سهم استان سمنان از جوازهای صنعتی کشور را پنج درصد اعلام کرد و گفت: در مجموع پنج درصد جوازهای صنعتی صادر شده کشور به استان سمنان اختصاص داشته و این استان، رتبه هشتم را در بین استان های کشور به خود اختصاص داده است.

وی از رتبه 15 این استان در صدور پروانه‌های بهره‌برداری خبر داد و افزود: استان سمنان با یک‌هزار و ۶۷۹ مورد پروانه بهره برداری، ۲.۵ درصد از پروانه های بهره برداری کل کشور و رتبه ۱۵ کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از وجود یک هزار و 697 واحد صنعتی و معدنی در استان خبر داد و تصریح کرد: این صنایع صنعتی و معدنی با سرمایه گذاری بالغ بر ۵۹ هزار و ۴۲۶ میلیارد ریال و زمینه اشتغال ۴۹ هزار و ۸۷۲ نفر در استان سمنان مستقر است.

وی با اشاره به تنوع تولیدات در واحدهای این استان ادامه داد: محصولات عمده تولیدی استان اتوبوس، مینی بوس، ترانسفورماتور توزیع، خودرو، ریسندگی، قطعات خودرو، شوینده  و ... است.

تشنه‌دل در حال احداث بودن۵۵۷ واحد صنعتی و معدنی در استان خبر داد و گفت: ۱۰۹ واحد از این واحدهای در حال ساخت با اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال، بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که امید می‌رود با حمایت ویژه تر تا پایان سال به بهره برداری برسند.

وی از این استان به عنوان استانی با ظرفیت بالای معدنی نام برد و اظهار کرد: استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید معادن گچ، نمک سنگی، سیلیستین،  زئولیت، سیلیس زینتی و سولفات سدیم سنگی، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم پلایایی و فیروزه، رتبه سوم در تولید ذغال سنگ و کرومیت، رتبه پنجم از لحاظ تعداد معادن، رتبه ششم کشوری از لحاظ میزان استخراج با حدود ۵ درصد استخراح کشور و  ۴۲ نوع ماده معدنی از ۷۱ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور است.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با اشاره به عملکرد این کارگروه استانی خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۴۴ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان برگزار شده که طی آن مشکلات یک‌هزار و ۱۰۹ شرکت مورد بررسی قرار گرفته است.

تشنه‌دل، دو هزار و ۳۹۸ مصوبه را دستاورد این کارگروه از ابتدای شکل گیری تاکنون برشمرد و اضافه کرد: ۷۳ درصد مصوباتی که برای حل مشکلات این واحدها تصویب شد اجرایی شده و مابقی در دست اجرا هستند.

وی افزود: در سال ۹۹ نیز ۳۵ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان سمنان برگزار شده و مشکلات ۶۵ شرکت مورد بررسی قرار گرفت و ۱۵۵ مصوبه برای حل مشکلات این شرکت ها به تصویب رسید که تاکنون ۴۸ درصد این مصوبه ها اجرایی شده است.

رئیس سازمان صمت استان ادامه داد: در بحث تسهیلات رونق تولید ۹۸ در استان، ۸۴۶ مورد برای دریافت تسهیلات به مبلغ ۳۷ هزار و ۲۰۸ میلیارد ریال به بانکهای عامل معرفی شدند که از این تعداد، ۳۱۶ واحد متعلق به بخش صنعت و ۵۳۰ واحد متعلق به بخش کشاورزی است.

وی خاطرنشان کرد: از تعداد واحد های معرفی شده برای دریافت تسهیلات تا کنون ۱۴۷ واحد، اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار و ۸۷ه میلیارد ریال تسهیلات را دریافت کردند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تقدیر ز حضور معاون وزرای کشور و صنعت و معدن و تجارت در نشست امروز یادآوری کرد: در جلسه امروز مشکلات و مباحث پیرامون تولید ۷ واحد صنعتی و تولیدی مشکل دار استان بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

عناوین برگزیده