تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۴۳
بازدید: ۲۸۸
کد خبر: ۱۳۰۵۱۷
سرویس خبر : آهن و فولاد

بررسی وضعیت صادرات و واردات فولاد در ایران

می متالز - در سال‌های اخیر صادرات فولاد اتفاقات ناخوشایندی را تجربه کرده است. برخی از این اتفاقات ناگوار شامل قانون منع صادرات یا سهمیه‌بندی صادراتی و اعمال تعرفه نامناسب در تجارت فولاد بوده است.
بررسی وضعیت صادرات و واردات فولاد در ایران

به گزارش می متالز، رهایی از اقتصاد تک محصولی و ایجاد تنوع در محصولات صادراتی یکی از مهم‌ترین اقدامات در کشورهای جهان سوم از جمله ایران می‌باشد. زیرا بدون شک توسعه محصولات صادراتی منجر به توسعه اقتصادی کشور نیز می‌شود. این در حالی است که میزان واردات محصولات فولادی در کشور ایران بیشتر از میزان صادرات این محصولات می‌باشد. در این مقاله سعی بر آن است که وضعیت و میزان صادرات و واردات محصولات فولادی در سال‌های اخیر مورد بحث قرار گیرد.

صادرات و واردات فولاد در ایران

متاسفانه، میزان صادرات فولاد در کشور میزان قابل توجهی نمی‌باشد. به طور کلی در سال‌های اخیر صادرات فولاد اتفاقات ناخوشایندی را تجربه کرده است. برخی از این اتفاقات ناگوار شامل قانون منع صادرات یا سهمیه‌بندی صادراتی و اعمال تعرفه نامناسب در تجارت فولاد بوده است. اگرچه قانون منع صادرات در بازه کوتاهی در سال 1391 اعمال گردید و بعد از آن این قانون حذف گردید، اما نتایج نامطلوبی برجای گذاشت که برخی از آن‌ها شامل از دست دادن مقاصد صادراتی و جایگزینی سایر رقبا در بازار بوده است. به طوری که برای جبران این خسارات و اعتمادسازی، هزینه‌های زیادی باید صرف شود. اگرچه با توجه به کاهش ارزش پول ملی و رکود حاکم در جامعه، صادرات نسبت به گذشته در مسیر بهبود قرار گرفته است، اما همچنان ایران در مجامع بین‌المللی از جایگاه خوبی در صادرات فولاد برخوردار نیست.

مقایسه میزان صادرات محصولات فولادی

بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که میزان صادرات فولاد در ایران کاهش شدیدی را تجربه کرده است. به طوری که، در دو ماهه اول سال، میزان صادرات فولاد میانی کشور، حدود 414 هزار تن بوده است که کاهش  ۵۴ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل‌تر نشان می‌دهد.

میزان صادرات محصولات پیش ساخته مانند بیلت و بلوم در دو ماهه اول سال 13۹۹، ۳۴۳ هزار تن و سهم صادرات اسلب، حدود 71 هزار تن بوده است.

کل صادرات محصولات فولادی که شامل فولاد Ck45، ورق St52 و ورق آهن و سایر محصولات فولادی می باشند، در دو ماهه نخست سال ۹۹، حدود 247 هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد. صادرات آهن اسفنجی نیز در دو ماه نخست امسال، با کاهش ۸۷ درصدی به ۲۰ هزار تن رسیده است.

از جمله مشکلات در این زمینه، تحریم‌ها می‌باشد. علاوه بر تحریم‌ها، بحران ویروس کرونا نیز محدودیت‌های خارجی بسیاری پیش روی صادرات فولاد ایران قرار داده است. به طور کلی، با جهانی شدن ویروس کرونا، تقاضا برای فولاد و محصولات فولادی، ورق آهن و غیره کاهش یافته است. لذا این امر باعث شده است، رقابت شدیدتری در صادرات فولاد در جهان ایجاد شود.

تاثیر منابع نفتی بر صادرات محصولات فولادی

یکی از مهم‌ترین عوامل در منبع تامین ارز خارجی در ایران نفت می‌باشد که در اقتصاد ایران نقش مهمی را ایفا می‌کند. صنعت فولاد نیز برای ساختار تولید و تامین تجهیزات و دستگاه‌ها به ارز خارجی نیاز دارد. در نتیجه انتظار می‌رود با افزایش درآمدهای نفتی، بخش تولید تحت تاثیر قرار گیرد و علاو بر این صادرات در زمینه‌های مختلف گسترش یابد. اما متاسفانه بررسی داده‌ها و اطلاعات نشان می‌دهد که افزایش درآمدهای نفتی تاثیر چشمگیری بر صادرات فولاد نداشته است. بهتر است دولت از صادرکنندگان فولاد حمایت کند و محدودیت‌ها در زمینه صادرات فولاد را کمتر کند تا صادرکنندگان با فراغ بال به رقابت در جامعه جهانی بپردازند.

شرکت تجارت فلز یکی از بزرگترین شرکت‌های تامین فلزات صنایع مختلفی از قبیل، غذایی، شیمیایی، پتروشیمی و غیره بوده که با سابقه‌ای 25 ساله به مشتریان خود خدمت‌رسانی می‌کند.

برای اطلاع از قیمت آهن، فولاد سمانته، فولاد گرمکار و دیگر مقاطع فولادی به  قسمت محصولات سایت تجارت فلز www.tejaratfelez.com مراجعه کنید. علاوه بر این، می‌توانید با مشاورین متخصص ما تماس حاصل فرمایید تا شما عزیزان را در این زمینه راهنمایی کنند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده