به گزارش می متالز، طی ماههای اخیر بازار ارز با نوسانات جدی همراه شده و همین موضوع سبب افزایش 1000تومانی قیمت دلار در بازار شده است. کارشناسان عوامل مختلفی را برای افزایش قیمت ارز لحاظ کردهاند در این بین نوع مدیریت بانک مرکزی بهعنوان متولی و سیاستگذار اصلی بازار ارزی کشور طی هفتههای اخیر بسیار قابل توجه است.
لاهوتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد، هنر بانک مرکزی مدیریت عرضه و تقاضا در بازار ارز است و اگر روند این عرضه و تقاضا بههم بخورد وضعیت نامطلوب امروز ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه، بالا رفتن صرف قیمت ارز نگرانکننده نیست چراکه متناسب با تورم باید افزایش قیمت ارز لحاظ شود گفت: باید توجه داشت که افزایش قیمت ارز نگاه به واردات در کشور را کاهش میدهد.
لاهوتی ادامه داد، این در حالی است که 70 درصد واردات کشور مربوط به کالاهای واسطهای است که در کالای تولید داخل مصرف میشود و دولت باید برای این نیاز ارزی تدبیر داشته باشد و اگر برای این تقاضا تأمین ارزی با قیمت مناسب انجام نشده باشد با افزایش قیمت نهایی کالای تولید داخل نیز مواجه خواهیم شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در حال حاضر و با نوسانات شدید نرخ ارز، سرمایهگذاری در کشور برای ایجاد اشتغال و رونق تولید با چشمانداز روشنی مواجه نیست.
لاهوتی تأکید کرد، وزیر اقتصاد باید بهمعنای واقعی کلمه نقش وزیر اقتصاد را داشته باشد اگر یادتان باشد وزیر سابق اقتصاد نامه تندی نوشتند و از کم بودن اختیارات وزیر اقتصاد گلایه کردند، متأسفانه وزارت اقتصاد تنها نقش وصولکننده مالیات را دارد و نمیتواند در گلوگاههای اصلی مؤثر باشد.
وی با اشاره به اینکه در زمان مدیریت وزیر قبلی اقتصاد نوسانات ارزی در کشور کمتر بود، گفت: بنده آقای طیبنیا را وزیر قوی میدانستم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: افزایش قیمت ارز یک منبع تأمین بودجه و رفع کسری بودجه برای دولت است و سازمان برنامه از افزایش قیمت ارز بدش نمیآید چرا که به این ترتیب در تأمین هزینههای دولت خود را موفقتر میبیند.