تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۴۲
بازدید: ۲۱۳
کد خبر: ۱۳۰۸۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد:

امکان میزبانی بورس کالا از ۴۹هزار میلیارد تومان املاک دولتی

می متالز - مهدی پازوکی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه براساس احکام بودجه سال ۹۹، دولت می‌تواند ۴۹ هزار میلیارد تومان از طریق مولدسازی دارایی‌های خود اقدام به تامین مالی و جبران کسری بودجه کند، عرضه این حجم املاک دولتی در بورس کالا را بهتر از سایر روش‌های هزینه بر عنوان کرد.
امکان میزبانی بورس کالا از ۴۹هزار میلیارد تومان املاک دولتی

امکان میزبانی بورس کالا از ۴۹هزار میلیارد تومان املاک دولتی

به گزارش می متالز، دولت در بودجه سال ۹۹، ۴۹ هزار و ۵۴۵ میلیارد و ۸۹۹ میلیون تومان درآمد از فروش و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول پیش‌بینی کرده که این رقم حدود هزار و ۲۴۷ میلیارد تومان بیشتر از درآمد‌های نفتی بودجه است. جالب اینکه در بودجه سال ۹۸ منابع حاصل از فروش و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول تنها ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود بنابراین در بودجه امسال، دولت درآمد خود از واگذاری اموالش را بیش از ۴۵ هزار تومان افزایش داده است. فروش ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی، فروش و واگذاری اراضی، فروش ماشین‌آلات و تجهیزات دستگاه‌ها، فروش پادگان‌ها به شهرداری، فروش خانه‌های سازمانی، فروش زندان‌های قدیمی، فروش دارایی‌های وزارت راه‌وشهرسازی، مولدسازی دارایی‌های دولت و ... از جمله اموال منقول و غیرمنقول دولت به حساب می‌آیند.

در همین زمینه مهدی پازوکی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت شرایط برای میزبانی بورس کالا از ۴۹ هزار میلیارد تومان فروش اموال مازاد دولتی فراهم است.

پازوکی با اشاره به اینکه براساس احکام بودجه سال ۹۹، دولت می‌تواند ۴۹ هزار میلیارد تومان از طریق مولدسازی دارایی‌های خود، اقدام به تامین مالی و جبران کسری بودجه کند به «کالاخبر» گفت: در این زمینه با توجه به مکانیسمی که در بورس کالا برای فروش اموال مازاد دولتی فراهم شده، این ۴۹ هزار میلیارد تومان می‌تواند از طریق بورس کالا برای دولت تامین شود.

این اقتصاددان افزود: با توجه به اینکه در همین شهر تهران، بسیاری از نهاد‌ها و دستگاه‌های دولت املاک و ساختمان‌های مازادی دارند که الان متروکه هستند و از آن‌ها استفاده‌ای نمی‌شود و تنها برای بودجه عمومی هزینه‌زا هستند، دولت می‌تواند با عرضه آن‌ها در بورس کالا نسبت به کسری بودجه خود اقدام کند.

پازوکی با تاکید بر اینکه مولدسازی دارایی‌های دولت یکی از بهترین راهکار‌هایی بوده که برای کسری بودجه دولت، در بودجه سالجاری گنجانده شده است، گفت: از سوی دیگر نیز به تازگی فروش اموال دولت نیز در بورس کالا آغاز شده که اتفاق بسیار خوبی است، چرا که این روش از دیگر راهکار‌ها مانند مزایده و امثالهم نیز کارکرد بهتری داشته و از سوی دیگر هزینه کمتری دارد، بنابراین باید از این امکان استفاده شود.

این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه مکانیسم عرضه و تقاضا در بورس کالا به ایجاد شفافیت منجر می‌شود، بیان داشت: در حال حاضر یکی از معضلاتی که اقتصاد ایران با آن روبرو است، مسئله عدم شفافیت است، حال که بستری مانند بورس کالا وجود دارد که قیمت گذاری را براساس مکانیسم عرضه و تقاضا انجام می‌دهد، باید از این ظرفیت استفاده کرد، تا هرچه بیشتر شفافیت در حوزه اقتصادی حکمفرما شود.

عناوین برگزیده