تاریخ: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۰۶
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۱۳۲۴۱۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
عملکرد بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد در نیمه نخست سال‌جاری

رکوردهایی که در فولاد خوزستان شکسته شد

می متالز - یکی از چشم‌اندازهای بلندمدتی که برای صنعت در نظر گرفته شده، صادرات است که در این راستا شرکت‌های بزرگی شکل گرفته‌اند که سهم قابل توجهی از ارزآوری را حتی با وجود محدودیت‌هایی همچون تحریم‌ها به خود اختصاص داده‌اند؛ یکی از بزرگ‌ترین این شرکت‌ها، شرکت فولاد خوزستان است که علاوه بر تامین نیاز داخل، سهم قابل توجهی از صادرات را نیز از آن خود کرده است.
رکوردهایی که در فولاد خوزستان شکسته شد

به گزارش می متالز، ظرفیت تولید فولاد خوزستان، طی سال‌های فعالیت و همچنین با طرح‌های توسعه‌ای به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال رسیده است. در پایان فاز چهارم توسعه این شرکت، برآورد شده که ظرفیت تولید آن به ۲/ ۵ میلیون تن در سال نیز برسد.

شرکت فولاد خوزستان در عملکرد ۶ ماه نخست سال جاری با وجود تمام محدودیت‌ها همچون تحریم‌ها، شیوع بیماری کرونا و شدت یافتن آن در چند ماه نخست سال، توانسته هم رکورد تولید در یک فصل و هم رکورد ۶ ماهه را برای نخستین‌ بار در تاریخ این شرکت بشکند و فراتر از اهداف برنامه‌ریزی شده شرکت در حال حرکت به سمت جلو است. «دنیای اقتصاد» درباره عملکرد فولاد خوزستان در نیمه نخست سال ۹۹ و برنامه‌های این شرکت برای ادامه کار در نیمه دوم سال و همچنین دغدغه‌های این شرکت با علی محمدی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به گفت‌وگو نشسته است.

 

عملکرد فولاد خوزستان در ۶ ماه نخست سال ۹۹

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان عنوان کرد: خوشبختانه در ۶ ماه نخست سال و با توجه به تشدید تحریم‌های ظالمانه، شرکت فولاد خوزستان توانست با تکیه بر تلاش شبانه‌روزی کارکنان، سال جهش تولید را در عمل معنا ببخشد. عبور از مرز یک میلیون تن شمش در یک فصل و همچنین رکورد تولید ۶ ماهه فولاد هر دو برای نخستین بار در تاریخ این شرکت اتفاق افتاده است. علی محمدی در ادامه با اشاره به مهم‌ترین عملکرد شرکت فولاد خوزستان در نیمه سالی که پشت سر گذاشته‌اند، تصریح کرد: صادرات محصولات شرکت فولاد خوزستان، به نقاط مختلف جهان با اولویت تامین شمش مورد نیاز شرکت‌های نوردی داخل کشور، کسب رتبه تولید‌کننده برتر در میان ۲۵ شرکت استان خوزستان، ایفای مسوولیت‌های اجتماعی نظیر کمک‌رسانی به مناطق محروم و کمک مالی به ستاد بحران استان برای پیشگیری از شیوع کرونا، تنها بخشی از موفقیت‌های مجموعه فولاد خوزستان در ۶ ماه نخست است. از سویی تولید ۶ ماه نخست امسال، بیانگر افزایش ۵ درصد تولید نسبت به برنامه پیش‌بینی شده است.

 

 برنامه‌های فولاد خوزستان برای نیمه دوم سال

مدیرعامل فولاد خوزستان همچنین در ادامه با اشاره به برنامه‌های این شرکت برای نیمه دوم سال اظهار کرد: تولید پایدار و رسیدن به رقم برنامه‌ریزی شده در سال ۱۳۹۹، صادرات محصولات فولاد خوزستان به اقصی نقاط جهان، البته با اولویت تامین نیاز شرکت‌های نوردی داخلی، پیگیری و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در راستای تحقق افزایش تولید در سند چشم‌انداز و ایفای مسوولیت‌های اجتماعی و کمک‌رسانی به ساکنان مناطق محروم، بخشی از برنامه‌های فولاد خوزستان در نیمه دوم سال‌جاری است. شرکت فولاد خوزستان همواره یکی از شرکت‌های سودده در بازار سرمایه بوده است. محمدی درباره عملکرد این شرکت در بورس و حفظ منافع سهامداران حقیقی دربازار سرمایه عنوان کرد: تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ۳۰۰ هزار میلیارد ریالی به منظور حمایت از سهام شرکت‌های معدنی و فلزی، خرید حمایتی سهم و بازارگردانی از مهم‌ترین برنامه‌های حمایتی فولاد خوزستان است که در شرایط فعلی بازار و به منظور حفظ سرمایه‌ سهامداران به اجرا گذاشته است.

 

رکوردزنی در تولید بریکت

با وجود تحریم‌ها، ویروس کرونا و گرمای شدید هوا تولید شمش بریکت فولاد خوزستان برای سومین بار در سال 1399 با افزایش ظرفیت تولید ماشین‌های بریکت‌زنی ارتقا یافته است. بریکت سرد یکی از محصولات جانبی مهم شرکت فولاد خوزستان است که از ترکیب نرمه‌ و غبار آهن اسفنجی با نوعی چسب و قرار گرفتن تحت فشار ۱۶۰ بار در ماشین‌های بریکت‌زنی به دست می‌آید. به نوعی کار واحد بریکت‌سازی آن است که پس از جمع‌آوری ضایعات، آنها به بریکت قابل مصرف در کوره‌های قوس تبدیل می‌شوند. مدیرعامل فولاد خوزستان در پاسخ به این پرسش که این واحد چگونه به رکوردزنی در بریکت دست یافته است، خاطرنشان کرد: بریکت یک ماده بسیار باارزش به‌شمار می‌رود، به عبارت دیگر، نرمه‌ای که به هیچ‌وجه قابلیت تبدیل به بار فلزی را ندارد، به یک ماده بسیار باارزش تبدیل می‌شود که حتی قابلیت جایگزینی با آهن قراضه را نیز دارد. محمدی در ادامه با توضیح بیشتر درباره واحد بریکت‌سازی فولاد خوزستان عنوان کرد: از 6 ماه پیش، به دلیل افزایش ظرفیت تولید شرکت و به تبع آن افزایش تولید نرمه، واحد بازیافت ضایعات صنعتی با حجم بی‌سابقه‌ای از ورود نرمه آهن اسفنجی رو‌به‌رو شد، به گونه‌ای که ظرفیت تولید واحد با میزان نرمه ورودی متناسب نبود. در چهار ماه نخست سال سه مرتبه رکوردهای تولید پیشین واحد بریکت‌سازی ارتقا یافت که آخرین رکورد، تولید ۱۸ هزار و ۹۶۰ تن بود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: خوشبختانه با در اختیار گذاشتن اطلاعات پردازشی و فنی، قطعه‌سازان داخلی موفق شدند با یک‌ششم قیمت خارجی این قطعه بسیار مهم را تولید کنند. البته قرار گرفتن در تنگناهای تحریم باعث شده  با تلاش تمامی همکاران در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از نیازهای قطعاتی واحد در داخل تولید ‌شود.

 

 دغدغه‌های فولاد خوزستان

 مدیرعامل فولاد خوزستان در پایان با برشمردن دغدغه‌هایی که برای فولاد خوزستان در ادامه راه وجود دارد، خاطرنشان کرد: دستیابی به برنامه تولید ۵۵ میلیون تن تا سال ۱۴۰۴، افق فولادسازی کشور است. برای دستیابی به این مقدار از تولید نیازمند تامین مواد اولیه به ویژه سنگ آهن، به‌روزرسانی تجهیزات و تامین مالی شرکت‌های تولید شمش فولاد هستیم؛ در واقع به عقیده بنده تامین مواد اولیه برای فولادسازان مهم‌ترین دغدغه فعالان این صنعت است. محمدی در ادامه تاکید کرد: تکمیل زنجیره ارزش از فولاد تا نورد از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که فولاد خوزستان در چند سال اخیر در مسیر پیاده‌سازی آن گام برداشته است. خرید سهام معدن سنگ آهن، راه‌اندازی کارخانه گندله‌سازی سردار شهید سپهبد سلیمانی در بالادست و پیگیری تملک سهام شرکت فولاد اکسین، گام‌های فولاد خوزستان به سمت تکمیل زنجیره ارزش به شمار می‌روند. همچنین پایداری حامل‌های انرژی (آب، برق و گاز) از دیگر دغدغه‌های صنعت فولاد هستند.

عناوین برگزیده