به گزارش می متالز، مجتبی یوسفی با اشاره به تصویب کلیات طرح جهش تولید و تأمین مسکن در مجلس، گفت: این طرح سه محور اساسی تأمین اراضی رایگان، تأمین مصالح ساختمانی و ارائه تسهیلات بانکی دارد که قطعا با تأمین این مسائل، طرح مذکور به خوبی اجرایی خواهد شد.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اعضای کمیسیون عمران مجلس در رابطه با منابع اعتباری اجرای پروژه جهش تولید و تأمین مسکن، در طرح مذکور مقرر کرده اند که صندوق ملی زمین و مسکن با اختیارات وزیر راه و شهرسازی و با حضور هیأت امنای از دستگاه های مختلف تشکیل شود. همچنین مجلس در طرح جهش تولید و تأمین مسکن تعیین کرده که متولی اصلی حوزه مسکن وزارت راه و شهرسازی است.
وی گفت: از طرف دیگر در گذشته بانک مرکزی برای اجرای طرح مسکن مهر، خط اعتباری 20 هزار میلیارد تومانی را در نظر گرفت، حال در شرایط فعلی اقساط این تسهیلات در حال برگشت است و پیش بینی می شود که در سال جاری، نیمی از تسهیلات ارائه شده به بانک ها برگردد. حال ما در طرح مذکور مقرر کرده ایم که منابع اعتباری مذکور به صندوق ملی زمین و مسکن واریز شود.
یوسفی افزود: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، بانک ها باید 20 درصد از منابع خود را در قالب تسهیلات به حوزه مسکن اختصاص دهند، اما شاهدیم که از آن زمان هر چه به سال جاری نزدیک می شویم، سهم اختصاص یافته بانک ها روند نزولی داشته است.
وی با اشاره به اظهارات مسئولان دولتی درباره تأثیر جهش تولید و تأمین مسکن در اقتصاد کشور با ارائه تسهیلات به حوزه مسکن، گفت: بر اساس آمارها، بانک ها در سال گذشته حدود 950 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه کرده اند، امسال نیز پیش بینی می شود که حدود یک هزار و 200 هزار میلیارد تومان تسهیلات داده خواهد شد، حال سوال پیش می آید که ارائه این میزان تسهیلات، خلق پول پرقدرت محسوب نمی شود؟ حال اگر حدود 7 تا 10 درصد از کل منابع را در قالب ارائه تسهیلات به حوزه مسکن اختصاص دهیم، پول پرقدرت خلق خواهد شد و این مسئله تورم زا است؟.
یوسفی افزود: حوزه ساخت و ساز مسکن پیشران اقتصاد کشور محسوب می شود و توسعه این حوزه موجب اشتغال زایی 150 تا 200 شغل به ازای هر پروژه می شود.
وی با اشاره به موافقت وزارت راه و شهرسازی با طرح جهش تولید و تأمین مسکن، گفت: مخالفت هیأت دولت با طرح مذکور در حالی اعلام شده که مسئولان وزارت راه و شهرسازی در تمام نشست های کمیسیون عمران حضور داشته اند، از طرفی در نشست امروز مسئولان وزارت اقتصاد در صحن علنی با کلیات طرح مذکور مخالفت کرده اند، این سوال پیش می آید که چرا مسئولان وزارت راه حضور نداشتند؟. ما احساس می کنیم که به دلیل نفوذ وزارت امور اقتصادی و دارایی بر حوزه بانک ها، این وزارتخانه علاقه مند نیست که بانک مسکن به زیر نظر وزارت راه و شهرسازی برود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: طرح جهش تولید و تأمین مسکن به نفع مردم و محرومان است، از این رو دولت باید بداند که با گفتار درمانی مشکلات بازار مسکن حل نمی شود.