تاریخ: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۱۶
بازدید: ۳۸۸
کد خبر: ۱۳۶۵۰۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

کاهش ۳۰ درصدی زیان «هپکو»

می متالز - آن چه که سبب شد تا زیان سازی هپکو 29 درصد کاهش یابد، شناسایی درآمد سرمایه گذاری‌ها و همچنین کمک بلاعوض دولت بود.
کاهش ۳۰ درصدی زیان «هپکو»

به گزارش می متالز، شرکت هپکو اراک صورت‌های مالی دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند سال ۹۸ را منتشر کرد و خبر از شناسایی ۱۲۴۳ میلیارد ریال زیان خالص دارد که به ازای هر سهم ۵۹ ریال می‌شود؛ این در حالی است که در سال ۹۷ زیان ۱۷۵۰ میلیارد ریالی معادل ۷۵۰ ریال به ازای هر سهم متحمل شده بود.


این شرکت طی این سال توانست ۱۰ دستگاه بیش از میزان سال قبل از محصولات خود به فروش برساند و درآمدهای عملیاتی خود را از ۵۲۴ میلیارد ریال به ۵۸۹ میلیارد ریال افزایش دهد اما؛ افزایش هزینه‌های عملیاتی سبب شد تا زیان خالص با رشد ۳۵ درصدی همراه شود.
شرکت هپکو اراک در سال ۹۰ به دلیل افزایش مشکلات، تداوم تحریم‌ها و قطع همکاری شرکت‌های خارجی طرف قرارداد، نتوانست مجموعه کاملی از همه تولیدات و سبد کالاهای مورد ناز بازار را به صورت یکپارچه تولید کند و با کاهش ۴۹ درصدی فروش مواجه شد.


در سال ۹۱ به دلیل تغییرات به وجود آمده در مدیریت شرکت عملیات تولید و فروش به شرکت هپکو اراک واگذار گردید و تنها موجودی پایان اسل ۹۰ در اختیار شرکت هپکو تهران جهت فروش قرار گرفت که توانست به فروش ۵۹۵ میلیارد ریالی دست یابد و در سال ۹۲ نیز در ادامه فروش باقیمانده موجودی انبار مبلغ ۱۹۱ میلیارد ریال آن به فروش رسید.
در سال ۹۴ مبلغ ۲۹ میلیارد ریال فروش انجام شد که نهایتا منجر به ۱۰۵۸ میلیارد ریال زیان خالص در پایان سال شد و سرانجام در سال ۹۵ سازمان خصوصی سازی سهام عمده شرکت از واگن سازی کوثر به هیدرواطلس منتقل شد. در مهر ماه سال ۹۸ برابر با ۵۹ درصد از سهام شرکت به سازمان خصوصی سازی احاله شد.


آن چه که سبب شد تا زیان سازی هپکو ۲۹ درصد کاهش یابد، شناسایی ۲۱۴ میلیارد ریال درآمد سرمایه گذاری‌ها و همچنین ثبت ۳۵۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض دولت بود. به این ترتیب، زیان انباشته به ۸۹۵۳ میلیارد ریال رسید.
در سال اخیر برای آن که این شرکت از بحران خارج شود ضمن این که مجددا مالکیت آن به سازمان خصوصی سازی رسید، تسهیلات اخذ شده از تعدادی بانک‌ها استمهال شد. در کنار آن، تسهیلات ۲۰۰ میلیارد ریالی از بانک ملی دریافت شد و دولت برخی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها را مجاب کرد محصولات مورد نیاز خود را از هپکو خریداری کنند.
در حالی که این شرکت در این سال هیات مدیره مشخصی نداشت تا پیگیر امور باشد، مشکلات کمبود نقدینگی و تحریم‌ها مانعی بر سر راه خرید قطعات خارجی و داخلی بود. علاوه بر این، رکود پروژه‌های عمرانی و واردات ماشین آلات بازار این شرکت را بیش از پیش راکد کرد.
این مورد را هم باید عنوان کرد که پروژه ۱۰ هزار تنی معدن مس طارم از تیر ماه سال جاری کار خود را آغاز کرده که درآمدزایی نسبتا خوبی برای هپکو خواهد داشت که مالک ۲۵ درصد آن است.
سهامداران «تپکو» توجه داشته باشند که این شرکت در ۲۳ مهر ماه به استقبال برگزاری مجمع عموی عادی سالیانه می‌رود.

منبع: پول نیوز
عناوین برگزیده