به گزارش می متالز، در مجموع عمومی سالانه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) محمد رضوانی فر، مدیرعامل این مجموعه در میان آرای ۷۰ میلیارد و ۹۱۹ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۶۵۲ رای به ارائه گزارش درباره فعالیتهای این شرکت پرداخت.
وی با ارزیابی مثبت از رشد شستا و هلدینگشهای تابعه آن و همچنین ابراز خرسندی از بورسی شدن شستا در سال ۹۹ افزود: شستا رتبه اعتباری A+ را موسسه اعتبارسنجی پایا گرفته است که این نشانه خوبی برای شرکت است.
رضوانی فر با بیان اینکه روند سود عملیاتی شستا از دو سال گذشته رشد کرده است، گفت: روند هزینههای مالی شرکت کاهش داشته است. همچنین روند سود خالص تلفیقی شرکت در سال گزارش سال مالی جدید (تا ۳۱ خرداد امسال) به رقم ۲۳ هزار میلیارد تومان رسید و هزینههای مالی هم از ۶ درصد به ۴ درصد کاهش رسیده است.
مدیرعامل شستا تاکید کرد: سود خالص شرکت اصلی هم در سال جاری ۴.۲ برابر شده و به رقم ۱۹ هزار میلیارد تومان بالغ شده است. در سال گذشته هم ۱۰۸ درصد تعهد ارزی مان را اجرا کردیم.
در بخش دیگری رضوانی فر درباره هلدینگهای تابعه شستا هم به ارائه گزارش پرداخت.
وی گفت: مجموعه تاپیکو ۸ درصد ظرفیت پتروشیمی کشور را در اختیار دارد، با وجود کاهش قیمتهای جهانی کامودیتی این مجموعه فعالیت خوبی داشته است.
رضوانی فر تصریح کرد: مجموعه ستاره خلیج فارس توانست از خروج ارز جلوگیری کند و در برنامه پذیره نویسی بعدی قرار گرفته است. برای این مجموعه بدهی ارزی به ریالی تبدیل شده و این اقدام با حمایت رئیس جمهور بوده است.
مدیرعامل شستا گفت: در مجموعه تیپیکو سهم خوبی نسبت به رقبا داریم و سود خالص این مجموعه ۱۸۰۰ میلیارد در سال مالی جدید است. سود این مجموعه رشد ۲۰۰ درصدی کرده است. همچنین از ۱۰ شرکت برتر دارویی ۸ شرکت مربوط به هلدینگ تیپیکو است.
وی افزود: با رونمایی محصولات جدید در این شرکت ۵۰ میلیون دلار صرفهجویی کردیم و طی چندماه اخیر ۵۱ محصول جدید رونمایی شده است.
رضوانی فر درباره هلدینگ صدر تامین (تاصیکو) گفت: سود خالص این مجموعه به ۲۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است. همچنین سود خالص آن در گزارش سال مالی ۹۹ سه برابر شده است. وی گفت: در این مجموعه اولین شتابدهنده معدنی صدر فردا تاسیس شده است.
رضوانی فر درباره هلدینگ سیمان گفت: سود خالص تلفیقی این مجموعه از ۵۰۰ میلیارد تومان به ۱۵۰۰ میلیارد رسیده است. در شرکت اصلی این مجموعه هم ۲۶۳ درصد سود خالص رشد پیدا کرده است.
مدیرعامل شستا درباره شرایط هلدینگ صنایع عمومی از مجموعههای تابعه شستا گفت: این مجموعه سال گذشته در وضعیت زیاندهی بود امسال رشد ۶۱ درصدی درآمد را تجربه کرده است. همچنین روند شرکت رو به رشد است و ۲۱۵ درصد رشد کرده است. در این مجموعه افزایش سرمایه محقق شده است.
وی خاطر نشان کرد: ۲۰ هزار دستگاه لوازم خانگی پارس هم در این مجموعه تولید شده است.
رضوانی فر درباره هلدینگ صباتامین هم که قرار است عهدهدار بازارگردانی شرکتهای زیرمجموعه شستا شود، این طور گفت: در گزارش تلفیقی شرکت سود خالص ۷ هزار میلیاردی محقق شده است. (گزارش سال مالی ۹۹)
وی تصریح کرد: در دو مرحله افزایش سرمایه در این شرکت داشتیم. وصول مطالبات این شرکت هم کامل شده است. همچنین صبا تامین از سوی موسسه رتبه بندی اعتباری پایا رتبه A را گرفته است.
مدیرعامل شستا گفت: صبا تامین قرار است بازارگردانی ۶۷ شرکت تابعه شستا را به عهده بگیرد و سهامَشان را مدیریت کند.
رضوانی فر درباره مجموعه رایتل هم این طور توضیح داد: رایتل یک فرصت سودآوری است، این شرکت در گذشته زیانده بود اما در گزارش سال مالی ۹۹ سود تلفیقی ۱۱۳ میلیاردی برایش ثبت شده است. این موضوع مربوط به دو قرارداد رومینگ و ran sharing است.
وی ادامه داد: ترافیک روزانه رایتل طی شش ماه گذشته بالا رفته است. مقدمات عرضه اولیه این مجموعه به زودی محقق میشود.
رضوانی فر گفت: مشترکین رایتل در مرز ۵ میلیون نفر هستند و استفاده از سامانه شاد هم برای دانشآموزان رایگان است.
مدیرعامل شستا گفت: شرکت کشتیرانی ج.ا.ا به سود خالص ۲۳۶ میلیارد تومانی رسیده است.
وی درباره هلدینگ مدیریت توسعه انرژی تامین گفت: این یک شرکت نوپاست، ظرفیت فروش و صادرات برق دارد. این شرکت در سود عملیاتی دو سال قبل که ضرردهی داشت به سوددهی رسیده است. سود خالص این شرکت ۴۹ میلیارد تومان است.
رضوانی فر تاکید کرد: برنامههای عرضه اولیه شرکتهای تابعه شستا ادامه دارد. چوب و خزر کاسپین، لطیف از جمله این عرضههاست که در دستور کار قرار دارد. به طور قطعی ۱۶ شرکت وارد بازار میَشود. همچنین ۱۴ شرکت ادغام شده در مجموعههای تابعه شستا داریم که در ثبت شرکتها به گزینه ادغام آنها توجه شده است.
وی گفت: در کل ۳۰ شرکت تابعه شستا قرار است ادغام شوند.
در بخش دیگری رضوانی فر درباره روند افزایش تعداد گزارشهای مقبول هم توضیح داد و تاکید کرد ۱۰۰۰ میلیارد تومان از مطالبات شستا وصول شده است.
رضوانی فر با بیان اینکه بازگشایی نماد شستا با حداکثر حمایت هفته آینده انجام میَشود، تصریح کرد: بازارگردانی ۶۶ شرکت زیرمجموعه شستا براساس قراردادها به صباتامین واگذار شده است و درباره خود شستا هم سازمان تامین اجتماعی درباره بازارگردانی آن تعیین تکلیف میکند.
مدیرعامل شستا گفت: چهارشنبه هفته آینده جلسه هیات پذیرش سیمان آبیک در بورس برگزاری میشود.
در این مجمع پس از قرائت گزارش عملکرد هیات مدیره مربوط به دوره مالی منتهی به خرداد ۹۹ و نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت، صورت های مالی تصویب و به پیشنهاد هیات مدیره، مقرر شد از ۲۷۴۱ ریال سود محقق شده هر سهم، ۱۲۰۰ ریال سود نقدی معادل ۴۴ درصد توزیع شود.
همچنین سود سهام سهامداران حقیقی از ۱۵ آبان پرداخت خواهد شد که نحوه پرداخت متعاقباً طی اطلاعیه ای در کدال اطلاع رسانی خواهد شد. پرداخت سود سهامداران حقوقی نیز از طریق واریز به حساب بانکی اعلام شده ظرف مهلت قانونی صورت می پذیرد.