تاریخ: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۳۹
بازدید: ۲۶۱
کد خبر: ۱۳۶۷۳۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

نتایج مثبتی در زمینه شناسایی مواد معدنی سیستان و بلوچستان داریم/ اکتشاف دو پهنه در سراوان در دستور کار است

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه معدن مطالعات و اکتشافات بسیاری در استان صورت گرفته و پروژه اکتشاف دو پهنه را سراوان در دستور کار داریم.
نتایج مثبتی در زمینه شناسایی مواد معدنی سیستان و بلوچستان داریم/ اکتشاف دو پهنه در سراوان در دستور کار است

به گزارش می متالز، داوود شهرکی در نشست با فاضلی نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: صنایع باید بر اساس پتانسیل‌های شهرستان شکل بگیرد تا در آینده به مشکل بر نخورند و تمرکز ما بر این است که در هرمنطقه متناسب با مزیت آن منطقه  یک پروژه را تعریف کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: پروژه‌های معدنی سودآوری بالایی دارد و فرآوری مواد معدنی به ویژه مس نیز برای کشور بسیار تاثیرگذار است و در حوزه معدن مطالعات و اکتشافات بسیاری صورت گرفته و پروژه  اکتشاف دو پهنه  را سراوان در دستور کار داریم.

وی افزود: هیدروکربن‌ها و سنگ‌های تزئینی در گشت و کوه سفید جزء پتانسیل‌های شهرستان سراوان است که البته نوع مصرف سنگ‌های گرانیتی تغییر کرده و باید تکنولوژی‌های جدید در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد. در سطح استان 85 هزار کیلومترمربع از استان مورد اکتشاف قرار گرفته که هم‌اکنون به نتایج مثبتی در زمینه شناسایی مواد معدنی از جمله مس، طلا، آنتیموان، کرومیت، تیتانیوم و ... رسیده‌ایم که ذخایر اقتصادی هستند و تقاضای این را داریم که در محدوده کوه «بیرک» با رعایت موارد زیست محیطی اکتشافات مقدماتی را انجام دهیم تا به ذخیره مناسب دست پیدا کنیم که البته این موضوع مورد مخالفت محیط زیست قرار گرفته و لازم می‌دانم بیان کنم که فعالیت‌های اکتشافی و معدنی می‌تواند عامل توسعه و پیشرفت منطقه در همه ابعاد شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: شهرستان سراوان 10 درصد از واحدهای تولیدی استان را دار است و 100 واحد صنعتی دارای پروانه در این شهرستان هستند که واحدهای آجرشیلی جزو پتانسیل‌های منطقه است.

وی تصریح کرد: 100 جواز تاسیس واحد تولیدی جهت شهرستان  سراوان صادر شده و باید به نحوی قانون‌گذاری انجام شود و مشوق‌هایی در نظر گرفته شود تا میل به سرمایه‌گذاری در استان و به ویژه در شهرستان سراوان توسط بخش خصوصی و افراد محلی افزایش پیدا کند.

شهرکی به موضوع تجارت و بازرگانی که از مهمترین موضوعات توسعه سراوان است اشاره کرد و بیان داشت: سراوان 2800 واحد صنفی دارد که در قالب 13 اتحادیه و یک اتاق اصناف فعالیت می‌کنند. دو بازارچه مرزی فعال از جمله جالق و کوهک داریم و با توجه به اینکه شیب مبادلات به سمت صادرات است در شش ماهه امسال 19 ملیون دلار از بازارچه مرزی کوهک و 17 میلیون دلار  از بازارچه مرزی جالق صادرات به کشور پاکستان داشته‌ایم و این دو مرز نقش بسیار تاثیرگذاری در تامین و تنظیم گوشت کشور ایفا کرده‌اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس جمعیت و دوری از مرکز سهمیه گندم کارخانه آرد سراوان به جهت تامین نان مورد نیاز از 15 هزار تن به 19 هزار تن افزایش پیدا کرده است. سامانه‌هایی تعریف شده تا مدیریت کالا از مبدا تولید تا مصرف مورد بررسی قرار گیرد تا کالاها بهتر به دست مردم برسد و تاکنون در استان 12 هزار و 300 انبار و سردخانه در سامانه جامع انباره ثبت شده که به صورت دوره‌ای نیز مورد نظارت قرار می‌گیرند.

شهرکی بیان داشت: طی شش ماهه نخست سال جاری بیش از 98 هزار بازرسی از واحدهای صنفی واقتصادی استان صورت پذیرفته که ارزش ریالی پرونده‌های متشکله که به تعزیرات حکومتی ارسال شده بالغ بر 1500 میلیارد ریال است.

عناوین برگزیده