تاریخ: ۰۳ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۲۳
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۱۳۸۷۰۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مجری طرح فاز ۳ تغلیظ مس سونگون:

از اشتغال چند صد نفری تا جذب نیروهای بومی/ پروژه‌ای به بزرگی ۳۰ هزار میلیارد

می متالز - مجری طرح فاز ۳ تغلیظ مس سونگون گفت: ترافیک کاری در مرحله احداث کارخانه فاز ۳ تغلیظ مس سونگون که با اتمام خاکبرداری شروع می‌شود، به ۵۰۰ نفر خواهد رسید که پیمانکار موظف شده است از نیروهای بومی منطقه استفاده کند و با استارت کارخانه که در نیمه دوم ۱۴۰۳ خواهد بود ۲۵۰ نفر جذب می‌شود.
از اشتغال چند صد نفری تا جذب نیروهای بومی/ پروژه‌ای به بزرگی ۳۰ هزار میلیارد

به گزارش می متالز، مهدی فتوحی در تشریح آخرین وضعیت این پروژه اظهار داشت: طرح ملی کارخانه تغلیظ فاز ۳ تولید کنسانتره مس که با ورود ۷ میلیون تن خاک معدنی به آن، ۱۵۰ هزار تن کنسانتره با عیار ۲۶ درصد در طول سال تولید خواهد کرد، در مرحله اتمام خاکبرداری قرار دارد که البته در کنار انجام این پروژه، زیرساخت‌های لازم برای توسعه این فاز را در نظر گرفته‌ایم که با توجه به افزایش ذخیره قابل استخراج در مجتمع احداث فازهای توسعه ای تغلیظ دور از ذهن نیست.

پروژه‌ای به بزرگی ۳۰ هزار میلیارد

وی با بیان اینکه در مجموع زمینی به مساحت ۱۵ هکتار شامل (سنگ شکن، استوک پایل، کارخانه و تجهیزات جانبی) برای فاز ۳ در نظر گرفته شده است گفت: میزان سرمایه گذاری برای اجرا و تکمیل این فاز، حدودا ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.

سال ۱۴۰۳ استارت کارخانه

مجری این طرح افزود: با برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی می کنیم در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۳ کارخانه راه اندازی شود.

مهدی فتوحی ادامه داد: برای احداث این کارخانه چندین مورد پیش نیاز است که باید قبل از استارت کارخانه در نظر گرفته شود و از همین رو از قبل آب مورد نیاز را از طریق سد حاجیلار و برق لازم را از طریق پست برق سایت توسعه در حال تامین است و همچنین مواد معدنی مورد نیاز تا ۱۴۰۳ تامین خواهد شد.

یکی از رسالت های شرکت مس حمایت از تولید کنندگان داخی است

وی در مورد خرید تجهیزات مورد نیاز کارخانه گفت: از قبل حدود ۳۰ درصد از تجهیزات لازم توسط شرکت مس خریداری شده بود و هم اکنون در معدن مس سونگون دپو شده است که از تجهیزات اصلی و زمان بر پروژه محسوب می شوند و بیشتر ماباقی تجهیزات کارخانه تولید داخل بوده و سیاست شرکت مس نیز مجاب می کند برای حمایت از تولید داخلی از قطعات داخلی استفاده کنیم.

از اشتغال چند صد نفری تا جذب نیروهای بومی

وی با اشاره به اینکه محصول تولید شده از کارخانه تغلیظ با ارزش و سود آوری بالای برای شرکت مس دارد گفت: این کارخانه بعد از احداث حدودا ۲۵۰ نفر به طور مستقیم و برای ۳ هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد خواهد کرد.

وی ادامه داد: به زودی پیمانکار اصلی کارخانه مشخص خواهد شد و این شرکت فرصت ۲ ماهه دارد تا در محل احداث کارخانه مستقر شود، پیش بینی داریم در طول اجرای پروژه حداقل روزانه ۱۵۰ نفر و حداکثر ۵۰۰ نفر در پروژه ترافیک کاری داشته باشیم که در قرارداد پیمانکار نیز آورده شده است که پیمانکار موظف به استفاده از ظرفیت نیروی انسانی بومی است که امیدواریم با این کار اشتغال خوبی برای جوانان منطقه ایجاد شود.

همزمان توسعه فاز کار می شود

مجری فاز ۳ تغلیظ مس سونگون گفت: طبق برنامه تا پایان دی ماه خاک برداری فاز ۳ به طور کامل به پایان می رسد و آماده اجرای عملیات کارخانه خواهد بود و در عین خاک برداری محل توسعه این فاز نیز به موازات احداث کارخانه ادامه می یابد.

از کاهش هدر رفت تا جهش تولید

فتوحی با بیان اینکه تا امروز ۳۵ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است تاکید کرد: این کارخانه بر اساس تکنیک و استاندارد های روز دنیا طراحی می شود و اولویت اصلی ما در این پروژه کاهش هدر رفت است که اگر این مهم تحقق یابد مطمئنا در مقابل نیز جهش تولید نیز اتفاق خواهد افتاد.

اقتصاد مقاومتی سرلوحه شرکت و پروژه

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به اقتصاد مقاومتی و استفاده از تولید داخلی گفت: تمامی تجهیزاتی که نمونه داخلی داشته باشند حتما از داخل کشور خریداری خواهد شد و بر همین اساس پیش بینی می شود ۶۰ درصد تجهیزات و دستگاه های باقی مانده از تولید همین مرز بوم باشد و سیستم کنترل که مغز متفکر کارخانه محسوب می شود قطعا داخلی خواهد بود.

منبع: تبریز من
مطالب مرتبط
عناوین برگزیده