به گزارش می متالز، دنیا نور عضو انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در برنامه گفتوگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص رشد بیش از ۹ درصدی تولید فولاد در سال گذشته تصریح کرد : در تمام دورانی که ایران در تنش تجاری بوده، صنعت فولاد رشد صددرصدی را تجربه کرده است که این موضوع سند افتخار کشور است.
او افزود: تولید فولاد از ۳۸۰ هزار تن در سال ۱۳۵۷ اکنون به ۳۰ میلیون تن رسیده است.
دنیانور ادامه داد: خوشبختانه در کشور ما انرژی و مواد اولیه هر دو در کنار هم وجود دارد بنابراین ظرفیت خوبی برای توسعه صنعت فولاد داریم. در سال های گذشته حجم سرمایه گذاری در حوزه فولاد اضافه شده است.
او با بیان اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور برتر تولید فولاد در جهان است، افزود: رشد ۹ درصدی فولاد کشور توانسته است کشور ما را به جمع کشورهای بزرگ و قدیمی تولید فولاد برساند. ذخایر عظیم سنگ آهن در کنار انرژی رشد صنعت فولاد کشور را چند برابر کرده است.
عضو انجمن تولید کنندگان فولاد ایران صنعت تولید فولاد را به سه بخش احیا، ذوب و نبرد تقسیم کرد و گفت: شاخص مقایسه انجمن جهانی فولاد میزان تولید فولاد خام است. تصمیم بر این است که برای افق ۱۴۰۴ با تولید ۵۵ میلیون تن در صنعت فولاد خودکفا شویم.
او با اشاره به نقش فولاد در شاخص های اقتصادی بیان کرد: تمام صنایع پایین دستی به صنعت فولاد وابسته است و این صنعت قابلیت اشتغالزایی خوبی دارد.
عضو انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت : در کل دنیا حدود ۷۳ تا ۷۴ درصد ظرفیت اسمی فولاد، عملیاتی و تولید می شود . در کشور ما هم حدود ۷۱ درصد ظرفیت اسمی فولاد تولید می شود.
در ادامه برنامه امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با بیان اهمیت اکتشافات معادن فولاد گفت: نباید مواد معدنی خام از کشور خارج شود.
او ادامه داد: تولید فولاد در سال ۹۹ حدود ۳۰ میلیون تن ارزیابی می شود و تحریم روی صنعت فولاد کمترین تاثیر را داشته است.
امیری گفت: واحدهای تولید کننده فولاد در کشور مانند سایر کشورهای تولید کننده بین ۷۰ تا ۷۵ درصد ظرفیت خود کار میکنند.
این مقام مسوول تاکید کرد: اگر صنعت فولاد وارد بورس شود علاوه بر استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی جلوی بسیاری از مشکلات گرفته می شود.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت گفت: در نظر داریم قیمت ها و تامین مواد اولیه در حوزه فولاد به حد تعادل برسد.