تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۸:۱۶
بازدید: ۲۵۲
کد خبر: ۱۳۹۹۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
بررسی روند تقاضا و قیمت شمش روی در هفته گذشته

روند کاهشی قیمت شمش روی در بورس فلزات لندن ادامه‌دار شد

می متالز - طی هفته‌ای که گذشت قیمت شمش روی در بورس فلزات لندن عموما روند نزولی را طی کرد. با وجود روند نزولی موجودی انبارها، آنچه مانع از رونق گرفتن بازار شد، 2 عامل کاهش تراز تجاری چین ناشی از جنگ تعرفه و افزایش شاخص دلار آمریکا بود.
روند کاهشی قیمت شمش روی در بورس فلزات لندن ادامه‌دار شد

به گزارش می متالز، روند قیمت و موجودی شمش روی در بورس فلزات لندن طی یک ماه اخیر، از 13 مارس تا 13 آوریل، در نمودار 1 آورده شده است و همان‌طور که مشاهده می‌شود موجودی انبارهای بورس لندن از شمش روی طی 2 هفته اخیر، از 29 ماه مارس، روند نزولی را طی کرده است به‌طوری که از 212 هزار و 825 تن در 29 مارس به 194 هزار و 675 تن در 13 آوریل رسید؛ این یعنی کاهش 8.5 در صدی در میزان موجودی انبارهای بورس فلزات لندن از شمش که با  شروع فصل تقاضا اتفاق افتاده است.

همان‌طور که در نمودار 1 مشاهده می‌شود، قیمت شمش روی در بورس فلزات لندن طی یک هفته اخیر روند نزولی را طی کرده است به‌طوری که  قیمت شمش روی در روز ابتدایی هفته گذشته یعنی 9 آوریل معادل 3 هزار و 216 دلار به‌ازای هر تن بود که با رشد حدود 0.75 درصدی به 3 هزار و 240 دلار به‌ازای هر تن در روز 10 آوریل رسید. اما این روند افزایشی در روزهای بعد ادامه نیافت و قیمت شمش با کاهش به 3 هزار و 236 دلار به‌ازای هر تن رسید.  این روند نزولی پس از آن نیز ادامه یافت و قیمت شمش روی در 12 آوریل با 0.37 درصد کاهش نسبت به یازدهم به 3 هزار و 115 دلار به ازای هر تن رسید. ولی در روز پایانی معاملات روند نزولی قیمت متوقف شد و شمش روی با حدود 0.2 درصد افزایش قیمت به 3 هزار و 121 دلار به‌ازای هر تن رسید. همان‌طور که گفته شد در هفته اخیر عموما علت این روند نزولی با وجود کاهش موجودی انبارها، متأثر از 2 عامل اصلی افزایش شاخص دلار آمریکا و تجارت خارجی چین بوده است.

شاخص دلار آمریکا که در روز ابتدایی هفته گذشته یعنی 9 مارس برابر 89.838 واحد بود، با 0.28 درصد کاهش به 89.587 واحد در روز 10 مارس رسید. این روند نزولی تا 11 مارس نیز ادامه پیدا کرد و  به 89.568 واحد رسید. ولی پس از آن، شاخص ارزش دلار آمریکا روندی افزایشی به خود گرفت به طوری که در روز 12 مارس، شاخص دلار آمریکا با 0.2 درصد رشد نسبت به روز قبل خود به 89.751 واحد و در روز 13 مارس به 89.8 واحد رسید.

طی هفته گذشته، آمار عملکرد تجارت خارجی چین در ماه مارس منتشر شد که این آمار نشان از منفی شدن تراز تجاری این کشور برای اولین بار طی 13 ماه گذشته دارد که یکی از دلایل آن می‌تواند کاهش صادرات ناشی از اثرات جنگ تجاری باشد. چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مواد اولیه در دنیا است و هرگونه تغییر در وضعیت مصرف یا تجارت این کشور می‌تواند مصرف تمام محصولات را در دنیا متأثر کند. کاهش تراز تجاری چین یکی از علل کاهش قیمت کامودیتی‌ها طی یک ماه اخیر بوده است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین