تاریخ: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۰۷
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۱۴۳۲۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزیر صمت اعلام شد:

ترخیص تمامی کالاهای مانده در گمرکات کشور ظرف یک ماه آینده/ ترخیص ۴ میلیون تن از کالاهای مرتبط با خطوط تولید با مصوبه رئیس جمهور به زودی

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: با ابلاغ جدید رئیس جمهور و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت، شاهد وفور کالا، افزایش اشتغال و تقویت چرخه تولید خواهیم بود.
ترخیص تمامی کالاهای مانده در گمرکات کشور ظرف یک ماه آینده/ ترخیص ۴ میلیون تن از کالاهای مرتبط با خطوط تولید با مصوبه رئیس جمهور به زودی

http://www.shatanews.ir//parameters/mimt/modules/cdk/upload/content/news/183634/bd977c90-c692-4df4-acfb-ccb44e85a52c.jpg

به گزارش می متالز، علیرضا رزم حسینی در جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که به میزبانی وزارت صمت برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: استفاده از ارز متقاضی یا ارز اشخاص، صرفا منوط به ثبت در سامانه آماری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سامانه جامع تجارت آزاد شده است که از هفته آینده اجرایی و ثبت در سامانه ثبت خواهد شد.

 

مجوز رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان با واردات مواد مورد نیاز

وی با اشاره به دیگر تصمیمات ابلاغی از سوی رئیس جمهور تصریح کرد: تمامی صادرکنندگانی که از سال ۱۳۹۸ تعهد ارزی داشته‌اند، می‌توانند تعهد ارزی خود را از محل واردات برای خود یا برای غیر ایفا کنند که این موضوع ابلاغ نیز شده است.

 

حمایت رئیس‌جمهور از تسریع در ترخیص کالاهای مانده در گمرکات

وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: از دیگر ابلاغیه های ریاست‌جمهوری تسریع در ترخیص کالاهای رسوبی در گمرکات بوده است و رئیس جمهور از این موضوع با قدرت حمایت کرده است.

 

ترخیص یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالاهای مانده در گمرکات از زمان ابلاغ رئیس جمهور

رزم حسینی در این خصوص گفت: ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای رسوبی در بنادر و گمرکات کشور وجود داشته است که از روز ابلاغ این مصوبه تا زمان بازدید تیم وزارت صمت از گمرکات شهید رجایی و امام خمینی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن از این کالاها ترخیص شده است.

وی همچنین ادامه داد: ۸۰۰ هزار تن از کالاهای ترخیصی مربوط به کالاهای اساسی و ۴۰۰ هزارتن دیگر نیز مربوط به مواد اولیه کارخانجات و واحدهای تولیدی بوده است.

 

ترخیص ۴ میلیون تن از کالاهای مرتبط با خطوط تولید با مصوبه رئیس جمهور به زودی

وزیر صمت همچنین تصریح کرد: چهار میلیون تن کالا مربوط به گروه کالایی ۲۱ تا ۲۴ که مرتبط با خطوط تولید، اجزا، قطعات، تجهیزات و مواد اولیه تولید است نیز با همین مکانیزم ترخیص خواهد شد.

 

ترخیص تمامی کالاهای مانده در گمرکات کشور ظرف یک ماه آینده

رزم حسینی گفت: ظرف یک ماه آینده تمامی بنادری که دارای کالاهای اساسی و مواد اولیه هستند از جمله بندر انزلی، بندر امام خمینی، بندر امیرآباد و بندر شهیدرجایی ترخیص و وارد خط تولید و بازار کشور خواهد شد که تا پایان سال هیچ گونه نگرانی از بابت کالا و‌ مواد نخواهیم داشت.

 

خرسندی فعالان اقتصادی از تصمیمات اخیر رئیس‌جمهور و ستاد اقتصادی دولت

وی همچنین از خرسندی فعالان اقتصادی کشور از تصمیمات ابلاغی رئیس جمهور و ستاد اقتصادی دولت خبرداد و گفت: وفور و فراوانی کالا و افزایش مواد اولیه از اثرات این تصمیم است.

 

به دنبال حذف امضاهای طلایی هستیم

رزم حسینی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه به دنبال حذف امضاهای طلایی هستیم، بیان کرد: معاونت طرح و برنامه وزارت صمت مسئول بررسی، پیگیری و رسیدگی به این موضوع خواهد بود.

 

تفویض اختیارات به استانها برای اولین بار در وزارت صمت انجام می شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص تفویض اختیارات نیز بیان کرد: هیچ وزارتخانه ای تاکنون در این خصوص اقدامی انجام نداده است و موضوع تفویض اختیارات که بسیار وسیع خواهد بود برای اولین بار در وزارت صمت در طول انقلاب اسلامی اتفاق می افتد.

 

نمایندگان مجلس بر اختیارات تفویضی به استانها نظارت داشته باشند

رزم حسینی همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست که بر موضوع تفویض اختیار به استان‌ها نظارت‌های لازم و کافی را داشته باشند.

وزیر صمت همچنین از عرضه محصولات فولادی در بورس خبر داد و گفت: عرضه زیاد قیمت ها را پایین خواهد آورد و باید فولادی ها برای عرضه محصولات خود در بورس ترغیب شوند.

رزم حسینی همچنین تصریح کرد: قانون نیز بر عرضه محصولات فولادی در بورس تاکید دارد.

 

عرضه خودرو در بورس منوط به تامین تقاضای مصرف کنندگان است

وی همچنین عرضه خودرو در بورس را منوط به عرضه خودرو توسط تولیدکنندگان و پاسخگویی به تقاضای بازار دانست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشی دیگری از سخنان خود در خصوص تفکیک وظایف وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: تامین و توزیع نهاده های دامی و موضوعات مرتبط با صادرات و واردات محصولات کشاورزی بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی دولت به وزارت جهاد کشاورزی داده شد.

 

تامین و تنظیم بازار مرغ و تخم‌مرغ تا مرحله عمده فروشی بر عهده وزارت جهاد است

رزم حسینی اضافه کرد: همچنین موضوع تامین و تنظیم بازار مرغ و تخم‌مرغ تا عمده فروشی با وزارت جهاد است و وزارت صمت بر خرده‌فروشی این محصولات نظارت دارند.

 

افتتاح ابرپروژه افتخارآمیز انتقال آب دریای خلیج فارس به فلات مرکزی ایران با همت وزارت صمت

وی در خصوص برخی پروژه های این چند ماه نیز گفت: خط انتقال آب خلیج فارس و شیرین سازی آب دریا از هفت سال پیش توسط وزارت صمت شروع شد که افتتاح آن در چند روز گذشته اتفاق بزرگی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بوده است که با همت وزارت صمت محقق شد.

رزم حسینی بیان کرد: ۳۰۵ کیلومتر از این خط به سیرجان آمده است و تا ۲۲ بهمن ماه این خط انتقال آب به کرمان می رسد.

 

۱۸۰ میلیون مترمکعب پس انداز آبی با انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران

وی افزود: با راه اندازی این پروژه ۱۸۰ میلیون مترمکعب پس انداز آبی خواهیم داشت و پیش بینی می شود که حداقل ۱۰۰ حلقه چاه در فلات مرکزی ایران بسته و یا وارد مصارف دیگر شود.

رزم حسینی همچنین تصریح کرد: آمادگی داریم بخشی از این آب را برای تزریق به سفره های زیرزمینی و با هماهنگی محیط زیست به کار گیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین اضافه کرد: طرح انتقال آب و شیرین سازی آب دریای عمان به استان های خراسان جنوبی و خراسان رضوی نیز نمونه همین انتقال آب است که شروع شده است و از برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و‌تجارت است که مورد حمایت مقام معظم رهبری و دولت نیز می باشد.

 

حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه برای تامین مالی با استفاده از روش‌های جدید داریم

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه به دنبال روش های جدید تامین مالی برای تکمیل و تامین پروژه‌های خود هستیم، گفت: حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه برای تامین مالی داریم و به دنبال تامین مالی از روش‌های نوینی مانند بورس و بازار سرمایه هستیم.

رزم حسینی تصریح کرد: با توجه به سهم ۲۵ درصدی وزارت صمت در بازار بورس و سرمایه این موضوع را نیز تا یک ماه آینده نهایی خواهیم کرد.

 

تکمیل سامانه‌های الکترونیکی از افتخارات وزارت صمت است

وی همچنین سامانه‌های الکترونیکی را یکی از افتخارات وزارت صمت برای جلوگیری از فساد، رانت و امضای طلایی دانست و گفت: تکمیل این سامانه ها در ارائه پیش بینی های مختلف در حوزه های اقتصادی می تواند کمک کننده باشد.

وزیر صمت با بیان اینکه سامانه جامع تجارت باید تا نهم آذر ماه بر اساس دستور ریاست جمهوری راه اندازی شود گفت: حدود۷۵ درصد از زیرساختهای این سامانه اماده است و هماهنگی های لازم نیز با دستگاه‌های ذیربط انجام شده است.

 

آزاد سازی معادن حبس شده و زمین‌های راکد شهرکها و نواحی صنعتی

رزم حسینی همچنین با اشاره به آزادسازی معادن حبس شده گفت: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی نیز باید زمین‌هایی که در حبس واحد های تعطیل و غیر فعال هستند را آزاد و به اهل آن واگذار کند.

وی بیان کرد: ۱۱۰۰۰ پهنه معدنی جزو این طرح قرار می گیرد که آزادسازی خواهند شد و اختیارات آن به مدیران استانی برای واگذاری به اهل آن داده می‌شود.

 

ارائه بسته مشوق های صادراتی با همراهی دولت

وزیر صمت همچنین بر ارائه بسته مشوق های سرمایه گذاری با همراهی ستاد اقتصادی دولت و حمایت رئیس جمهور تاکید کرد.

 

آمادگی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را داریم

رزم حسینی در بخش پایانی از سخنان خود با تاکید بر اینکه به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ هستیم، گفت: تفاوت ارز دولتی و آزاد فساد زاست و دولت نیز در شرایط کنونی آماده حذف ارز ۴۲۰۰ میباشد.

گفتنی است این جلسه که در واقع جلسه اصلی کمیسیون صنایع و معادن مجلس به میزبانی وزارت صنعت،معدن و تجارت بوده است در باشگاه بانک صنعت و معدن برگزار شد.

در این جلسه اعضای کمیسیون به بیان مهمترین نقطه نظرات خود در حوزه‌های مرتبط با صنعت، معدن و تجارت پرداختند.

 

تقدیر نمایندگان کمیسیون صنایع و‌ معادن مجلس شورای اسلامی از اقدامات اخیر وزارت صمت

اعضای این کمیسیون همچنین بر تعامل و هماهنگی وزیر صنعت، معدن و تجارت با کمیسیون تقدیر و تشکر کردند.

نمایندگان مجلس اقدامات اخیر وزارت صنعت،معدن و‌تجارت در ترخیص کالا های رسوبی مانده در گمرکات کشور، آزادسازی ارز متقاضی و واردات در مقابل صادرات را مورد تقدیر قرار دادند.

همچنین تنظیم بازار، استفاده از توانمندی های نخبگان و بخش خصوصی، جلوگیری از تعدد بخشنامه ها، تسهیل در راه اندازی کسب و کارها و ارائه مجوزهای لازم، سرمایه‌گذاری متوازن سازمان‌های توسعه‌ای در سراسر کشور به ویژه در مناطق کمتر برخوردار، مقررات زدایی، تامین مواد اولیه کارخانجات، متناسب‌سازی صادرات با واردات، ارائه بسته مشوق های صادراتی و سرمایه گذاری، جلوگیری از رسوب مجدد کالاهای مورد نیاز مردم و کارخانجات در بنادر و گمرکات از مهم ترین موارد مطرح شده توسط نمایندگان بوده است.

عناوین برگزیده