به گزارش می متالز، فرهاد دژپسند با اعلام این خبر گفت: امسال موفق شدیم اولین شرکت دانشبنیان را وارد بورس کنیم.
وی درباره روند خصوصیسازی در کشور گفت: مرحله بعدی در خصوص سازی ، روش قیمتگذاری است .
وزیر اقتصاد یادآوری کرد: در حال حاضر بسیاری از مصوبات هیات واگذاری لغو شده است و البته کار غیر قانونی انجام نشده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی از درآمد ۱۱۷ هزار میلیارد تومانی دولت از محل اوراق در ۷ ماهه امسال خبر داد و گفت: روش تامین مالی از طریق مراجعه به مردم از جمله فروش اوراق، کمک زیادی به ما کرده است و در ۷ ماه امسال از محل اوراق, ۱۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد و تامین مالی داشتیم که از این رقم، ۹۰ هزار میلیارد تومان از طریق فروش اوراق بوده است.
دژپسند واگذاری اموال دولتی را از دیگر روشهای تامین مالی دولت، دانست و اضافه کرد: صندوقهای ای تی اف (ETF) و فروش داراییهای دولت به آحاد مردم با کارت ملی و به صورت برابر از جمله این روشها بود که حدود ۵ و نیم میلیون نفر در خرید این صندوقها مشارکت کردند و مردم با این روش صاحب سهام و دارایی شدند و توزیع عادلانه ثروت انجام شد.
وی گفت: استفاده از این روشها موجب شد که تاکنون بودجه کشور به گونهای مدیریت شود تا بسیاری از نگرانیهایی اقتصاددانان بر طرف شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بازار سرمایه نقش محوری خود را در تامین مالی اقتصاد، ایفاء کند، گفت: در کل پارسال از بازار سرمایه, ۲۶۴ هزار میلیارد تومان تامین مالی کردیم، اما این رقم فقط در شش ماه نخست امسال, ۳۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
دژپسند با اشاره به اینکه بازار سرمایه ظرفیت بیش از این را دارد، ادامه داد: اگر اتفاقات ۲ ماه اخیر در این بازار رخ نمیداد، حتما بیش از این تامین مالی میکردیم.
وی افزود: بخش دیگر تامین بودجه از طریق فروش اوراق و داراییها است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه حتی یک ریال اوراق را نمیتوان بدون مجوز قانونی منتشر کرد، گفت: بخش قابل توجهی از هزینههای دولت آثار بلندمدت دارد. تاکنون بازپرداخت اوراق خزانه یک روز هم به تاخیر نیفتاده است.
دژپسند درباره واگذاری داراییهای دولت هم گفت: در سال گذشته از محل خصوصی سازی ۶ هزار میلیارد تومان درآمد داشتهایم ولی در ۶ ماهه ابتدایی امسال ۳۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد از این بخش داشتهایم.
وی افزود: درحال حاضر تمام خصوصیسازیها بهصورت شفاف در بورس انجام میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در صندوق ETF ، بین همه مردم به نوعی توزیع ثروت میکنیم و همچنین تامین مالی دولت را هم انجام میدهیم.
دژپسند با بیان اینکه در شرایط اقتصادی ایران، توجه به بازار سرمایه اجتنابناپذیر است، توضیح داد: بازار سرمایه تنها فروش سهام نیست و سعی کردیم نیازمندیهای قانون را برای گسیل بنگاهها به بازار سرمایه تامین کنیم تا بنگاهها بهترین مکان برای تامین مالی را بورس بدانند.
وی با اشاره به اینکه بانکها در مقام تامین کننده مالی کوتاهمدت برای سرمایههای بنگاههای کوچک هستند گفت: در سال گذشته، افرادی که تامین مالی داشتند به بانکها مراجعه میکردند درصورتیکه موضوعیت ندارد حتی بنگاههای بزرگ برای تامین مالی و سرمایه در گردش خود کمکم باید به بازار سرمایه هدایت شوند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه به بنگاههای بزرگ پیشنهاد تامین مالی از طریق بازار سرمایه را میدهیم گفت: تامین مالی از طریق شرکت پروژه و تشکیل شرکتهای بزرگ مقیاس سهامی عام امکانپذیر است.
دژپسند تصریح کرد: درحال حاضر یک طرح بزرگ مقیاس داریم که در این طرح ۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است که تامین مالی آن از طریق بازار سرمایه و پذیرهنویسی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه نباید بازار سرمایه را کوتاهمدت ببینیم گفت: نگاه به بازار سرمایه باید میانمدت و بلندمدت باشد و همچنین تحلیل بازار سرمایه باید بدون حواشی سیاسی باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بازار سرمایه یعنی بازار مواجهه با فرهنگ نفتی، رغبت و سستی است چراکه در بازار سرمایه محاسبهگری و عقلانیت وجود دارد.
دژپسند با اشاره به اینکه بازار سرمایه دارای دو جزء بازار سهام و بازار بدهی است گفت: اوراق را در بازار بدهی میفروشیم و البته بینیاز از فروش اوراق بدهی نیستیم و دولت به حمایت از بازار سرمایه همیشه نیاز دارد مخصوصاً زمانی که به سمت بودجه بودن نفت و اقتصاد فعال پیش میرویم بازار سرمایه نقش مهمی دارد.
وی تصریح کرد: رفتار حقوقیها در بازار سرمایه دو بخش دارد اول زمانی که بازار با تقاضا روبرو بوده است حقوقیها باید سهامشان را عرضه میکردند و اگر عرضه نمیکردند باید با آنها برخورد میشد و زمانی که مردم به هر دلیلی اقدام به فروش سهام خود کردند حقوقیها نباید عرضه کنند و به ریزش بازار سرمایه دامن بزنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: با مصوبه دولت میزان شناوری را دستگاهها باید به ۲۵ درصد برسانند که این یک مصوبه طلایی از دیدگاه فعالان بازار سرمایه است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: به خاطر اینکه فضای بازار سرمایه دچار ناآرامی نشود خیلی از خبرها را رسانهای نمیکنیم ولی در حال حاضر مدیرانی را توبیخ کردیم، برای مدیرانی جریمههای سنگین در نظر گرفتیم و مدیرانی را یک دوره ۶ ماهه سلب صلاحیت کردهایم و ما از همه ابزار خودمان استفاده میکنیم و در بعضی مواقع معاملات را باطل کردیم.
دژپسند افزود: صیانت در بازار سرمایه یعنی نهاد گذاریها و ریلگذاریها متناسب با شرایط صورت پذیرد و زمانی که بازار سهام در حال ریزش بود ما اوراق تبعی را مطرح کردیم که یک نوع حمایت قاطع از سهامداران است.
وی تصریح کرد: یکی از کارهای مدرن که بازار سرمایه نیاز داشت وجود بازار گردانها برای شرکتها بود و در بورس ۳۲۰ شرکت داریم و تعداد بازار گردانها در حال افزایش است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تعداد شرکتهای خصوصی که جایگاه بازار سرمایه را درک کردند و برای تامین مالی از بازار سرمایه اعلام آمادگی کردند افزایش پیدا کرده است که در صورت پایداری مستمر، از جهشها و ریزشهای هیجانی جلوگیری میشود.
دژپسند افزود: شرکتهایی که به این واقعیت پی بردند که از طریق بازار سرمایه تامین مالی بکنند در حال حاضر حدود ۲۰۰ شرکت است.
وی ادامه داد: افرادی که وارد بازار سرمایه میشوند باید آگاه باشند در محیطی که وارد شدند با محاسبهگری و عقلانیت میتوانند آینده خود را رقم بزنند و در هر شرایطی که تصمیمگیری میکنند به خاطر صحبتهای وزیر یا دیگران نباشد و همچنین اگر دولت و شورای عالی بورس، ریلگذاریها را انجام دهند حتماً به اهداف میرسیم.