به گزارش می متالز، محمدعلی آخوندی در دیدار با استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: شهرستان خوسف دارای پتانسیلها و ظرفیتهای بالقوهای است که با رشد و شکوفایی این ظرفیتها میتوان زمینه توسعه این شهرستان را بیش از گذشته فراهم کرد.
وی، خوسف را زادگاه بسیاری از بزرگانی از استان و کشور دانست و افزود: ابن حسام عارف و شاعر قرن نهم، خاندان آیت الله عبادی، دکتر شکوهی اولین وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی و بزرگانی همچون راشد محصل بوده است.
فرماندار خوسف با اشاره به قابلیتها و پتانسیلهای این شهرستان گفت: خوسف به عنوان قطب کشاورزی و معادن استان شناخته شده و این ظرفیت میتواند به عنوان پیشران توسعه اقتصادی خوسف مطرح باشد.
آخوندی بیان کرد: 37 معدن فعال در شهرستان خوسف وجود دارد که اشتغال بسیار خوبی را ایجاد کرده و در حال حاضر نیز 3 کارخانه فرآوری در سه معدن طلای کودکان، شادان و مس قلعه زری در حال احداث است.
وی ادامه داد: ایجاد زیرساختهای معادن دهستان قلعه زری به عنوان یکی از اولولیتها در بخش توسعه معادن در دهستان قلعه رزی مطرح است که ایجاد پست 132 کیلووات برای معادن و تامین گاز از نیازهای معادن شهرستان است.
فرماندار خوسف، خواستار مشارکت ایمیدرو در توسعه معادن شهرستان شد و ادامه داد: توسعه سرمایه گذاری در حوزه معادن میتواند در راستای توسعه اشتغال و تسریع در بهرهبرداری معادن بسیار ارزشمند باشد.
آخوندی با اشاره به اینکه مجتمع گلخانهای محمدیه به عنوان بزرگترین مجتمع گلخانهای استان با داشتن 54 واحد گلخانهای در مساحت 30 هکتار فعالیت میکند و در طرح نهضت گلخانهای کارهای اجرایی فاز دوم این گلخانه در حال انجام است.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و برگزاری کلاسهای آموزشی ویژه این قشر بر پایه اینترنت و صدا و سیما گفت: توسعه شبکههای صدا و سیما و پوشش دهی شبکه تلفن همراه یکی از اولویتهای شهرستان در مقطع کنونی است که امیدواریم در این راستا اقدامات بیشتری صورت پذیرد.
فرماندار خوسف اظهار داشت: در بحث شیوع بیماری کرونا این شهرستان در وضعیت نارنجی است و از روز شنبه اول آذرماه محدودیتهای متناسب با این وضعیت در شهرستان اجرایی خواهد شد.
آخوندی از آمادگی همه دستگاههای اجرایی جهت اجرایی شدن این محدودیتها خبر داد و اظهار داشت: محدودیتها برای حفظ سلامت مردم است و در این راستا از همه ظرفیتهای موجود استفاده خواهد شد.
وی ایجاد شبکه فاضلاب و تصفیه خانه در شهر خوسف را یکی از ضرورتهای مرکز شهرستان دانست و افزود: طی مکاتباتی توسط وزیر نیرو به سازمان مدیریت و برنامه ریزی دریافت ردیف اعتباری ملی جهت اجرای این پروژه انجام شده اما متاسفانه تاکنون ردیف ملی جهت اجرای این پروژه تعریف نشده است.
فرماندار خوسف هزینه اجرای این طرح را بیش از 80 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با توجه به وضعیت شهر خوسف اجرای این پروژه به عنوان یکی از معضلات بسیار مهم مرکز شهرستان است.
وی ادامه داد: این شهرستان در بخش گردشگری دارای ظرفیتهای بسیار مهمی است و با شیوع بیماری کرونا بیش از یک میلیارد و 700 میلیون تومان بخش گردشگری شهرستان خسارت وارد شده است.
آخوندی بر تکمیل جاده مواصلاتی خوسف به نای بند تاکید کرد و افزود: با تکمیل این جاده مسیر مواصلاتی به میزان 120 کیلومتر کوتاه تر خواهد شد.
وی ادامه داد: ظرفیتهای بسیار مهمی در بحث گردشگری همچون دق و کویر اکبرآباد، روستاهای هدف گردشگری خور و آرک و بین آباد، مجتمعهای زیارتی و مذهبی همچون مزار شاه سلیمان علی، مزار حضرت ابوالقاسم (ع) روستای نصرآباد و مچتمع فرهنگی و مذهبی بلنجیر و آرامگاه ان حسام وجود دارد که با معرفی و ایجاد زیرساخت های لازم میتوان در زمینه گردشگری تحولی در شهرستان ایجاد شود.
فرماندار خوسف اظهار داشت: در بخش کشاورزی ظرفیتهای بسیار خوبی در این شهرستان وجود دارد به طوریکه بیش از 8 هکتار پنبه مله، 12 هکتار گل نرگس و یک هزار 650 هکنتار سطح زیر کشت عناب به عنوان سه محصول استراتژیک خوسف و استان شناخته شده میشود.
استاندار خراسان جنوبی نیز در این دیدار بر لزوم توجه به صنایع فرآوری کشاورزی و معدنی در خوسف تأکید کرد.
حمید ملانوری خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای معدنی بسیار خوبی که در خوسف وجود دارد، احداث و راهاندازی واحدهای فرآوری این کانیها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در بحث محصولات کشاورزی نیز با توجه به این که این شهرستان در تولید عناب و گل نرگس و همچنین گلخانه قابلیتهای منحصر به فردی دارد باید به توسعه شرایط موجود و راهاندازی صنایع فرآوری توجه شود.