تاریخ: ۰۳ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۲۵
بازدید: ۳۳۸
کد خبر: ۱۴۴۴۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چقدر کالای متروکه در بنادر وجود دارد؟

می متالز - معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی یک هفته فرصت دارد تا کالاهای موردنظر را از بنادر تخلیه و خارج کند.
چقدر کالای متروکه در بنادر وجود دارد؟

به گزارش می متالز، در شرایطی که گمرک به صاحبان کالاهای وارداتی هشدار داد در صورت ترخیص نشدن، کالاهای آن‌ها متروکه خواهد شد، معاون سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در حال حاضر حدود ۱۹ هزار کانتینر و ۵۵۰ هزار تن کالای متروکه در گمرک وجود دارد و از مسوولان دستگاه‌های مختلف می‌خواهیم هر چه سریع‌تر اقدمات لازم را برای خروج آن‌ها از انبارهای بنادر انجام دهند.

مدت‌هاست مساله انباشت کالا در انبارهای بنادر و گمرکات کشور مطرح و دستورات لازم نیز برای تسریع در خروج این کالاها صادر شده است اما این مشکل آن‌قدر ادامه پیدا کرد تا نهایتاً گمرک به صاحبان کالای دپو شده هشدار داد که بعد از اجرای مصوبات اخیر در رابطه با رفع موانع ترخیص کالاهای دپو شده و تسهیل فرایند، در صورت عدم ورود صاحبان کالاهای مشمول گمرک نسبت به متروکه کردن کالاها اقدام می‌کند.

ارونقی، معاون فنی گمرک ایران نیز در چندین مرحله از صاحبان کالا خواسته تا به قید فوریت برای ترخیص و انجام تشریفات گمرکی اقدام کنند ولی اگر در اسرع وقت صاحبان کالا برای تعیین تکلیف اقدام نکنند یا علیرغم صدور کد رهگیری بانک نسبت به ترخیص قطعی کالاهای خود مبادرت نکنند، مشمول اعمال مقررات متروکه خواهند شد.    

چراکه بر اساس آخرین آمارهای گمرک حدود هشت میلیون تن کالا در گمرک و بنادر موجود است، بر این اساس میزان موجودی کالاهای غیر کانتینری هفت میلیون و ۳۵۱ هزار تن بود که سه میلیون و ۹۳۴ هزار تن آن را کالاهای اساسی و مابقی را کالاهای غیراساسی تشکیل می‌دهد که تا ۸۰ درصد آن شامل مواد اولیه و ماشین‌آلات خطوط تولید است. همچنین ۹۹ هزار و ۲۹۴ کانتینر (TEU) نیز در گمرک و بنادر موجود است که تعداد کانتینرهای پر وارداتی به بیش از ۳۵ هزار باکس می‌رسید.

فرهاد منتصر کوهساری، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی دراین‌باره گفت: حدود ۱۹ هزار کانتینر و حدود ۵۵۰ هزار تن کالای متروکه در انبارهای بنادر کشور وجود دارد که بر اساس قانون سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی باید نسبت به تخلیه و خروج آن از بنادر کشور اقدام کند.

او افزود: بر اساس قانون زمانی که دو ماه از دپوی یک کالا در بنادر می‌گذرد به صاحب کالا برای ترخیص هشدار داده‌شده و نهایتاً یک ماه دیگر فرصت به صاحب کالا می‌دهیم اما پس از اتمام موعد مقرر آن را به‌عنوان کالای متروکه اعلام می‌کنیم.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه فهرست کالاهای متروکه مذکور برای گمرک ارسال‌شده است، گفت: در این مرحله گمرک فهرست موردنظر را به سازمان جمع‌آوری اموال تملیکی ارسال می‌کند این سازمان یک هفته فرصت دارد تا کالاهای موردنظر را از بنادر تخلیه و خارج کند که البته در مورد این کالاها با توجه به برگزاری مناقصه قدری زمان آن طولانی‌تر شده است.

منتصر کوهساری گفت: از دستگاه‌های متولی درخواست داریم تا نسبت به تخلیه این کالاها از بنادر اقدام کنند تا بتوانیم عملکرد بهتری در تخلیه و بارگیری کالا داشته باشیم و از افزایش هزینه دموراژ کشتی‌ها جلوگیری کنیم.

عناوین برگزیده