به گزارش می متالز، صالح فاضلی مدیر مهندسی سنسور گروه قطعه سازی کروز گفت: سنسور ABS یا همان سنسور سرعت چرخ خودرو از نوع تولید فرکانس و ساختمان داخلی آن از یک آی سی اثر هال و یک آهنربا تشکیل شده و وظیفه اصلی آن اندازه گیری سرعت چرخها است. با تجهیز خودروها به سیستم ترمز ABS و ECS، شرایط هر یک از چرخها پیش از ترمزگیری توسط این سنسور بررسی و به واحد پردازش ارسال میشود و سیستم ترمز با تغییر نیروی وارد بر ترمز هر یک از چرخها، از ایجاد شرایط بحرانی جلوگیری میکند.
این کارشناس صنعتی ادامه داد: در حوزه تولید این قطعههای تک، بهترین برند تولیدکننده در دنیا بوش و زیمنس هستند. در اصل در عرصه تولید چنین سنسورهایی تنها شاید به تعداد انگشتان یک دست، شرکتها فناوری ساخت این قطعه را داشته باشند.
فاضلی با اشاره به اینکه از اواسط دهه ۸۰ تکنولوژی ساخت سنسور ABS از شرکت کونتینتال (زیمنس) به شرکت کروز به عنوان پیشگام و اولین تولید کننده این سنسور منتقل شد، اظهار کرد: در طی سالیان گذشته ضمن اشتغالزایی برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم، با همت مهندسان داخلی ظرفیت تولید و عمق خودکفایی با ساخت تجهیزات تولید و قطعات زیر مجموعه حاصل شده است و امکان پاسخ گویی به نیاز خودروسازان و خدمات پس از فروش به صورت کامل وجود دارد.
مدیر مهندسی سنسور کروز در خصوص هزینه تمام شدهی سنسور ABS تولید داخل بیان کرد: با توجه به شرایط ارزی حاکم، قیمت تمام شده تولید آن در مقایسه نمونههای خارجی بسیار اندک بوده و با کیفیت قابل رقابت با تولیدکنندگان درجه یک خارجی، تقریبا نصف هزینه واردات است. با کاهش ارزبری در ساخت داخل و با توجه به اینکه نیمی از نیاز فعلی خودرو ساز و بازار به وسیله واردات با تعرفه ناچیز اتفاق میافتد، جلوگیری از خروج ارز به میزان بیش از ۲ میلیون دلار در سال امکان پذیر شده است.
فاضلی تصریح کرد: با توجه به بومی سازی دانش ساخت و تولید این سنسور به عنوان یک قطعه ایمنی، در صورت نیاز خودرو سازان به مدلهای دیگر جهت پروژههای جدید، امکان طراحی، ساخت و صحه گذاری محصولات جدید به صورت کامل در کوتاهترین زمان امکان پذیر است.
مدیر مهندسی سنسور کروز همچنین اشاره کرد: توان تولید این شرکت در تولید سنسور ABS به صورت سالانه میانگین پنج میلیون است و توانایی تامین بخش قابل توجهی از نیاز بازار را داریم. دیگر سنسوری که از تیراژ قابل توجهی در این واحد برخوردار است، سنسور دما و فشار ورودی موتور یا همان TMAP است که میزان تولید این محصول در شرکت کروز میانگین یک میلیون قطعه و این شرایط در سنسور میل لنگ بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار قطعه است. علاوه بر آن سنسور موقعیت میل سوپاپ به صورت میانگین ۶۰۰ هزار قطعه در سال تولید میشود و در اختیار خودروسازان و شبکه خدمات پس از فروش قرار میگیرد.