تاریخ: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۵۴
بازدید: ۶۱۹
کد خبر: ۲۰۱۱۷۷
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

واکنش شیوا به انتقاد رئیس سازمان بورس از قرعه کشی خودرو/ شورای رقابت مانع اقدامات انحصارگرایانه در بازار خودرو شد

واکنش شیوا به انتقاد رئیس سازمان بورس از قرعه کشی خودرو/ شورای رقابت مانع اقدامات انحصارگرایانه در بازار خودرو شد
‌می‌متالز - شیوا خطاب به رئیس سازمان بورس، گفت: شما باید پاسخ دهید چرا با محاسبه‌های غیرمنطقی سهام شرکت‌ها اوضاع بورس را امروز به این وضعیت رسانده اید. چرا به جای ساماندهی بازار بورس به فکر قیمت خودرو افتاده اید!

به گزارش می‌متالز، رضا شیوا، با اشاره به اظهارات اخیر رئیس سازمان بورس که فروش خودرو را به صورت قرعه کشی مضحک دانسته و اعلام کرد قیمت گذاری دستوری اصلاٌ قابل قبول نیست، اظهار داشت: واقعا نمی‌دانم رئیس سازمان بورس براساس کدام استدلال این موضوعات را مطرح کرده است. شورای رقابت یک نهاد فراقوه‌ای است که از بخش خصوصی، دولت و نمایندگان مجلس تشکیل شده است. به نظر می‌رسد وی آشنایی با بازار خودرو نداشته باشد چرا که اگر شناختی نسبت به بازار خودرو داشت این اظهارات غیرکارشناسی را مطرح نمی‌کرد.

وی با اعلام اینکه در بازار انحصاری باید رگولاتور‌ها ورود پیدا کرده و مانع اقدامات انحصارگرایانه در بازار شوند، افزود: اگر رگولاتور‌ها به بازار انحصاری ورود پیدا نکنند آن‌ها از شرایط انحصاری بازار استفاده کرده و قیمت‌های غیرمنطقی و غیرمنصفانه‌ای را برای محصولات خود تعیین می‌کنند.

رئیس شورای رقابت با اعلام اینکه تعیین دستور العمل قیمت گذاری خودرو توسط شورای رقابت عاملی شد تا به مصرف کننده‌ها در خرید خودرو اجحاف نشود، گفت: در شرایطی که واردات خودرو آزاد بود و دستورالعمل قیمت گذاری خودرو وجود نداشت خودروسازان در قالب طرح‌های ویژه در تلاش برای فروش محصولات خود بودند، اما از آن طرف مردم چندان تمایلی به خرید نداشتند.

*تولیدکننده باید جوابگوی هزینه‌های سربار خود باشد

شیوا اضافه کرد: رئیس سازمان بورس می‌گوید چرا قیمت‌های خودرو متناسب با هزینه‌های تمام شده آن تعیین نمی‌شود باید در پاسخ بگویم ما به هیچ عنوان قیمت تمام شده محصولات را در فرمول قیمت گذاری لحاظ نمی‌کنیم چرا که باید تولیدکننده خود جوابگوی هزینه‌های سربار و هزینه‌های ناکارآمدی خود باشد.

وی افزود: ما در فرمول شورای رقابت هزینه‌های تولید را محاسبه کرده و براساس آن ضمن رعایت برخی از فاکتور‌های کیفیت فرمول را تعیین کرده ایم حال اگر خودروساز می‌خواهد هزینه‌های سربار خود را با تعیین قیمت‌های بالا از مشتریان بگیرد ما به هیچ عنوان این موضوع را قبول نمی‌کنیم.

رئیس شورای رقابت با اعلام اینکه در حال حاضر در بازار انحصاری خودرو تقاضا بیشتر از عرضه است، تصریح کرد: ما اگر می‌خواستیم براساس هزینه تمام شده خودرو‌ها قیمت‌ها را تعیین کنیم قیمت‌های فعلی خودرو این گونه نبود و مصرف کننده به هیچ عنوان نمی‌توانست نسبت به خرید خودرو اقدام کند. وظیفه شورای رقابت جلوگیری از اقدامات انحصارگرایانه است.

شیوا خطاب به رئیس سازمان بورس، گفت: شما باید پاسخ دهید چرا با محاسبه‌های غیرمنطقی سهام شرکت‌ها اوضاع بورس را امروز به این وضعیت رسانده اید، مکانیزم قیمت گذاری سهام شرکت‌ها در بورس به حدی غیرمنطقی بود که حتی شرکت‌های کاغذی هم با سود بالا روبرو شدند. همین موضوع عاملی شد تا وضعیت نابسامان بورس امروز بوجود آید. نکته قابل تامل اینجاست باید بورس پاسخ دهد براساس کدام فرمول و محاسبات اقتصادی سهام شرکت‌ها را به گونه‌ای تعیین کرد که غیرواقعی باشند.

وی اضافه کرد: علاوه براین بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت کالا‌هایی که در بورس عرضه می‌شود حتی بیش از بازار بوده و مصرف کنندگان واقعی به ندرت می‌توانند نسبت به خرید کالا اقدام کرده و بیشتر محصولات در دست دلالان است. چرا به جای ساماندهی بازار بورس به فکر قیمت خودرو افتاده اید مگر نه اینکه رئیس سازمان بورس پیش از این معاون اقتصادی وزیر اقتصاد بود چرا در آن مقطع صحبتی مبنی بر غیرمنطقی بودن فرمول شورای رقابت مطرح نکرد امروز بورس باید فکری به حال اوضاع نابسامان خود کند نه اینکه با اظهارات غیرکارشناسانه قیمت گذاری خودرو را زیر سوال ببرد.

رئیس شورای رقابت با بیان اینکه مخالف عرضه خودرو در بورس هستم گفت: اگر خودرو در بورس عرضه شود فاتحه قیمت منصفافه آن را باید بخوانیم. کدام کالا امروز در بورس با قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد که در آینده خودرو بخواهد بفروش برسد. در نهایت باید به رئیس سازمان بورس بگویم " اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی".

منبع : خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت