به گزارش می متالز، لطفالله سیاهکلی در جلسه شورای معادن استان قزوین که در سالن جلسات دفتر استاندار برگزار شد، اظهار داشت: شورای عالی معادن نباید بدون اطلاع مسوولان استان در مورد معادن قزوین تصمیم بگیرد و حتماً باید جلوی این کار از همین امروز گرفته شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه شورای عالی معادن بدون توجه به مصوبه شورای معادن استان اجازه فعالیت معدن در پیغمبرکوه آبیک را داده، این کار خیلی ایراد دارد و باید این ایراد رفع شود. بنابراین این موضوع را حتماً به معاون معدنی وزیر صمت تذکر خواهم داد تا مسوولان پایتختنشین بدانند که نمیتوانند در مورد هر استانی تصمیم بگیرند؛ آن هم تصمیماتی که ممکن است تبعات خوبی هم نداشته باشند.
سیاهکلی همچنین با انتقاد از نحوه صدور پروانه اکتشاف معادن در کل کشور گفت: نباید اینگونه باشد که هر فردی غیرمتخصصی یک سنگ معدنی پیدا کرد، بلافاصله به او مجوز اکتشاف بدهیم و متاسفانه این سبک غلطی است که در کشور ما رواج یافته و وظیفه وزرات صمت است که جلوی صدور چنین پروانههایی را بگیرد.
نماینده قزوین، آبیک و البرز در مجلس با تاکید بر لزوم احصای نیازهای صنعتی و معدنی استان توسط سازمان صمت عنوان کرد: از سازمان صنعت و معدن استان قزوین میخواهیم فهرستی از معادنی که هنوز واگذار نشده را در اختیار ما قرار دهند تا آنها را به سرمایهگذاران معرفی کنیم. ضمن اینکه این سازمان باید لیستی از صنایع معدنی مورد نیاز استان را احصا کند و در اختیار استانداری و نمایندگان مجلس قرار دهد تا بر اساس آن لیست سرمایهگذاری که به ما مراجعه میکنند را راهنمایی کنیم.
سیاهکلی با بیان اینکه سرمایهگذار نباید محدوده سرمایهگذاری را مشخص کند، افزود: این سازمان صمت است که باید با مسلط بودن به نیازها و ظرفیتهای صنعتی و معدنی استان سرمایهگذاران را هدایت و راهنمایی کند. بنابراین باید فهرستی از صنایع و معادن مورد نیاز استان را در اختیار سرمایهگذاران قرار دهیم تا افراد متخصص در هر حوزه برای سرمایهگذاری به ما مراجعه کنند.
وی ادامه داد: کار اصلی سازمان صمت باید هدایتگری سرمایهگذاران باشد و به هر سرمایهدار بگوید که سرمایهگذاری در فلان صنعت یا معدن چقدر سود و دوام دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین هم در این جلسه با یادآوری اینکه معادن یکی از محورهای توسعه اقتصادی استان هستند، گفت: به عنوان متولی این بخش در استان تقاضا میکنم که شورای برنامهریزی و توسعه استان یک نقشه راه و آمایش توسعه معادن استان را تدوین کند تا سازمان صمت تکلیف خود را بداند که آیا باید سرمایهگذار در بخش معدن بپذیرد یا نپذیرد؟
عزیزالله افضلی با تاکید بر اینکه وجود معادن را باید یک فرصت برای توسعه اقتصاد استان قزوین بدانیم، اضافه کرد: دلیل اینکه امروز به این نطقه رسیدیم که بیشتر مسوولان ما با احداث معادن در استان مخالف هستند، این موضوع است که منافع بهرهبرداری از معادن به استان نمیرسد و روستاییان که خاک معدن را میخورند، از منافع معادن بیبهره هستند.
وی با اشاره به روند غلط واگذاری معادن به اشخاص در دورههای گذشته تصریح کرد: پیشتر دیدیم که یک پهنه معدنی را بلوک کردند و به سرمایهگذاری دادند که سواد خواندن و نوشتن هم ندارد. سرمایهگذاری که امروز با معدن کاسبی میکند و مردم روستای مجاور معدن از این موضوع ناراحت هستند که از معادنی که در کنار روستای آنها احداث شده، هیچ گونه درآمد و منفعت اقتصادی عاید روستا و روستانشینان نمیشود.