تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۴۹
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۱۵۲۸۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

خوش‌بینی به دلار وجود ندارد

می متالز - شرایط کنونی مالی آمریکای باعث شده است تا معامله‌گران نسبت به احیای سریع دلار پس از عملکرد بد آن در سال ۲۰۲۰ چندان خوش‌بین نباشند. تحلیلگران به‌دلیل آنچه آن را کسری دوقلو عنوان می‌کنند، معتقدند فشار روی دلار کماکان بالا خواهد بود. این کسری دوقلو مربوط به کسری بودجه دولت و همچنین کسری تراز حساب تجاری است.
خوش‌بینی به دلار وجود ندارد

به گزارش می متالز، طبق اعلام سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان بدهی‌های دولت این کشور تا پایان ماه دسامبر ۲۰۲۰ به ۲۷ تریلیون و ۵۵۳ میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار رسیده است.

کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه دسامبر نیز به ۳ تریلیون و ۲۳۶ میلیارد و ۳۵۲ میلیون دلار رسیده است.  کیت جوکیس، استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله‌گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می‌کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست‌گذاری پولی رخ می‌دهد واکنش نشان می‌دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه‌های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله‌گران کاهش پیدا کرده است.   در کنار این، تنش‌های آمریکا با چین ادامه دارد و همان‌طور که انتظار می‌رفت روند افزایش اعمال فشار روی شرکت‌های چینی برای حضور در بازار سرمایه آمریکا مجددا آغاز شده است و مقامات بورس نیویورک انجام مقدمات خارج کردن سه شرکت از تابلوهای معاملاتی را کلید زده‌اند. این سه شرکت شامل چاینا تلکام، چاینا موبایل و چاینا یونیکام از طرف آمریکا متهم به همکاری با ارتش چین شده‌اند. در طرف مقابل چین با هشدار نسبت به عواقب این اقدامات گفته است چین از منافع شرکت‌های چینی حمایت می‌کند و حق پاسخ را برای خود محفوظ می‌داند. پیش‌تر نیز حدود ۴۷ هزار اپلیکیشن و بازی چینی توسط اپل حذف شده بود.   در ادامه رویکرد تنش‌زای آمریکا، مقامات وزارت بازرگانی این کشور اعلام کردند تعرفه وارداتی این کشور روی برخی از محصولات اروپایی نظیر قطعات هواپیما افزایش پیدا خواهد کرد. اروپا در واکنش به این اقدام اعلام کرده خواهان حل مسالمت‌آمیز این مساله است. پیش از این سازمان تجارت جهانی در ماه سپتامبر به اتحادیه اروپا اجازه داده بود تا روی فعالیت برخی از شرکت‌های آمریکایی در خاک کشورهای خود مالیات بیشتری وضع کند که این مساله در آن زمان هم با واکنش واشنگتن مواجه شد و مقامات آمریکایی، همتایان اروپایی خود را به رفتار ناعادلانه در مسائل تجاری و بازرگانی متهم کرده بودند.   در مقابل،  در اقدامی که می‌توان به عنوان سیگنالی مثبت از طرف چین برای کاستن از تنش‌های تجاری با آمریکا ارزیابی کرد، وزارت دارایی چین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که معافیت شش محصول وارداتی خود از آمریکا که مشمول تعرفه نمی‌شوند را تمدید می‌کند. این معافیت طبق اعلام طرف چینی به مدت ۱۲ ماه اعتبار خواهد داشت و در راستای عمل به تعهدات این کشور در فاز نخست توافق تجاری با آمریکا انجام می‌شود. چین در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا متعهد به افزایش واردات خود از این کشور با هدف کاستن از مازاد تراز حساب تجاری خود است.  

 

کمک‌های آمریکا و کرونا

در ادامه اختلاف‌نظر بین سران دو حزب اصلی آمریکا، میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری خواهان در مجلس سنا طرحی را ارائه داده که در آن که خواهان افزایش یارانه پرداختی به شهروندان آمریکایی از ۶۰۰ دلار فعلی به ۲ هزار دلار است. از آنجا که انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس سنا تعیین‌کننده اکثریت دوره بعدی خواهد بود، هر دو حزب در تلاش هستند تا غلبه بر بحران اقتصادی ناشی از کرونا را به نام خود ثبت کنند و از این طریق آرای رای‌دهندگان را به سبد نامزدهای حزب خود بریزند.   تاکنون ۲ میلیون دز از واکسن کرونا در آمریکا توزیع شده است که ایالت کالیفرنیا با تحویل گرفتن ۳۰۰ هزار دز واکسن در صدر قرار دارد و پس از این ایالت نیز ایالت‌های تگزاس و نیویورک به ترتیب با تحویل گرفتن ۱۴۶ هزار و ۹۸۸ دز و ۱۴۰ هزار دز در رده‌های بعدی قرار دارند. با این حال آنتونی فاوچی، مقام ارشد قرارگاه مقابله با کرونا در آمریکا با ابراز نارضایتی از روند کنونی گفته است که با تداوم این رویه، آمریکا نخواهد توانست به برنامه قبلی برای توزیع ۲۰ میلیون دز واکسن تا پایان ماه ژانویه دست پیدا کند. با بیش از ۱۹ میلیون مبتلا و ۳۳۰ هزار کشته، آمریکا اصلی‌ترین کانون درگیر با کرونا در جهان است.

عناوین برگزیده