تاریخ: ۰۱ تير ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۱۹
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۱۵۵۲۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

چرخ صنعت نقره‌ای، بدون برجام هم می‌چرخد

می متالز - صنعت آلومینیوم در کشور ما جزو صنایع مادر به‌شمار می‌رود که اگرچه فناوری آن قدیمی است اما می‌توان مدعی شد بدون نیاز به واردات و صادرات خاصی، چرخ آن در گردش خواهد بود. بنابراین خروج امریکا از برجام نمی‌تواند این صنعت را با چالش جدی یا بحران ویژه‌ای روبه‌رو کند.
چرخ صنعت نقره‌ای، بدون برجام هم می‌چرخد

ما باید از تحریم‌ها عبور کنیم

به گزارش می متالز، چندین پروژه‌ در صنعت آلومینیوم از سال‌های گذشته تعریف شده است و در یکی دو سال گذشته نیز پروژه‌های دیگری تعریف شده‌اند که ممکن است تحت تاثیر خروج امریکا از برجام قرار گیرند.
درباره این موضوع مدیرعامل جدید مناطق ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر لامرد، اظهار کرد: پروژه‌های مختلفی در صنعت آلومینیوم در دست اجراست و به زودی راه‌اندازی خواهند شد. البته درباره خروج امریکا از برجام نمی‌توانیم به‌طور صددرصد مدعی شویم که هیچگونه تاثیری بر مسائل اقتصادی و پروژه‌های داخلی ما ندارد.
محمد آشفته‌آج‌بیشه در ادامه تاکید کرد: ما نمی‌توانیم خودمان را فریب بدهیم و این موضوع را انکار کنیم اما در این مسیر باید بیش از گذشته پایمردی کنیم.
وی یادآور شد: در زمینه پروژه‌هایی که در پیش داریم باید برای سرمایه‌گذاران ایجاد اطمینان کنیم و آنها را مورد حمایت قرار دهیم تا به محض ورود به ایران نسبت به سودآوری خود به یقین برسند.
مدیرعامل جدید مناطق ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر لامرد در ادامه یادآور شد: حتی در شرایطی که امریکا از برجام خارج شده و برای ما خط و نشان ‌کشیده، یک شرکت امریکایی قصد دارد در پروژه‌های ما سرمایه‌گذاری کند. آشفته‌آج‌بیشه در پایان تاکید کرد: ما در سال‌های گذشته نیز در شرایط سخت تحریم‌ها قرار داشته و در آن دوران نیز به‌سر برده‌ایم. این بار نیز باید بتوانیم از آن عبور کنیم.


صنعت آلومینیوم مستقل است

صنعت آلومینیوم ما به‌طور مستقیم تحت تاثیر امریکا قرار ندارد زیرا از این کشور واردات انجام نمی‌دهیم و به آنجا نیز صادرات نداریم.
این مطلب را آریا صادق نیت حقیقی، دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم عنوان و اظهار کرد: با این وجود از آنجایی که تمام شرکت‌ها به نوعی تهدید به تحریم شده‌اند، ارتباط ما نیز با جهان کمتر خواهد شد.
وی در ادامه توضیح داد: البته ارتباط جهانی ما در زمینه مالی، پولی، بانکی و تجاری ضعیف بود که با نبود برجام ضعیف‌تر و پرهزینه‌تر نیز خواهد شد اما مدت‌هاست واردات آلومینیوم به کشور نداشته‌ایم.
حقیقی در پاسخ به این پرسش که آیا در زمینه قطعات واحدهای آلومینیوم نیز وارداتی انجام نمی‌شود، گفت: تجهیزات و فناوری در صنعت آلومینیوم کشور، قدیمی است. ما مجبور به استفاده از فناوری‌های دست دوم هستیم و به روش‌های دیگری آن را وارد می‌کنیم اما در کل، روند کار سخت‌تر می‌شود و حتی کره‌ای‌ها هم برای کار با ایران زیر فشار تحریم‌ها قرار می‌گیرند. همچنین در زمینه تهیه مواد اولیه آلومینیوم که همان پودر آلومیناست با مشکل روبه‌رو خواهیم شد و با هزینه‌های بالاتر باید آن را وارد کنیم.
دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم در ادامه تاکید کرد: در دوران تحریم باید سعی کنیم بیشتر توجه‌مان به داخل معطوف شود یعنی نیاز داخلی کشور را در اولویت قرار دهیم و از صادرات مواد خام بپرهیزیم. سعی کنیم صنایع داخلی، همدیگر را پوشش دهند تا این دوران را راحت‌تر سپری کنیم. حقیقی در پاسخ به این پرسش که صادرات آلومینیوم چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد، گفت: صادرات ما متاسفانه شمش آلومینیوم است که به نوعی خام‌فروشی به‌شمار می‌رود. زمانی که تحریم‌ها شدیدتر شوند، واردات مواد اولیه سخت‌تر خواهد شد.
از این‌رو بهتر است کمتر به صادرات شمش آلومینیوم بپردازیم چراکه سال‌هاست مواد اولیه و شمش آلومینیوم را ارزان‌تر از آن چیزی که در داخل می‌فروشیم صادر می‌کنیم و آن را به‌طور عمده به ترکیه می‌دهیم.
این روند اشتباه صادرات، بیش از پیش نمود خواهد داشت چراکه تحریم‌ها قدرت تولید را به‌ویژه در صنایع پایین‌دستی کاهش می‌دهند. وی در ادامه تاکید کرد: درحال‌حاضر باید به تولید داخلی توجه بیشتری کنیم و کج‌سلیقگی‌ها را کنار بگذاریم.


آلومینا را می‌توان از هند تامین کرد

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم تصریح کرد: اگر بتوانیم پودر آلومینا را در دوران تحریم تامین کنیم، صنعت آلومینیوم قادر خواهد بود خود را پوشش دهد. حقیقی در ادامه توضیح داد: به طور عمده پودر آلومینا را از هند وارد می‌کنیم از این‌رو در این زمینه با مشکلی روبه‌رو نخواهیم شد و از آنجا که دولت ما از هند مطالباتی دارد و این مطالبات را نیز نمی‌تواند نقدی دریافت کند، به جای نفتی که به هندی‌ها می‌دهیم، می‌توانیم مواد اولیه ازجمله پودر آلومینا وارد کنیم و به این وسیله به بهترین شکل مطالبات ما تامین می‌شود.
از سویی صنایع مادر هم تامین می‌شوند و اگر این صنایع، شمش مورد نیاز صنایع پایین‌دستی را تامین کنند، در زمینه‌های دیگر در صنعت آلومینیوم به طور کامل مشکلی نخواهیم داشت چراکه در این صنعت خودکفا هستیم.
حقیقی در ادامه با توجه به خودکفا بودن صنعت پایین‌دست آلومینیوم خاطرنشان کرد: صنعت داخلی ما قطعات مصرفی صنعت آلومینیوم مانند ورق، پروفیل، فویل و شمش‌های آلیاژی، قطعات ریخته‌گری، سیم، کابل و... را به‌طور کامل می‌تواند تامین کند. بنابراین می‌توان با مدیریت مناسب و پیشگیری از کج‌سلیقگی‌ها و منفعت‌طلبی برخی‌ها، از این صنعت در این شرایط سخت محافظت کرد.

منبع: صمت
عناوین برگزیده