تاریخ: ۲۳ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۰۰
بازدید: ۷۵
کد خبر: ۱۵۵۹۵۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

گام بلند ایمیدرو در اجرای ۳۳ راهبرد نقشه راه معدن

می متالز - سند نقشه راه معدن و صنایع معدنی ۷۲ راهبرد دارد که ایمیدرو مسئول اجرا و پیگیری ۳۳ راهبرد (۴۶ درصد) در بخش معدن و صنایع معدنی است. به همین منظور و در راستای اجرای این راهبردها، ۱۴۵ هدف تا افق ۱۴۰۰ مشخص و به منظور اجرا و پیگیری به واحدهای مربوطه ابلاغ شد.
گام بلند ایمیدرو در اجرای ۳۳ راهبرد نقشه راه معدن

گام بلند ایمیدرو در اجرای ۳۳ راهبرد نقشه راه معدن

به گزارش می متالز، بخش معدن و صنایع معدنی کشور از مزیت‌ها و ظرفیت‌های بالقوه‌ای برخوردار است که می‌تواند به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک کند. به همین منظور نیاز بود تا برای دستیابی به این اهداف، نقشه راه معدنی تدوین شود تا هریک از سازمان‌های متولی بخش معدن راهبردها و سیاست‌هایی را برعهده گرفته و آن‌ها را عملیاتی و پیگیری کنند. در همین راستا نقشه راه معدن در قالب برنامه‌ای ۴ ساله از ۹۷ تا ۱۴۰۰ تدوین شد. یکی از سازمان‌های متولی در اجرای آن سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است به همین منظور گفت‌وگویی با امیر خرمی‌شاد، معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو ترتیب داده‌ ایم که در ادامه خواهید خواند با ما همراه شوید:

خرمی-شاد-ایمیدرو

ایمیدرو و اجرای ۳۳ راهبرد در نقشه راه معدن

امیر خرمی‌شاد در ارتباط با میزان پیشرفت نقشه راه معادن از سال ۹۷ تاکنون گفت: سند نقشه راه معدن و صنایع معدنی ۷۲ راهبرد دارد که ایمیدرو مسئول اجرا و پیگیری ۳۳ راهبرد (۴۶ درصد) در بخش معدن و صنایع معدنی است. به همین منظور و در راستای اجرای این راهبردها، ۱۴۵ هدف تا افق ۱۴۰۰ مشخص و به منظور اجرا و پیگیری به واحدهای مربوطه ابلاغ شد. ضمن اینکه جلسات پایش عملکرد به صورت مستمر و ماهانه تشکیل می‌شود که عملکرد این جلسات از نیمه دوم سال ۹۷ تا پایان آذرماه ۷۶.۳۱ درصد بوده است.

 معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو در ارتباط با وظایف محوله به ایمیدرو و سیاست‌های مربوط به این نهاد خاطرنشان کرد: همان‌طور که در جدول زیر آمده است اهداف این مجموعه در سال ۹۷ به‌طور کامل محقق شده است و در سال ۹۸ نیز دو درصد از اهداف به علت تحریم‌ها و وضعیت موجود در کشور محقق نشده است که با انجام اقدامات لازم در سال ۹۹ جبران شد.

وی در ارتباط با نقاط ضعف و قوت ایمیدرو در اجرای سیاست‌ها گفت: ایمیدرو در تدوین نیازهای آموزشی و اجرای آموزش‌های تخصصی و مهارتی مرتبط با حوزه معدن و صنایع معدنی موفق عمل کرده و در زمینه انتقال دانش و فناوری روز دنیا به دلیل شرایط کنونی و تحریم‌ها کمی از برنامه‌های در نظر گرفته عقب‌تر است.

 

نگاه روشن ایمیدرو در تحقق اهداف نقشه راه

خرمی‌شاد چشم‌انداز اجرای سیاست‌های نقشه راه و انجام وظایف محوله به ایمیدرو تا پایان ۱۴۰۰ را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: با توجه به روند پیشرفت عملکرد نقشه راه پیش‌بینی می‌شود چنانچه شرایط تحریم مانع اجرای کار نشود در سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۸ درصد اهداف اجرای نقشه راه که به ایمیدرو سپرده شده محقق شود.

 

بهر‌ه‌گیری از دانش فنی روز دنیا

معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو به ظرفیت‌ها و امکانات روز دنیا در بخش صنایع معدنی گفت: به منظور استفاده از ظرفیت‌ و امکانات روز دنیا در بخش صنایع معدنی، برنامه‌های متنوعی تدوین و عملیاتی شده است که به عنوان نمونه می‌توان به همکاری با شرکت‌های مشاوره‌ای قوی در حوزه فرآوری مواد معدنی، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی بین‌المللی با حضور اساتید مطرح خارجی و بومی‌سازی دانش و فناوری روز دنیا با استفاده از توان داخلی اشاره کرد.

 

توانمندسازی نیروی انسانی در حوزه معدن

خرمی‌شاد، درباره اصلاح ساختار و نیروی انسانی در بخش معدن گفت: از آن جایی که متولی اصلی اصلاح و بهبود ساختار بخش معدن کشور، وزارتخانه است، ایمیدرو در راستای توانمندسازی و بهبود این بخش اقداماتی را انجام داده است که می‌توان به اجرای آموزش‌های کاربردی و عملی در راستای توانمندسازی نیروهای سطوح کارگری، تکنسین‌‌ها و کارشناسان، ایجاد ارتباط آزمایشگاهی با مراکز تحقیقاتی وابسته به وزارت صمت، اصلاح ساختار و تقویت مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی، افزایش سرمایه و اصلاح ساختار نیروی انسانی صندوق بیمه، توانمندسازی نظام مدیریت تحقیق و توسعه در واحدهای تابعه ایمیدرو و بنگاه‌های بخش خصوصی و ارتقای سطح استانداردهای آزمایشگاهی اشاره کرد.

 

همکاری تنگاتنگ با بخش خصوصی

وی درباره تعامل و همکاری ایمیدرو در برگزاری جلسات مستمر با بخش خصوصی گفت: ایمیدرو هم در زمان تدوین نقشه راه بخش معدن و صنایع معدنی و هم در زمان پیاده‌سازی آن جلسات متعددی با حضور بخش خصوصی برگزار کرده است. ضمن اینکه عمده سیاست‌های تدوین شده در نقشه راه، برگرفته از مشکلات بخش خصوصی و در راستای برطرف‌نمون آنها تدوین شده است. ضمن این که جلسات دوره‌ای نیز با نمایندگان بخش خصوصی، به منظور بهبود و ارتقای بخش معدن و صنایع معدنی در ایمیدرو برگزار می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو به سیاست این سازمان در واگذاری معادن و طرح‌های معدنی به بخش خصوصی در راستای نقشه راه معدن اشاره کرد و خاطر نشان کرد: ایمیدرو بیش از ۴۰ معدن و طرح را طی سال‌های گذشته و از طریق روش‌های قانونی تعیین‌ شده به بخش خصوصی واگذار کرده است که از جمله آنها می‌توان به پتاس خور و بیابانک، پلایایی میانی، ترود و مهرجان، میشدوان، آنومالی شمالی فلات مرکزی، معادن زغال‌سنگ ناحیه طبس، معدن کوده، دم معدن هیرد، گلمنده و بسیاری از محدوده‌های اکتشافی در اختیار اشاره کرد.

 

گام بلند ایمیدرو در تغییر نگاه جامعه به معدن

خرمی‌شاد، حرکت به سمت فرهنگ‌سازی و تغییر نگاه جامعه به حوزه معدن را یکی از سیاست‌های محوله به ایمیدرو در اجرای نقشه راه دانست و گفت: در همین راستا و در بخش توریسم معدنی ایمیدرو اقدامات مهمی در مجتمع پتاس خور و بیابانک و سپس در معدن انگوران به اجرا گذاشته شد. ضمن اینکه در راستای فرهنگ‌سازی نیز می‌توان به برگزاری نشست‌های تخصصی در خصوص معدن و صنایع معدنی، ساخت فیلم‌های ۳ تا ۷ دقیقه‌ای، تولید اینفوگرافی، ویژه‌نامه‌های الکترونیکی، طراحی پوستر و میزگرد‌های تخصصی و انتشار اخبار در رسانه‌ها و برگزاری بازدیدهای اصحاب رسانه اشاره کرد که در این بخش نیز رشد چشمگیری اتفاق افتاده است.

 

نقش ایمیدرو در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو به نقش حمایتی این سازمان در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره و افزود: فعالیت‌های این سازمان در این بخش بسیار گسترده بوده که به شرح زیر است:

  • طراحی و برگزاری جشنواره ایده‌های برتر دانش‌بنیان( دو دوره در دو سال متوالی) و پیگیری حمایت از آن‌ها
  • برگزاری جلسه با معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری در خصوص حمایت مالی و معنوی از ثبت و بومی‌سازی فناوری‌های ایجاد شده
  • حمایت از پتنت‌هایی که در قالب پروژه‌های مشترک ایمیدرو با بخش خصوصی و دانشگاه‌ها ایجاد شده است
  • برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی در قالب سمینار و همایش که سالی دو مرتبه اجرا می‌شود.
  • ایجاد مرکز نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) با هدف حمایت از استارتاپ‌های معدنی که در آن اقداماتی از جمله جمع‌آوری ایده‌های استارتاپ‌های معدنی، ایجاد بستر لازم برای شکل‌گیری و شتاب‌دهی به آن‌ها، توسعه ایده‌ها و تبدل آن به کسب و کار و ایجاد مرکز فناوری (ایمینو) انجام می‌شود.

 

ارتقای دانش فنی مدیران و متخصصان صنایع معدنی

معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی به ارتقای دانش فنی مدیران و متخصصان صنایع معدنی در اجرای نقشه راه اشاره کرد و افزود: عملکرد این سازمان در حوزه برگزاری دوره‌‌های آموزشی بسیار چشم‌گیر بوده است ضمن اینکه دوره‌‌های آموزشی برای مدیران و کارشناسان حوزه معدن و صنایع معدنی در سال ۹۸ بیش از ۷ برابر سال ۹۷ بوده است. در همین ارتباط این سازمان ۵۷۷ دوره در سطوح مختلف بخش خصوصی برگزار کرده که ۱۶ دوره آن به آموزش تربیت تکنسین‌ها در چاله‌زنی و آتش‌باری، استخراج معادن زیرزمینی، استخراج و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی و آموزش تکنسین فرآوری بوده است. همچنین برگزاری دوره‌‌های آموزشی با حضور اساتید خارجی و مطرح بین‌المللی در سال‌های گذشته از عملکردهای موفق این سازمان بوده است.

خرمی‌شاد در پایان به برندسازی محصولات صادراتی صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: برخی شرکت‌های صنایع معدنی مانند فولاد مبارکه، ذوب‌آهن اصفهان و شرکت ملی مس از شرکت‌های شاخص دارای برند معتبر در بازارهای داخلی و خارجی به شمار می‌روند که با توجه به توسعه صادرات محصولات صنایع معدنی عملکرد مناسبی از خود در سال ۹۸ برجای گذاشته‌اند و ایمیدرو نیز با انجام اقداماتی به تقویت برند شرکت‌های که اقدام به  صادرات می‌کنند پرداخته است.

عناوین برگزیده