به گزارش می متالر، خسرو فروغان گرانسایه نایبرئیس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران میگوید: کسی در این موضوع تردیدی ندارد که تحریمها برای اقتصاد ایران مشکلات زیادی به وجود آورده و نتایج این محدودیتها خود را در زندگی مردم نشان داده است. از این رو در صورت فراهم شدن شرایط لغو تحریمها، باید از آن استفاده کرد اما در عین حال باید این موضوع را نیز مدنظر قرار داد که میزان تاثیر گذاری تحریمها در مشکلات امروز اقتصاد ایران چه قدر بوده است؟
به گفته او، هرچند در این زمینه آمار یا گزارش دقیقی ارائه نشده اما به نظر میرسد تحریمها تنها باعث ۴۰ درصد از مشکلات هستند و ما برای بیش از ۵۰ درصد باقی مانده باید در داخل به جست و جو بپردازیم.
او با بیان اینکه اگر تحریم کنار رود، اقتصاد ایران باید راهی برای جا ماندن خود از دیگر حوزههای اقتصادی پیدا کند، گفت: یکی از اصلیترین موضوعاتی که ما در سالهای گذشته با آن درگیر بودهایم بحث تبادلات بانکی و جابجایی پول برای اقتصاد کشور است. این موضوع نه تنها امروز که حتی در دوره برجام نیز با اما و اگر و محدودیت مواجه بود و چنین امری برای اقتصاد کشوری که قصد دارد به توسعه برسد قطعا مشکل آفرین خواهد بود.
فروغان گرانسایه با اشاره به بخشی از مشکلاتی که فعالان اقتصادی در داخل با آن ها مواجه هستند، بیان کرد: نامشخص بودن آینده، تغییر مداوم در سیاستهای اجرایی، سنگ اندازی در مسیر دریافت مجوز برای تولید و مشکلاتی مانند شیوع ویروس کرونا باعث شدهاند شرایط برای سرمایه گذاران ایرانی بسیار دشوار شود.
او ادامه داد: در حوزه کرونا، ما این را میپذیریم که دولت ایران مانند بعضی از دیگر دولتها توان مالی حمایت مستقیم از کسب و کارها برای ادامه حیات آن ها را ندارد اما لااقل در حوزه قوانین اجرایی امکان آن وجود داشت که تسهیلاتی ارائه شود که برخی حوزهها که از شیوع کرونا آسیب جدی دیدهاند، سرپا شوند که متاسفانه در ماههای گذشته چندان دیده نشده است.