به گزارش می متالز به نقل از بورس نیوز، وقتی با فعالان بازار فولاد صحبت میکنیم، آنها اعلام میکند که فرمول نوردکاران برای دلالی و رسیدن به سودهای بادآورده مشخص است. شرکتهای نوردی به دلیل رعایت کف عرضه محصولاتشان در بورس کالا هر زمان که بازار به دلیل آرامش یا کاهش نرخ ارز یا تقاضای فصلی با رکود مواجه میشود، عرضههای پرحجمی را روانه بورس کالا میکنند، چون به نبود متقاضی خرید علم دارند.
به این ترتیب تعهد عرضه نوردیها در روزهای بدون خریدار رعایت میشود و به محض آنکه در هفتههای بعد متقاضیان خرید به بورس میآیند و تشنه محصول هستند، در اقدامی روشن، عرضه نوردکاران به حداقل میرسد تا متقاضیان برای تامین نیاز به بازار آزاد مراجعه کنند.
این اقدام نوردکاران که در سکوت معنادار وزارت صمت انجام میشود با هدف کسب سودهای کلان و ادامه ماهیگیری این شرکتها در روزهای سخت اقتصادی کشور انجام میشود.
نوردکاران در هفته منتهی به سوم بهمن ماه و در نبود تقاضای خرید میلگرد در بورس کالا در اقدامی کم سابقه ۲۷۶ هزار تن میلگرد در بورس عرضه میکنند تا با رعایت نمادین کف عرضه، این حجم محصول راهی بازار سیاه شود. در هفته بعد و در تاریخ منتهی به دهم بهمن نیز به دلیل آرامش بازار و نبود تقاضا، ۲۰۵ هزار تن دیگر میلگرد روی تابلوی بورس میرود که تنها ۱۴ هزار تن محصول معامله میشود.
رفتهرفته، اما هر میزان که شرایط بازار تغییر میکند و تقاضای خرید در بورس رشد میکند از حجم عرضه نوردیها نیز کاسته میشود به شکلی که در هفته منتهی به ۱۷ بهمن با ورود خریداران به بورس، عرضه نوردکاران به نسبت هفته گذشته نصف میشود! در ادامه نیز در هفته منتهی به ۲۴ بهمن، روند رشد تقاضا و کاهش عرضه نوردکاران ادامه مییابد تا اقدامات افرادی که مدام از حق مردم و گرانفروشی فولادسازان گلایه دارند، عیان میشود.
همه این اقدامات را کنار خرید شمش ارزان از سوی نوردکاران طی ماههای گذشته و فروش میلگرد و تیرآهن تولیدی این شرکتها در بازار آزاد با نرخ دلار آزاد قرار دهید تا متوجه شوید چرا رانت عظیمی به فعالان این حوزه رسیده است.
در پایان اینکه امیدواریم محمدعلی ابویی، عضو هیات مدیره و احمد رضوی نیک، رییس انجمن نوردکاران که همواره بر دفاع از حق مردم و البته بر گران فروشی فولادسازان تاکید دارند، پاسخی در خصوص چرایی عرضههای کم این شرکتها در زمان رشد تقاضای خرید در بورس ارائه دهند.