به گزارش می متالز، جعفر ربیعی در مراسم افتتاحیه دومین رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی گفت: خوشبختانه صنعت پتروشیمی در سالهای اخیر، برادری خود را با نظام و کشور ثابت کرده و خیلی خوشحالیم که امروز وقتی در حضور شما عزیزان مینشینیم، همه به این موضوع اذعان دارند که صنعت پتروشیمی به صنعتی ارزآور برای کشور آن هم در شرایط بسیار سخت تحریمی و البته به موتور توسعه کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: اگر قرار است ما یک وظیفه داشته باشیم، آن وظیفه توسعه ایران است و توسعه ایران دو وجه بزرگ خواهد داشت، وجه اول این است که ما به صنایعی در کشور بهای بیشتر دهیم که میتوانند موتور توسعه بقیه بخشها باشند که صنعت پتروشیمی از این نوع صنایع است.
وقتی که ما اعلام میکنیم میخواهیم چنین رویدادی را اجرا کنیم، ببینید چه شور و هیجانی در صنعت کشور، در بازار سرمایه و در زیست بوم فناوری کشور به وجود میآید.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس تصریح کرد: عزیزانی که اینجا جمع شدهاند همه در توسعه کشور و صنعت پتروشیمی نقش دارند، چه شرکتهای پتروشیمی، چه بازار پول کشور که امروز مدیران عامل چهار بانک بزرگ در اینجا حضور دارند، چه زیست بوم فناوری کشور مثل صندوق نورآوری و شکوفایی، مثل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارکهای فناوری و صندوقهای نوآوری و البته سازندگان تجهیزات و قطعات و مواد مورد نیاز صنعت، در کنار هم قرار گرفتند و این یعنی زیست بوم کامل و این یعنی ما توانستهایم محور توسعه باشیم و از این جهت خوشحالیم.
نایب رئیس هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تاکید کرد: وجه دوم این است که ما برای توسعه کشور باید به دنبال شرکتهایی باشیم که جریانساز باشند، یعنی مانند لوکوموتیو بقیه صنایع را فعال کنند و کار ایجاد کنند، تقاضا ایجاد کنند و این کار از عهده شرکتهای بزرگ بر میآید.
وی ضمن اذعان به نقش شرکتهای متوسط و کوچک در توسعه کشور افزود: نقش شرکتهای بزرگ مانند یک لوکوموتیو است که با حرکت خود برای شرکتهای کوچک و متوسط فضای کار و فعالیت ایجاد میکنند. امروز کشورها را به شرکتهای بزرگشان میشناسند.
چرا ما نباید شرکتهای بسیار بزرگ بینالمللی داشته باشیم؟ چرا از ایران شرکتی در فورچون ۵۰۰ نیست؟
ربیعی ادامه داد: ما علیرغم اینکه به عنوان بزرگترین شرکت ایران در شاخص میزان فروش انتخاب شدیم، اما نصف بزرگترین شرکت ترکیه فروش داشتیم و این شرایط باید تغییر کند؛ در کشور باید تعداد زیادی شرکت بزرگ داشته باشیم، چرا که بر خلاف گذشته که میگفتند کوچک زیباست، امروز میگویند بزرگ زیباست و اتفاقا نماینده وزارت صمت در مراسم IMI100 هم بر این نکته تاکید کرد.
شرکتهای بزرگ میتوانند بقیه سازمانها و صنوف را در کشور فعال کنند و این یعنی توسعه و اشتغال و رونق اقتصادی در کشور و بردن امکانات به همه نقاط کشور.
وی همچنین به صحبتهای دکتر علی وطنی مشاور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم که گفته بود شما چه کار کردید که بر خلاف دوره اول این رویداد که یک بانک در آن شرکت کرده بود و رسم معمول در رویدادهاست که هر چه از دوره اول بگذرد شرکت کنندگان در آن کمتر میشود، امسال چهار بانک بزرگ کشور در این رویداد حاضر هستند و شرکتها این استقبال قابل توجه را کردند اشاره کرد و گفت: کاری که ما کردیم ایجاد تقاضا بود و اینکه مدیران عامل چهار بانک کشور امروز به اینجا میآیند و از من بهتر صنعت پتروشیمی را توضیح میدهند یک اتفاق بزرگ است، اینکه امروز این مدیران عامل از ما میپرسند شما چه نیازی دارید یک تحول است، ده سال پیش این قابل تصور نبود که مدیر عامل یک بانک به ماهشهر برود و از یک شرکت پتروشیمی بپرسد چه نیازی دارید، اما این اتفاق امروز افتاده است که وظیفه خود میدانم از تک تک مدیران عامل بانکها به دلیل این رویکرد مثبت تشکر کنم.
وی ادامه داد: همچنین از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که پایه این رویداد را گذاشت تشکر میکنم و از تمامی تولیدکنندگان و شرکتهای دانش بنیان که در این رویداد حضور دارند هم تشکر میکنم؛ این حضور نشانه این است که صنعت پتروشیمی برای سازندگان تقاضا ایجاد کرده و همین امروز ما پروژههایی را کلید میزنیم که از ابتدا مشتری صنایع داخلی هستیم و به دنبال این هستیم که سهم ساخت داخل را در صنعت پتروشیمی به سمت ۸۵ درصد ببریم که این حرکتی بسیار بزرگ است.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، تصریح کرد: در گذشته میگفتند صنعت پتروشیمی جزو آخرین صنایعی است که به سمت تولید داخل میرود و امروز میبینید که این صنعت در ساخت داخل جزو اولینهاست.
وی در بخش پایانی سخنان خود به برخی سواستفادهها که از عنوان ساخت داخل میشود اشاره کرد و گفت: برخی افراد میخواهند آبروی صنعت و تولیدکنندگان داخلی که بیش از ۹۵ درصد آنها انسانهای فعال با عملکرد مثبت هستند را ببرند، این افراد که تولیدکننده نیستند و چیزی به عنوان ساخت داخل برای عرضه ندارند با تابلوی ساخت داخل اصرار دارند ما آنها را به عنوان سازنده بشناسیم در صورتی که سازنده نیستند!
این افراد میخواهند کارشان را با نامهنگاری و داد و فریاد پیش ببرند، این افراد بدانند من دست کسانی که با تجهیزاتشان با تولیداتشان، خودشان را ثابت کردند میبوسم اما اینکه بعضی بروند به سازمانهای نظارتی نامه بدهند که چرا هلدینگ خلیج فارس به ما کار نداده چیزی را عوض نمیکند، چرا که آنها سازنده نیستند و از ساخت داخل میخواهند سوء استفاده کنند.
ربیعی در پایان اعلام کرد بیش از ۷۰ تفاهمنامه در دومین رویداد حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی بین شرکتهای پتروشیمی و صنعتگران و سازندگان داخلی به امضا خواهد رسید.