به گزارش می متالز، بورس اوراق بهادار تهران که از دیروز روند اصلاح و ریزش را در پیش گرفته امروز هم رو به کاهش بود و شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۱۱ هزار و ۴۷۱ واحد به رقم یک میلیون و ۲۴۵ هزار و ۸۱۴ واحد رسید.
امروز همچنین شاخص کل با معیار هموزن ۷۹۷ واحد رشد کرده و به رقم ۴۳۸ هزار و ۲۹ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۴ میلیون و ۹۵۴ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۴.۴ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۵۰۹ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴ هزار و ۹۳۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از ۷ هزار و ۵۰۳ میلیارد تومان رسید را نیز در نظر بگیریم ارزش معاملات امروز بورس اوراق و فرابورس به بیش از ۱۲ هزار و ۳۴۲ میلیارد تومان رسید.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت در بورس با معیار وزنی ـ ارزشی ۰.۹۱ درصد کاهش یافتند، اما شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن ۰.۱۸ درصد رشد کردند.
شاخص آزاد شناور ۰.۷۶ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۱.۱ درصد افت کرد، اما شاخص بازار دوم بورس فقط ۰.۶۷ درصد عقبنشینی داشت که این امر نشان میدهد شرکتهای حقوقی و بزرگ با معاملات کلان و عمده کمتر ریزش داشتهاند.
نمادهایی که قبلا شاخصساز بودند امروز در ریزش شاخص اثرگذار بودند بگونهای که نمادهای پتروشیمی خلیجفارس، فولاد مبارکه، ملی مس ایران، شستا، چادرملو، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پالایش نفت اصفهان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در بورس امروز شامل دارویی برکت،ملی مس، پالایشگاه بندرعباس، سایپا، زرماکارون و لیزینگ پارسیان بودهاند.
در فرابورس ایران هم در پایان معاملات شاخص کل با ۹۸ درصد کاهش به رقم ۱۷ هزار و ۶۳۳ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از یک میلیون و ۲۰۷ هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران امروز در فرابورس بیش از ۱.۷ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۳۸۳ هزار نوبت معامله و به ارزش ۷ هزار و ۵۰۳ میلیارد تومان داد وستد کردند.
امروز نماد ذغالسنگ پروده طبس بیشترین اثر تقویتی روی شاخص فرابورس را داشته و نمادهای بیمه پاسارگاد،آریا ساسول، صبا تامین و ذوبآهن بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل ذغالسنگ پروده طبس، تهیه غذای دنا آفرین فدک، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، پتروشیمی ارومیه، دامپروری ملاردشیر، ریلپرداز سیر و زرینمعدن آسیا بودهاند.
برخی کارشناسان میگویند، دستکاری در دستورالعملهای بورس مانند تغییر دامنه نوسان و همچنین تصمیماتی مانند قیمتگذاری فولاد یا خودرو و نیز تغییراتی که در نرخ دلار در بازار روی میدهد باعث نوسان شاخص بورس میشود.
البته این نکته را هم نباید دور از ذهن داشت که ارزش معاملات در دو بازار تعیینکننده است بگونهای که روز گذشته به بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان و امروز حدود ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان بود یعنی در شرایط ریزش شاخص بسیاری از سهام ارزنده وجود دارد که شرکتهای حقوقی و افراد حرفهای نسبت به خرید آن سهام و سرمایهگذاری بلندمدت اقدام میکنند.
به هر حال سرمایهگذاری در بورس نیاز به صبر و حوصله، تحلیل ، مطالعه و مشاوره دارد و به هیچ وجه نباید پولهایی که مورد نیاز آنی است را وارد بورس کرد.
برخی افراد متلسفانه با گرفتن وام بانکی سهام میخرند، در حالی که فلسفه سرمایهگذاری در بورس، افزایش پس انداز و سرمایهگذاری از پساندازهایی است که نیاز فوری به آن نیست و به هیچ وجه توصیه نمیشود با گرفتن وام در بورس سرمایهگذاری شود.
از طرفی بازار سرمایه ابزاری است که در اقتصاد غرب طراحی شده و در آن حاکمیت با سرمایه و نه افراد است، بنابر این اگر حتی ۶ میلیون سهامدار یک شرکت هم در مجمع عمومی حاضر شوند، چون کل سهام آنها کمتر از ۱۰ درصد است، تأثیرگذار نیستند و تأثیرگذار شرکتهای حقوقی هستند که سهام عمده در حد یک صندلی هیأت مدیره دارند. بنابراین نمیتوان از بازار سرمایه انتظار عملکرد یک شرکت تعاونی را داشت.
البته این بازار ابزار خوبی برای افزایش پس انداز ملی و تجهیز پولهای خرد به سمت سرمایهگذاریهای کلان به شمار میرود، اما ریسک و خطر خاص خود را هم برای سرمایهگذاران حقیقی و حتی حقوقی به همراه دارد.