تاریخ: ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۳۳
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۱۶۲۷۹۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

گلایه مسوول اقشار بسیج سپاه خراسان شمالی از وضعیت نابسامان معدن آلبلاغ

می متالز - مسوول اقشار بسیج در سپاه حضرت جوادالائمه (ع) خراسان شمالی از وضعیت نابسامان معدن آلبلاغ اسفراین گلایه کرد و گفت: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) آماده ساماندهی کامل آن است.
گلایه مسوول اقشار بسیج سپاه خراسان شمالی از وضعیت نابسامان معدن آلبلاغ

به گزارش می متالز، عین الله حاتمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: هم اینک طرح معدن آلبلاغ اسفراین در اختیار سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) است اما قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) اعلام کرده است که اگر این طرح واگذار شود قرار گاه خاتم ساماندهی آن  را به طور کامل می پذیرد.

وی گفت: هم اینک ساماندهی این منطقه به مطالبه برای مردم و به خصوص اهالی این منطقه تبدیل شده است.

وی گفت: شرکت حفاظت از معدن آلبلاغ با همکاری دستگاه های حفاظت محیط زیست، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و نیروی انتظامی بعد از جریان درگیری چند روز اخیر یک ساماندهی و پاکسازی کرده اما اقدام موثری انجام نشده است.

حاتمی با بیان اینکه برآورد اولیه معدن سرب و روی آلبلاغ با ذخیره ۲ میلیون تن است افزود: با راه اندازی این معدن برای حدود پنج هزار نفر شغل ایجاد می شود و حتی صنایع فراوری نیز با اشتغال زیادی در این منطقه ایجاد خواهد شد.

مسوول اقشار بسیج در سپاه حضرت جوادالائمه (ع) خراسان شمالی گفت: افراد محلی و سنگ معدن را به صورت غیر مجاز برداشت و به ارزش هر کیلوگرم ۵۰ تا ۸۰ هزار ریال به دلالان می فروشند و دلالان نیز با چندین برابر سود به ارزش ۵۰۰ هزار ریال به کارخانه ها تحویل می دهند.

وی بر ساماندهی معدن آلبلاغ تاکید کرد و افزود: حتی این نابسامانی در سایر مناطق شهرستان اسفراین تاثیر گذاشته است و سودجویان در سایر معادن حتی معدنی که دارای پروانه بهره برداری است حضور یافته اند و نسبت به برداشت غیرمجاز اقدام کرده اند.

حاتمی از تمامی مسوولان مربوط و نماینده های مردم در مجلس شورای اسلامی خواست تا این امر را تبدیل به یک مطالبه استانی و ملی کنند. 

به گزارش ایرنا، برداشت غیرمجاز از معدن سرب و روی آلبلاغ اسفراین، که در منطقه ای کوهستانی و سخت گذر با همین نام واقع است، از اواخر سال ۹۷ آغاز شد که از بهار ۹۸ با هجوم سودجویان به این منطقه شدت بیشتری گرفت.

وی با بیان اینکه معادن ظرفیت و ثروت نهفته هستند افزود: متاسفانه به علت کم کاری ها و غفلت ها معادن استان ساماندهی نشده اند.

واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شد سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی مدتها در ثبت آن ناکام بماند ولی سال قبل وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی را برای ایمیدرو صادر کرد.  

حوادث ریزش سنگ و آوار در معدن آلبلاغ تاکنون جان هشت نفر از برداشت کنندگان غیرمجاز را، که بعضا از دیگر مناطق کشور راهی این منطقه شده می شوند، گرفته است.  

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.

عناوین برگزیده