به گزارش می متالز، غلامرضا خوشخلق با اشاره به اینکه به دنبال توسعه شبکه برق هستیم، گفت: به جهت اینکه برای انتقال برق از نظر خطوط هوایی و فنی در شرایط خوبی نیستیم و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، به دنبال این هستیم که تونلهای انرژی را در سطح تهران گسترش دهیم.
وی افزود: قرار است این تونلها در ابعاد بزرگتر و در جهات مختلف شمال، غرب، شرق و جنوب تهران انجام شود که این اتفاق مزایای بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت.
خوش خلق ادامه داد: اجرای تونلهای انرژی در تهران همان بردن کابل شبکههای هوایی برق به زیرزمین است، بنابراین این اقدام در تهران به دو صورت انجام خواهد شد و اگر شهرداری برای تونل انرژی همکاری کند، میتوانیم گستردهتر اقدام کنیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای تهران در پاسخ به این سؤال که این اقدام به چه میزان قرار است انجام شود، گفت: در حال حاضر مشاور طرح اولیه را تهیه کرده است و ما به صورت قطری و عمودی و افقی مثل خطوط مترو پیشبینیهایی انجام میدهیم که آن مناطقی که چگالی بار شبکه دارد و نیاز به مصرف بالاتر داریم که باید کابل برق تا آنجا نیز کشیده شود، اینها در حال پیشبینی شدن است.
وی با اشاره به تونلهای انرژی موجود در تهران، گفت: تهران در حال حاضر ۳۰ کیلومتر تونل انرژی دارد که برای گسترش تونل انرژی نیازمند اعتبار بالایی است که هم باید شرکت برق منطقهای تهران، هم شهرداری و هم دستگاههای دیگر که قصد سرمایهگذاری دارند این اعتبار تأمین شود.
خوش خلق اضافه کرد: این تونلهای انرژی موجب پایداری بالای شبکه سراسری برق نیز خواهد شد و البته با توجه به سخت بودن حفاری در تهران، خطوط هوایی دیگر امکانپذیر نیست.
وی اضافه کرد: برای حفاری تونلهای انرژی نیز نیازمند مساعدت بیشتر شهرداری و دستگاههای ذیربط هستیم، چرا که اجازه حفاری فقط از ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح داده میشود و هزینههای زیادی دارد، اما وقتی تونل انرژی باشد، زیر زمین اقدامات خود را انجام میدهیم و نیازی به حفاری نخواهد بود.