تاریخ: ۱۹ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۰:۰۳
بازدید: ۲۴۳
کد خبر: ۱۸۱۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تعیین دستوری برای قیمت فولاد به سود دلالان است

می متالز - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است: برای تعادل بازار نباید مداخله شود و عرضه و تقاضا در این بخش، تراز ایجاد می کند؛ اما تعیین نرخ های دستوری و تحمیلی بیشتر زمینه سودجویی و چپاول منابع را توسط واسطه ها و دلالان فراهم می سازد.
تعیین دستوری برای قیمت فولاد به سود دلالان است

به گزارش می متالز، سید رضا شهرستانی  اظهار داشت: امروز منتقدان براین باورند که سهم انرژی در واحدهای فولادسازی رقم قابل توجهی است؛ بنابراین می توان نسبت به کنترل قیمت با توجه به نرخ پایین انرژی اقدام کرد، درحالی که در دنیا سهم انرژی در تولید فولاد هفت تا هشت درصد برآورد می شود و ایران نیز از این امر جدا نیست.
پیش از این جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود، موضوعی که به‌صورت دستوری از سوی وزارت صنعت اعلام شد، این بود که صادرات فولاد توسط تولیدکنندگان انجام شود؛ دلیلش این بود که عده‌ای بازرگان، فولاد و سایر فلزات را از بازار جمع‌آوری و با توجه به اختلاف قیمتی، اقدام به صادرات می‌کردند و این روند باعث می‌شد به آن نتیجه‌ای که می‌خواستیم دست پیدا نکنیم.
وی افزود: امروز کسی غیر از تولیدکنندگان فولاد و فلزات نمی‌توانند این محصولات را صادر کنند، در این زمینه نیز صادراتشان مستلزم آن است که تعهد داخلی‌شان را در بورس انجام دهند و بعد از آن اقدام به صادرات کنند.
به گفته سرقینی، وزارت صنعت در واقع تاکید دارد: ابتدا نیاز داخل تامین شود و بعد از تامین در این مرحله، صادرات صورت پذیرد که این روند به خوبی در حال اجراست.
معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت توضیح داد: چنانچه محصولات فولادی صادر شود، ارز حاصل شده ‌که به کشور وارد می شود هشت هزار تومانی است، اما وقتی در داخل بخواهیم این محصولات را بفروشیم با دلار چهار هزار و 200 تومانی قیمت‌گذاری می‌شود.
وی یادآور شد: امروز فولاد با گاز و برق چهار هزار و 200 تومانی و حتی پایین‌تر تولید و با سنگ‌آهن به مراتب ارزان‌تر از چهار هزار و 200 تومانی تولید می‌شود.
شهرستانی اضافه کرد: واحدهای فولادسازی اقلام مختلفی را برای تولید در سبد مصرف خود قرار می دهند؛ از گرافیت، فرومنگنز، فروسیلیس گرفته تا الکترود، قطعات یدکی و حمل ونقل، چنانچه این اقلام را در نظر بگیریم، آگاه می شویم که قیمت فولادسازیها نباید دستوری و با فشار تعیین شود.
به گفته شهرستانی، امروز شرایطی که بوجود آمده یک عده واسطه و تاجر فولاد را خریداری و به مصرف کننده نهایی بین المللی یا واقعی می فروشند و یا در انبارها دپو می کنند و بعد در فرصتی مناسب از آن استفاده می کنند.
وی گفت: پیش از شرایط فعلی، هنگامی که 30 هزار تن کالا روی تابلو بورس می آمد، خریداری نداشت و در واقع فروخته نمی شد، اما اکنون 30 هزار تن فولاد روی تابلو می رود، 10 برابر آن، یعنی 300 هزار تن تقاضا هست زیرا سود خوبی به همراه دارد.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: شرایط کنونی را می توان به منزله خیانت به صنعت ارزیابی کرد، زیرا نقدینگی تولیدکنندگان پایین می آید و عواقبش می تواند منجر به تعطیلی واحدهای فولادسازی شود.
وی اضافه کرد: کاهش دادن نرخ فروش فولاد در حالی که شاهد افزایش ارزش دلار هستیم، شرایط دشواری برای تولیدکننده ها بوجود می آورد.
شهرستانی گفت: اکنون که نرخ دلار فرصت صادرات را فراهم ساخته، باید از صادرکننده تضامین لازم اخذ شود تا ارز به کشور بازگشت داشته باشد.
وی تاکید کرد: شرایط ویژه کشور اقتضا می کند ارز برای تامین ضروریات کشور اختصاص یابد از قبیل مواد غذایی، دارو، قطعات یدکی مورد نیاز تولید و نباید این ارز برای واردات خودرو و کالاهای تجملی و زینتی صرف شود.
عضو هیات مدیره تشکل یاد شده، تصریح کرد: انتظار می رود دولت متناسب با شرایط اقتصادی بازار را تنظیم کند و آن هنگام که تحریم ها نیز برداشته شود، آسیبی به مردم نرسد و این حداقل انتظارات است.
 معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت پیشتر گفت: اجرای دستورالعمل تنظیم بازار فولاد، بطور قطع موجب تنظیم بازار خواهد شد و این وزارتخانه موافق عرضه فولاد با نرخ دلار هشت هزارتومانی نیست و نمی توان انتظار داشت فولاد کنترل نشود.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین