تاریخ: ۰۸ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۳۶
بازدید: ۱۵۵۲
کد خبر: ۱۹۴۳۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
واردکنندگان فروسیلیس در خاورمیانه

ترکیه بزرگ‌ترین واردکننده فروسیلیس خاورمیانه است

می متالز - علی‌رغم وجود واحدهای تولیدی فروسیلیس در خاورمیانه، این منطقه از واردکنندگان مهم این محصول در جهان به‌شمار می‌رود. روسیه بزرگ‌ترین صادرکننده فروسیلیس به خاورمیانه است. این کشور 46 درصد از تقاضای وارداتی فروسیلیس خاورمیانه را در سال 2016 تأمین کرد.
ترکیه بزرگ‌ترین واردکننده فروسیلیس خاورمیانه است

به گزارش می متالز، در منطقه خاورمیانه کشورهای ایران، بحرین و ترکیه تنها تولیدکنندگان فروسیلیس هستند. شرکت‌های فروآلیاژ ازنا، فروسیلیس ایران و آلیاژسازی اشتهارد از تولیدکنندگان ایرانی فروسیلیس، شرکت BAFA تولیدکننده این محصول در بحرین و شرکت Karasumetal در ترکیه از تولیدکنندگان فروسیلیس در خاورمیانه هستند. میزان تولید این کشورها پاسخگوی نیاز منطقه نیست و از این رو خاورمیانه با سهم 5 درصدی از کل واردات جهانی، یکی از بازارهای مهم وارداتی فروسیلیس در جهان است. کشور ترکیه بزرگ‌ترین واردکننده فروسیلیس در خاورمیانه است. ترکیه نیمی از فولاد خاورمیانه را تولید می‌کند و این یعنی تقاضای زیاد فروسیلیس در این کشور که بخشی از آن از طریق واردات تأمین می‌شود.

همان‌طور که نمودار 1 نشان می‌دهد، ایران و عربستان نیز دیگر واردکنندگان بزرگ خاورمیانه هستند. به گزارش فلزات آنلاین سهم عربستان از واردات خاورمیانه در سال 2016 حدود 3 درصد و سهم ایران 7 درصد بود. روسیه و چین بزرگ‌ترین صادرکنندگان فروسیلیس به خاورمیانه بوده‌اند. در سال 2016 کشور روسیه 46 درصد و چین 7.4 درصد از بازار فروسیلیس خاورمیانه را در اختیار داشتند.

در مقایسه با واردات، صادرات خاورمیانه چندان قابل توجه نیست. در سال 2016 مقدار صادرات این منطقه 31.8 هزار تن بود. ایران با میانگین سهم 74 درصدی از صادرات خاورمیانه بزرگ‌ترین صادرکننده این منطقه است و شرکت‌های فروآلیاژ ازنا و فروسیلیس ایران بخش اعظم فروسیلیس ایران را صادر می‌کنند. ترکیه و ارمنستان نیز از مشتریان ثابت فروسیلیس ایران هستند. در سال 2016 سهم این 2 کشور از صادرات فروسیلیس ایران به ترتیب 52 و 13 درصد بود.

تجارت فروسیلیس به‌عنوان یکی از موارد مورد نیاز صنعت فولاد، به رشد این صنعت وابسته است. آینده فولاد نیز به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی روشن است و این خبر خوبی برای تجارت فروسیلیس است. با توجه به این که در برخی از کشورهای واردکننده از جمله ژاپن به‌عنوان برترین واردکننده، تولید فروسیلیس به‌صورت محدود انجام می‌شود یا بعضا فاقد واحد تولیدی هستند؛ در آینده نیز واردات همچنان منبع تأمین تقاضای فروسیلیس این کشورها خواهد بود. آینده تولید فولاد در منطقه خاورمیانه روند صعودی خواهد داشت و این امر رشد تقاضای فروسیلیس را به همراه خواهد داشت و انتظار می‌رود واردات فروسیلیس خاورمیانه در آینده صعودی باشد. از آن‌جایی که در بسیاری از بازارهای جهانی روسیه جایگزین چین در تأمین تقاضای فروسیلیس شده است، این کشور طی سال‌های آتی نیز همچنان از صادرکنندگان مهم فروسیلیس به خاورمیانه به شمار خواهد رفت.

عناوین برگزیده