تاریخ: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۳۲
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۲۰۰۰۵۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

بحران تاره برای سیمانی‌ها/ افزایش ۳ برابری قیمت گاز صحت دارد؟

بحران تاره برای سیمانی‌ها/ افزایش ۳ برابری قیمت گاز صحت دارد؟
‌می‌متالز - افزایش قیمت گاز سیمانی‌ها از ۱۱۹ تومان (بدون احتساب ارزش افزوده) به بیش از ۳۰۰ تومان در متر مکعب در کمیسیون تلفیق تصویب شد این تصویب در صورتی که همراه با افزایش قیمت سیمان نباشد بحران سیمانی خواهد ساخت.

به گزارش می‌متالز، افزایش قیمت گاز مصرفی شرکت‌های سیمانی تا ۳ برابر رسانه‌ای شد، افزایش قیمت گاز برای صنایع سیمانی در کمیسیون تلفیق تصویب شده و منتظر نهایی شدن در صحن علنی مجلس است.

اعضای انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو با صدای بورس از اهمیت مدیریت بازار سیمان سخن گفتند و لزوم توجه وزارت صمت و آزادسازی قیمت سیمان را مهمترین درخواست صنعت سیمان از وزیر صمت اعلام کردند.

سید عباس حسینی، مدیرعامل شرکت سیمان تهران در گفتگو با صدای بورس اظهار کرد: موضوع افزایش قیمت سیمان در کمیسیون تلفیق تصویب شد که بر اساس فرمول مد نظر قیمت گاز برای صنعت سیمان بیش از ۲ برابر و نیم نسبت به سال پیش در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه تعیین قیمت گاز صنعت سیمان منتظر تصویب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی است، بیان کرد: در حال حاضر صنعت سیمان کشور روزانه ۲۲ میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌کند و هر متر مکعب ۱۱۹ تومان (بدون احتساب ارزش افزوده) محاسبه می‌شود که در کل و به طور روزانه بیش از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت گاز مصرفی صنعت سیمان کشور است.

افزایش قیمت گاز سیمانی‌ها از ۱۱۹ به ۳۰۰ تومان در متر مکعب

مدیرعامل شرکت سیمان تهران افزود: هر متر مکعب قیمت گاز برای صنعت سیمان مصوب شده به بیش از ۳۰۰ تومان افزایش یابد که با حساب میزان مصرف روزانه به طور کل بیش از ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و چیزی در حدود سه برابر قیمت فعلی افزایش خواهد یافت.



۳۵ درصد تولید سیمان انرژی است

وی با بیان اینکه ۳۵ درصد تولید سیمان انرژی است، گفت: قیمت نهایی سیمان توسط وزارت صمت تعیین می‌شود با این افزایش قیمت گاز، هزینه تولید سیمان افزایش ۳۵ درصدی خواهد یافت، اگر این افزایش در قیمت نهایی سیمان لحاظ نشود صنعت سیمان دچار یک بحران بزرگ خواهد شد و این بحران به تمام شاغلان در این حوزه منتقل خواهد شد.

حسینی با بیان اینکه ۷۸ کارخانه فعال سیمانی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: هر گونه بحران در صنعت سیمان بر آینده شاغلان سیمانی تاثیر می‌گذارد. به طور میانگین بیش از ۲۵ هزار نفر به طور مستقیم در کارخانجات سیمانی مشغول به کار هستند و با در نظر گرفتن ضریب اشتعال صنایع معدنی (که ۱ به ۷ است یعنی هر شغل مستقیم، ۷ شغل غیر مستقیم ایجاد می‌کند) و ۱۷۵ هزار نفر نیز به طور غیر مستقیم در صنعت سیمان اشتغال دارند.


چرا قیمت سیمان جهانی نرخ گذاری نمی‌شود؟

مدیرعامل شرکت سیمان تهران با انتقاد از کسانی که افزایش قیمت سیمان را باعث گرانی خانه می‌دانند، بیان کرد: دولت باید در سیمان نیز همچون سایر معدنی‌ها اقدام کند، قیمت آلومینیوم در بازار ایران بر اساس المی لندن، قیمت فولاد بر اساس بازار جهانی تعیین می‌شود، در حال حاضر قیمت سیمان دستوری و توسط وزارت صمت تعیین می‌شود در حالی که قیمت گذاری فولاد تابعی از قمیت جهانی است. در حال حاضر قیمت جهانی هر تن سیمان ۷۰ دلار و دربازار ایران ۱۰ دلار است. یعنی هر تن سیمان با قیمت جهانی اگر محاسبه شود یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و با قیمت داخلی ۲۲۰ هزار تومان نرخ گذاری می‌شود.

تاثیر میلگرد در قیمت ساختمان بیشتر است یا سیمان



وی با بیان اینکه در گرانی سیمان جو روانی وجود دارد، تصریح کرد: سیمان و میلگرد هر دو از مصالح ساختمانی است، در گرانی میلگرد هیچ سخنی از گرانی ساختمان نمی‌شود، اما با کوچکترین زمزمه گرانی سیمان، خبر گرانی ساختمان رسانه‌ای می‌شود. براساس نظرات کارشناسی ۶۰ درصد از قیمت یک ساختمان شامل قیمت زمین، ۲۰ درصد نیروی انسانی و ۲۰ درصد هم مصالح ساختمانی است، در مصالح ساختمانی ساخت هر متر مربع ساختمان تنها ۲۰۰ کیلو گرم سیمان معادل ۴ پاکت سیمان، نیاز دارد که در نهایت ۱ درصد از قیمت تمام شده ساختمان است.

حسینی اظهار کرد: در گرانی سیمان دولت به جای تبیین دلیل افزایش قیمت سیمان و تلاش برای آزاد سازی قیمت، همچنان تسلیم جو روانی شده و در وزارت صمت از افزایش قیمت سیمان جلوگیری به عمل می‌آید.

فرمول نرخ گذاری قیمت گاز مصرفی صنایع سیمانی

عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به صدای بورس بیان کرد: مجلس قیمت گاز مصرفی صنایع سیمان را براساس درصدی از نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در نظر می‌گیرد که با حساب سر انگشتی بیش از ۲ برابر قیمت کنونی گاز می‌شود.

وی در ارتباط با تاثیر افزایش قیمت سوخت سیمانی‌ها بیان کرد: اگر افزایش قیمت گاز تخصیص یافته به کارخانجات سیمانی تصویب و اجرایی شود هزینه تولید هر پاکت سیمان نیز بنا بر افزایشی که در قیمت گاز صورت می‌گیرد، افزایش می‌یابد. اگر وزارت صمت قیمت سیمان را افزایش ندهد، زیان شرکت‌های سیمانی بیش از پیش خواهد شد.

شیخان با اشاره به دستوری بودن نرخ سیمان گفت: ۲ مرجع متفاوت تعیین نرخ گاز و تعیین قیمت سیمان را بر عهده دارند، اولی را مجلس و دومی را وزارت صمت مشخص می‌کند، حال باید بین این دو مرجع همانگی وجود داشته باشد تا با افزایش قیمت گاز کارخانجات سیمان، قیمت پایانی سیمان نیز توسط مرجع ذی صلاح افزایش یابد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در نهایت گفت: با توجه به آنکه میزان عرضه از تقاضا در بازار سیمان بیشتر است قیمت گذاری دستوری معنی خود را برای این صنف از دست داده و باید قیمت گذاری آزاد شود و این آزادسازی قیمت سیمان هدف اصلی سیمانی‌ها است.

منبع: صدای بورس

عناوین برگزیده