تاریخ: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۳۶
بازدید: ۳۷۰
کد خبر: ۲۰۰۰۸۴
سرویس خبر : انرژی
مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی امیر پاسخ داد:

میزان تاثیر افزایش نرخ برق بر پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها

میزان تاثیر افزایش نرخ برق بر پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها
‌می‌متالز - در گروه فولادی، جمع آثار ناشی از رشد قیمت گاز و برق، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد تاثیر کاهنده بر سود شرکت‌ها خواهد داشت.

به گزارش می‌متالز، نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای با افزایش بهای برق صنایع فلزی، واحد‌های پالایشگاهی و پتروشیمی موافقت کردند. طبق این مصوبه وزارت نیرو مکلف است متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی، کانی‌های فلزی، واحد‌های پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای نرخ خرید انرژی برق از نیروگاه‌های دارای قرارداد تبدیل انرژی (eca) محاسبه و دریافت کند. منابع حاصل از محل افزایش بهای برق این صنایع به حساب شرکت توانیر نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود. با این مصوبه قیمت برق از ٨٠ به ٣٠٠ تومان افزایش می‌یابد و این امر باعث می‌شود برق برای این مجموعه‌ها هشت هزار میلیارد تومان گران شود.

سید فرهنگ حسینی مدیرعامل شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر در خصوص تاثیر افزایش نرخ برق بعضی صنایع بر سودآوری شرکت‌های پتروشیمی بیان کرد: در صنعت پتروشیمی، برخی واحد‌ها مثل پتروشیمی خراسان، پتروشیمی شیراز و پتروشیمی کرمانشاه، خوراک گازی دارند و یوتیلیتی (برق) مورد نیازشان را خودشان تولید می‌کنند.

وی ادامه داد: برخی واحد‌های پتروشیمی مستقر در ماهشهر و عسلویه، از یوتیلیتی مرکزی مبین و فجر استفاده می‌کنند. در نتیجه، تغییرات قیمت برق در شرکت‌هایی که خود تولید یوتیلیتی دارند، تاثیری ندارد و اثرات قیمت گاز هم قبلا نمایان شده است. پتروشیمی‌های منطقه عسلویه و ماهشهر هم از این مصوبه تاثیر نمی‌پذیرند و فرمول تعیین نرخ یوتیلیتی بر اساس نرخ گاز بوده که آن هم قبلا تعیین تکلیف شده است.

حسینی افزود: شرکت‌های مبین و فجر هم از حالت پتروشیمی تغییر ماهیت داده اند و در نتیجه، نرخ خوراک گاز این دو شرکت مانند سایر صنایع محاسبه شده و تخفیف مناسبی دارد که حتی نسبت به نرخ خوراک پتروشیمی ها، از قیمت پایین تری برخوردار است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در گروه فولادی، جمع آثار ناشی از رشد قیمت گاز و برق، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد تاثیر کاهنده بر سود شرکت‌ها خواهد داشت. البته اینکه شرکت‌ها در چه بخش از زنجیره فولاد قرار داشته باشند و نیز ساختار هزینه‌های هر شرکت، در میزان تاثیرگذاری موثر خواهد بود.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده