تاریخ: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۵۵
بازدید: ۳۳۱
کد خبر: ۲۰۰۱۱۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
سعد محمدی مطرح کرد؛

توزیع ورق فولاد، منوط به ثبت نام در بهین یاب/ وجود ۴ هزار معدن غیر فعال در کشور

توزیع ورق فولاد، منوط به ثبت نام در بهین یاب/ وجود ۴ هزار معدن غیر فعال در کشور
‌می‌متالز - سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت گفت: یک هزار و ۱۶۴ واحد برای ورق فولاد در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده اند. ما گفته ایم هر واحدی که نیاز به ورق فولاد دارد در سامانه بهین یاب ثبت نام کند تا ببینیم کجا مصرف می‌شود.

به گزارش می‌متالز، اردشیر سعدمحمدی سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت در نشست خبری که با موضوع سیاست‌های معدنی وزارت صمت برگزار شد، اظهار کرد: مهم‌ترین نکته که بحث روز هم هست مربوط به واگذاری پهنه‌های معدنی است، در مرحله اول ما به هیچ عنوان به پهنه‌ها و معادنی که متعلق به افراد و نهاد هاست کاری نداریم و فقط پهنه‌هایی را که در حال حاضر مالک ندارند به افراد متقاضی از طریق مزایده واگذار می‌کنیم.

وی افزود: هماهنگی لازم بین تمام استان‌ها انجام شده است و در نیمه فروردین ماه سال آینده جلسه‌ای با نمایندگان استان‌ها برگزار و کار مزایده پهنه‌های معدنی بلوکه شده انجام می‌شود.

سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت در خصوص ترخیص ماشین آلات معدنی از گمرکات گفت: مجوز ترخیص ماشین‌های مورد نیاز معدنی که قبلا ثبت شده بودند و ارز مورد نیاز را خود افراد تامین کرده اند و ساخت داخل هم ندارند به زودی صادر می‌شود.

سعد محمدی بیان کرد: تا پایان سال باید ۳۱ میلیون تن فولاد تامین کنیم که این مقدار سال آینده باید به ۱۰۰ میلیون تن برسد و تا پایان برنامه ششم توسعه به ۵۵ میلیون تن برسانیم که این میزان تولید نیاز به ماشین آلات جدید دارد.

وی بیان کرد: در سه سال آینده باید میزان ماده معدنی فولاد را به ۱۶۰ میلیون تن برسانیم.

این مقام مسوول در وزارت صمت گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۲۵۹ پروانه فعال معدنی داریم و حدود ۳ هزار و ۹۹۰ معدن غیر فعال وجود دارد.

سعد محمدی افزود:در حال حاضر ۱۰۹۷ پروانه معدن در حال صدور داریم و ۲هزار و ۳۴۸ معدن بلامعارض داریم که غیرفعال هستند.

تولید سالیانه ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور

وی در مورد کمبود ورق فولاد گفت: ما در کشور ۳۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کنیم که ۱۵ میلیون تن آن به شمش و مابقی به اسلپ تبدیل می‌شود.

سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت گفت: میزان مصرف شمش فولاد در کشور ۱۲ میلیون تن است و اسلپ نیز صرف تولید ورق و لوله و پروفیل می‌شود. ما ۱۰ میلیون تن ورق فولاد در کشور مصرف داریم که تقریبا همین میزان هم تولید می‌شود.

وی گفت: ما نباید راه‌های صادرات شمش را روی کشور خود ببندیم و اگر نیاز به ورق فولاد کمتر از ۵ میلی متر برای صنایع داریم چرا عوارض صادرات را کم نمی‌کنیم که صادرات در این بخش انجام شود. بهتر است سرمایه گذاران روی ورق فولاد تمرکز کنند.

توزیع ورق فولاد، منوط به ثبت نام در بهین یاب

وی در پاسخ به سوال در مورد نحوه توزیع ورق فولاد بین صنایع گفت: یک هزار و ۱۶۴ واحد برای ورق فولاد در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده اند. ما گفته ایم هر واحدی که نیاز به ورق فولاد دارد در سامانه بهین یاب ثبت نام کند تا ببینیم کجا مصرف می‌شود.


سعد محمدی گفت: میزان ظرفیت تولید فولاد واحد‌های تولید ۱۴ میلیون تن شناسایی شده است که امکان تولید ۳۰ تن را هم دارند. در سامانه بهین یاب متوجه شدیم که ۲۴۸ واحد تقاضا ثبت کرده اند، اما تولید ندارند چرا باید به این واحد‌ها ورق فولاد بدهیم؟

وی افزود: مابقی صنایع به دو دسته تقسیم می‌شوند که بخش اول صنایع و واحد‌های تولید بزرگ و ملی هستند که باید ورق فولاد آن‌ها تامین شود. بخش دوم صنایع کوچک هستند که در حال بررسی هستیم تا مشکل این واحد‌ها هم حل شود.

منبع: ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده