تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۱۷
بازدید: ۱۰۰۹
کد خبر: ۲۰۱۴۵۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
کارشناس بازار:

اقتصاد چین، عاملی برای رشد بازار فلزات اساسی

اقتصاد چین، عاملی برای رشد بازار فلزات اساسی
‌می‌متالز - با بررسی معاملات سه ماه گذشته در بازار فلزات غیرآهنی و بازار سنگ آهن و فولاد می‌توان، اقتصاد چین، را یکی از عوامل موثر بر این بازار‌ها قلمداد کرد.

به گزارش می‌متالز، پرویز امانیان، تحلیلگر بازار گفت: در سه ماه سوم میلادی در بازار سنگ آهن شاهد یک رشد ۲.۸ درصدی واردات این کالا از سوی کشور چین بودیم. چین تقریبا ۷۰ درصد سنگ آهنی که از راه دریا حمل می‌شود را وارد می‌کند.

امانیان گفت: روند واردات چین از دو جنبه بسیار موثر است. از یک سو، در ابتدای ۲۰۲۱ عده‌ای معتقد بودند چین ممکن است از میزان تولیدات فولاد بکاهد به این دلیل که برنامه محو تولید کربن و کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای در دستور رئیس جمهور این کشور است. برنامه ریزی دولت چین بر این منوال است که تا سال ۲۰۶۰ میلادی این هدف محقق شود. در حالی که، انتظار می‌رفت در طول سال این وعده محقق شود، اما در حدود دو ماه ابتدایی سال میلادی اتفاق افتاد و به این ترتیب، واردات سنگ آهن در چین به این دلیل که سنگ آهن ماده اولیه تولیدی فولاد است، با روند افزایشی رو به رو شد.

امانیان به دومین جنبه واردات چین اشاره داشت و افزود: از طرف دیگر نظرات متفاوتی مثل نظر انجمن آهن و فولاد چین وجود دارد که پیش بینی می کند، تقاضای فولاد چین در سال ۲۰۲۱ میلادی با روند صعودی رو به رو خواهد بود. در مورد بخش بازار فزات غیر آهنی هم می‌توان به رشد واردات مس چین در دو ماه ابتدایی سال اشاره کرد.

وی ادامه داد: آخرین گزارش گمرک این کشور نشان می دهد واردات مس خام و تولیدات مس این کشو در دو ماه ابتدای ۲۰۲۱ تقریبا ۴.۷ درصد رشد داشته است. اگر به پیش بینی رشد اقتصادی امسال چین نگاهی بیندازیم متوجه خواهیم شد که این کشور رشد ۶ درصدی را برای سال ۲۰۲۱ در نظر گرفته است که از دید بسیاری ازکارشناسان، این برآورد می‌تواند محافظه کارانه باشد.

امانیان افزود:، اما به هر ترتیب آمار‌هایی که وجود دارد و عطش خریدی در یک ماه اخیر در بحث قرارداد‌های آتی مس در بورس‌های مختلف دنیا مخصوصا شانگهای، دیده شد نشان دهنده این بود که بازار پر رونق است.

این کارشناس بازار فلزات در ادامه بیان داشت: دلیل این که تاکید بسیاری از کارشناسان بر آمار چین بوده، این است که نیمی از فلزات صنعتی در این کشور تولید یا حتی مصرف می‌شود و به همین دلیل است که فعل و انفعلات چین در بازار فلزات دارای اهمیت ویژه‌ای است.

امانیان گفت: آمار‌های منتشر شده نشان می‌دهد که بازار سنگ آهن در برخی نقاط دنیا هم رونق نسبی را در پی داشته است مانند ژاپن، کره جنوبی و بخش‌های غربی اتحادیه اروپا. این مساله به خودی خود نشان دهنده این است که اگر به بعد کلان اقتصاد نگاه کنیم بحث امیدواری به بهبود اقتصاد جهان و در واقع کاهش مشکلات ناشی از کرونا و در عین حال حرکت پرشتاب اقتصاد‌های بزرگ نسبت به سال گذشته موجب رونق بازار فلزات در دنیا شده است.

وی در پایان با اشاره به پیش بینی نسبت به روز‌های آتی بازار فلزات افزود: عده‌ای معتقدند بازار فلزات ممکن است در سه ماه سوم و چهارم سال دچار اصلاح شود و عده‌ای معتقدند که با توجه به رونق روزافزون بازار چین احتمال افزایش قیمت‌ها وجود دارد. رصد اتقافاتی که در نشست حزب کمونیست چین در روز‌های آتی برگزار می‌شود حائز اهمیت است و می‌تواند آینده سیاسی و اقتصادی این کشور را رقم بزند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت