به گزارش میمتالز، فولاد هرمزگان یکی از قطبهای تولید فولاد در کشور در سال ۱۳۹۰ به بهرهبرداری رسید و در تاریخ ۱۷/ ۰۶/ ۱۳۹۲ در بازار فرابورس ایران پذیرفته شد. این شرکت اکنون دارای ظرفیت اسمی ۵/ ۱ میلیون تن تختال (اسلب) است. همچنین شرکت قادر به تولید محصولات میانی از قبیل یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال، ۹۰ هزار تن آهک در سال، ۷۵۰۰ نرمال مترمکعب اکسیژن بر ساعت، ۱۸ هزار نرمال متر مکعب بر ساعت نیتروژن و ۱۲۰ نرمال متر مکعب بر ساعت آرگون است. لازم به ذکر است که فولاد هرمزگان اکنون با سرمایه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی از واحدهای فرعی شرکت فولادمبارکه است.
فولاد ارفع در تاریخ در سال ۱۳۸۳ به ثبت رسیده و در تاریخ ۲۱/ ۱۲/ ۱۳۹۲ در بازار فرابورس ایران پذیرفته شد. فعالیت اصلی شرکت تولید شمش فولادی و آهن اسفنجی است. این شرکت با سرمایه ۱۲۰۰ میلیارد تومانی اکنون دارای ظرفیت اسمی تولیدی ۸۰۰هزار تن آهن اسفنجی و ۸۰۰هزار تن شمش فولادی است. البته لازم به ذکر است که ظرفیت عملی تولید شرکت اکنون در دو محصول مذکور به ترتیب ۸۴۰هزار تن و ۸۳۰هزار تن است. این شرکت اخیرا به جهت افزایش ظرفیت تولیدی خود اقدام به افزایش سرمایه خود از مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان به ۱۲۰۰ میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران کرده که هدف از این افزایش سرمایه افزایش ظرفیت ۴۰۰هزار تنی در واحد تولید آهن اسفنجی و ۲۰۰هزار تنی در واحد فولادسازی بوده است که به نظر میرسد بهرهبرداری کامل این طرح در اواسط سال ۱۴۰۰ صورت گیرد.
همانطور که در جدول میبینید تولید فولاد ارفع در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ نسبت به ۹ ماهه ۱۳۹۸ رشد ۲ درصدی را تجربه کرده است از طرف دیگر مقدار فروش شرکت نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل افت ۷ درصد را داشته است لیکن مبلغ فروش شرکت بیش از ۸۶ درصد رشد داشته است که افزایش نرخهای جهانی و افزایش نرخ دلار از اصلیترین دلایل آن است. همچنین این شرکت در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹، ۱۵درصد از مقدار فروش خود را به فروشهای صادراتی تخصیص داده که این نسبت در بازه زمانی مشابه سال قبل ۲۷ درصد بوده است.
درخصوص فولاد هرمزگان باید گفت که مقدار تولید و فروش شرکت نسبت به بازه زمانی مشابه به ترتیب با افت ۵۲ درصدی و ۱۳ درصدی همراه بوده، اما مبلغ فروش شرکت نسبت به بازه زمانی مشابه با رشد ۸۲ درصدی همراه بوده که در اینجا نیز افزایش قیمتهای جهانی و افزایش نرخ دلار عمده دلایل این مهم است. همچنین هرمز در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ مقدار ۳۴ درصد از مقدار فروش خود را به فروشهای صادراتی تخصیص داده که این نسبت برای سال ۱۳۹۸ صفر درصد بوده که حاکی از آن است که سیاست فروش این شرکت میل به صاردات پیدا کرده است.
همانطور که مشاهده میشود وضعیت مبلغ فروش شرکتها طی ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ شرایط بسیار مطلوبی را دارد که تداوم این روند میتواند بر سودآوری این شرکتها اضافه کند. برای سال ۱۳۹۹ به شرط تداوم وضعیت فعلی برای ارفع و هرمز به ترتیب میتوان ۱۹۸ تومان و ۱۹۳ تومان سود هر سهم پیشبینی کرد و برای سال ۱۴۰۰ با مفروضات شمش ۴۷۰ دلاری و دلار ۲۵۰هزار ریالی و نرخ تورم ۳۰ درصدی و قوانین فروش محصولات در بورس کالا و طرح توسعه شرکت فولاد ارفع میتوان انتظار سود هر سهم ۲۷۰ تومانی برای ارفع و سود هر سهم ۲۴۵ تومانی برای هرمز را متصور بود.
منبع: دنیای اقتصاد