به گزارش میمتالز، علیرضا رزمحسینی پس از جلسهای مشترک با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: وزارت صمت با همه توان با دلالهایی که منجر به گرانی و التهاب در بازار میشوند، مقابله میکند. وی با بیان اینکه پولهای سرگردان دلالها متاثر از سایر بازارهای موازی همچون بورس، سکه، زمین و... هر دفعه وارد یک بازار میشود، گفت: وزارت صمت با هدف کاهش قیمت تمام شده، تا حد ممکن حذف دلالها را در دستور کار قرار داده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در میادین ترهبار و مکانهایی که وزارت صمت و شهرداری مشخص میکنند، با همین رویکرد حذف واسطهگری، در دستور کار قرار گرفته است. رزمحسینی با تاکید بر ضرورت همکاری بیشتر دستگاهها همچون وزارت کشاورزی با مصوبات ستاد تنظیم بازار گفت: تلاش میکنیم حداکثر هماهنگی را باسایر دستگاهها داشته باشیم تا مصوباتی که اجرا نمیشوند، اجرایی شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه رشد تولید در کشور رونق گرفته است، افزود: ۵/ ۸ میلیون تن کالا از گمرکات ترخیص شده و در اختیار بازار و تولیدکنندگان قرار گرفت که منجر به روان شدن صادرات و واردات در کشور شد و ارزهای صادرکنندگان الان به راحتی مبادله میشود. امروز با وجود تحریم و بیماری کرونا در کشور، میزان موجودی کالاها، مواد اولیه، واردات کالاهای ضروری و کالاهای صادراتی افزایش پیدا کرده است. وی در ادامه علت برخی گرانیها را برخی مولفههای اقتصادی عنوان کرد و افزود: نمیتوان خیلی از آنها را در رسانه مطرح کرد، اما آنچه مشخص است نوسان نرخ ارز را نمیتوان نادیده گرفت. وزیر صمت در پاسخ به لزوم جلوگیری از قاچاق کالاهای داخلی به خارج از کشور گفت: ابزار قانونی وزارت صمت بهعنوان یک عضو ستاد مبارزه با قاچاق، تعیین تعرفه است.
رزمحسینی درخصوص لزوم توقف صادرات برخی محصولات کشاورزی مورد نیاز بازار داخل هم افزود: صادرات و واردات محصولات کشاورزی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است و این وزارتخانه موظف است براساس سیاستگذاری تامین غذای کشور، نامه نگاری کند و برای محصولات کشاورزی درخواست توقف صادرات یا واردات بدهد و وزارت صنعت نمیتواند مستقل اقدام کند. در عین حال دبیر ستاد تنظیم بازار نیز در یک برنامه تلویزیونی بیان کرد: برای مدیریت روزهای پایانی سال از ستادهای تنظیم بازار استانی میزان نیاز میوه آنها را استعلام میگیریم و آن را ذخیره میکنیم. عباس قبادی تصریح کرد: در بازار؛ عرضه و تقاضا تعیینکننده قیمت است و بهعنوان دولت نمیتوانیم در قیمتگذاری میوه دخالت چندانی داشته باشیم.
قبادی با بیان اینکه نظام توزیع باید ارتقا یابد، گفت: براساس تقاضای استانها امسال به کمتر از ۴۰ هزار تن سیب و پرتقال برای ذخیرهسازی نیاز داشتیم که ما ۲۰ درصد به آن اضافه کردیم. دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: بحث فروش و توزیع محصولات کشاورزی برعهده وزارت صمت است، اما زمانی که تولید میوه گران تمام میشود چه باید بکنیم. در عرضه محصولات کشاورزی دلالی وجود دارد، اما زمانی که امکانی برای ذخیرهسازی محصولات کشاورزی برای تولیدکننده وجود ندارد مجبور است آن را به دلال بدهد. معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت افزود: در ۲۵۳ میدان میوه و ترهبار شهر تهران میوه به قیمت مناسب بهدست مصرفکننده میرسد و در همه شهرها نیز میادین مرکزی میوه وجود دارد که میوهها را حداکثر با سود ۳۵ درصد میفروشند. قبادی گفت: در زمینه گرانفروشی میوه ۱۵ هزار و ۴۰۰ پرونده تشکیل و ۲۰۰ میلیارد تومان جریمه از طرف تعزیرات حکومتی صادر شد. وی همچنین ادامه داد: روزانه ۴۰۰ تن گوشت مرغ گرم وارد میدان اصلی تهران میشود البته در برخی روزها این رقم به ۷۰۰ تن هم میرسد. بازار تهران روزانه به هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۵۰۰ تن مرغ نیاز دارد. دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: ارز نهادههای دامی براساس آمار بانک مرکزی کامل در سال ۹۹ اختصاص داده شده است که بهعنوان نمونه در ذرت مانند سال گذشته و درکنجاله بیشتر از پارسال ارز اختصاص یافت، اما در جو این رقم کمتر از پارسال بود. اکنون انباشت ذرت، جو و کنجاله در سامانه بازارگاه داریم.
منبع: دنیای اقتصاد