به گزارش میمتالز به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا عطا باقرزاده، معاون توسعه و منابع جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با صبح زاگرس در واکنش به خبر فروش پلهای پیش ساخته روستاهای گچساران گفت:با توجه به انبارهای جهاد کشاورزی در سراسر استان و وجود هرگونه آهن آلات ضایعاتی در این انبارها؛ تصمیم گرفته شد که بخاطر جلوگیری از سرقت و نیز هدرفت بیت المال این آهن آلات ضایعاتی نیز به فروش برسند.
وی افزود:بنابراین به کارشناس رسمی دادگستری نامه زده شد تا برای قیمت گذاری اقدام شود، پس قیمت پایه اعلام شد و قیمت پایه را در مزایده رسمی گذاشتیم و در سامانه سراسری "ستاد" که برای تمام ایران قابل مشاهده است و در ادامه هم شرکتهای مختلفی قیمت زدند.
باقرزاده درادامه تصریح کرد: با این وجود، در بین این آهن آلات هم چند پل قدیمی مربوط به سالهای گذشته (اوایل انقلاب) وجود داشت که بیش از چهل سال در انبار محوطه جهاد کشاورزی شهرستان گچساران سرما، گرما، باران و... دیده بودند و هیچ کارشناسی هم این ریسک را نمیپذیرد که چنین پلهایی برای عبور و مرود و تردد در مناطق روستایی به کار برده شود.
معاون توسعه و منابع جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: به هرحال پلهایی که اوایل انقلاب ساخته شدند و چهل سال در فضای باز بودند پس برای استفاده هم منطقی نخواهد بود و حتی کارشناسان نیز تایید کردند که این پلها به هیچ عنوان قابل استفاده نیستند و حتی کارشناس رسمی دادگستری هم به دادستان شهرستان اعلام کرد که این پلها قابل استفاده نبوده و باید بازیابی شوند.
وی تصریح کرد: بنابراین دو راه بیشتر وجود نداشت یا اینکه اموال بیت المال روز بروز از بین برود و پوسیده شوند و یا اینکه در مزایده به فروش برسند و پول به حساب دولت واریز شود، در بحث وجود آلیاژ آلومینیوم در پلها حقیقت این است که تشخیص این موضوع در تخصص همکاران شهرستانی بنده نبوده است.
باقرزاده ادامه داد: با این حال نیز کارشناس رسمی دادگستری سه نرخ قیمت به ما اعلام کردند هم نرخ آلومینیوم، هم نرخ آهن قابل استفاده و هم نرخ آهن قراضه، بنابراین ظاهرا افرادی که مسوول تحویل و تحول بودند در ابتدای این امر را نیز تشخیص ندادند و وقتی این شبهه بوجود آمد که این پلها آلیاژ آلومینیوم دارند و ترکیبی با آهن است از کارشناس تقاضاکردیم که مجددا بررسی کنند.
معاون توسعه و منابع جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: هرچند در بررسی مجدد کارشناس تایید کرده اند که پلها نیز ترکیبی هستند و قیمت پایهای نیز کارشناس اعلام کرد، اگرچه برنده مزایده دو برابر قیمت پایه کارشناس قیمت گذاری شد و نرخ خوبی هم زده شده است.
وی افزود: به هرحال مزایدهها قابلیت رصد و شرکت برای هم را دارند، با این وجود جهاد کشاورزی کار ابهام دار انجام نداده است چرا که کارمان را نیز برابر دستورالعمل و قانون انجام میدهیم و تابع مجاری قانونی هستیم.
باقرزاده گفت: این نکته حائز اهمیت است که در ابتدای امر قابلیت تشخیص اینکه در این چند پل ترکیبی از چند آلیاژ باشد برای افراد غیرمتخصص وجود نداشت، پس مجددا کارشناسی انجام گرفت و ترکیب آلیاژی پلها هم مشخص شد که در مزایده نیز قیمت بیشتر از نرخ پایه به فروش رفت، بنابراین هر اقدامی که هم صورت بگیرد به دادستان شهرستان جهت تصمیم گیری نیز اعلام خواهد شد.