به گزارش میمتالز، محمد درهوزمی در ششمین جلسه شورای اداری کردستان اظهار داشت: در مقابل خدا و هم در مقابل مردم مسوول و هم در مقابل نظام وظیفه داریم.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم در حوزه صنعت، معدن و تجارت که متاسفانه در این دوران خیلی مورد سیبل هجمه دشمنان است واقعا کار و راه را مشخص کردیم که البته این کار حاصل تلاش تیمی بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: یکی از مهمترین دغدغههای مردم استان در این حوزه از گذشتههای دور موضوع خامفروشی معادن بود که به صورت جدی مورد توجه قرار دادیم.
وی اذعان کرد: در راستای نهضت مقابله با خامفروشی معادن در استان، پروژههای مختلفی تعریف کردیم و کار با شناسایی محدودههای جدید اکتشافی جلو بردیم.
درهوزمی اظهار کرد: در این دولت کل استان کردستان به چهار پهنه اکتشافی تقسیم شد و پرواز ژئوفیزیک سه پهنه از این تعداد را تاکنون انجام دادهایم که محدودههای امیدبخش در این ۳ پهنه نیز شناسایی شده است.
وی افزود: پهنه دیواندره نیز به واسطه شیوع کرونا و ورود به فصل سرما مقداری عقب افتاد که در بهار سال جدید دوباره کلید خواهد خورد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان عنوان کرد: زنجیره فولاد از دیگر اتفاقات خوبی بود که در استان کلید خورد پروژهای که میتواند انقلاب خوبی در جلوگیری از خام فروشی معادن را رقم بزند.
وی گفت: حلقههای مختلف این زنجیره تعریف شده و بعضی از این حلقهها به بهرهبرداری رسید و عملیات اجرایی تعدادی از زنجیرهها در شهرستانهای مختلف آغاز شده است.
وی اقدامات دولت در کردستان را دستاوردهای نظام دانست و اذعان کرد: زنجیره فولاد در قالب ۱۲ پروژه تعریف شده و با ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری زمینه ایجاد ۴ هزار اشتغال به صورت مستقیم را فراهم میسازد.
وی افزود: ۷۹۰ میلیون یورو در پتروشیمی بعثت سرمایهگذاری شده است و برای به نتیجه رسیدن این پروژه تلاشهای گستردهای از سوی مدیریت ارشد استان و متولیان امر صورت گرفته است.
درهوزمی خاطرنشان کرد: پروژه لاستیک رازی هم که سال ۹۴ استارت خورده است تامین منابع مالی آن از طریق معاون اول رئیس جمهوری دنبال میشود.
وی گفت: سال ۹۳ در استان ۸۵۰ واحد تولیدی را روی کاغذ تحویل گرفتم که بعد از انجام پایش به ۴۴۴ واحد با ۳ هزار و ۳۰۸ نفر اشتغال واقعی دست پیدا کردیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: امروز ۹۱۶ واحد تولیدی با اشتغال اسمی ۱۷ هزار و اشتغال واقعی ۱۳ هزار نفر در استان وجود دارد که ۱۷۸ واحد آن تعطیل است.
به گفته وی، ۵۰ واحد از این تعداد قابل احیا نیست و ۳۵ واحد از این تعداد سنگبریهایی هستند که به دلیل فرسوده بودن ماشین آلات از حرکت ایستادهاند.
درهوزمی افزود: ۲۰ درصد واحدهای تولیدی در کردستان راکد هستند این درحالی است که در برخی رسانهها آمار ۷۰ درصدی واحدهای تولیدی داده میشود.
وی اضافه کرد: واحد شینبافت یکی از واحدهای خوبی است که متاسفانه به دلیل اختلاف شرکا تعطیل شده با وجود پیگیریهای مکرر تا کنون بازگشایی نشده است.
منبع: خبرگزاری فارس