به گزارش میمتالز، مرکز مالی ایران از سال ۹۲ با ساختار جدید در جهت تأمین نیازهای جدید بازار سرمایه و به منظور توسعه آموزش و پژوهش آغاز به کار کرد.
این مرکز از ابتدای کار تا به امروز توانسته سهم چشمگیری در دو بخش آموزشهای پایه و تخصصی بازار سرمایه به خود اختصاص دهد.
در همین رابطه سجاد موحد مدیرعامل مرکز مالی ایران با اشاره به اقدامات سال گذشته این مرکز اظهار کرد: به طور کلی در بحث آموزش رشد چشمگیری را در تعداد دوره، تعداد مشارکت کنندگان و همچنین نفر ساعت آموزشی شاهد بودیم؛ در سال ۹۹ توانستیم در مجموع بیش از ۱۵۰ هزار نفر ساعت آموزشی را با مشارکت بیش از ۱۴ هزار نفر که بیش از ۲۵۲ دوره آموزشی را شامل میشد، با موفقیت برگزار کنیم.
وی همچنین با اشاره به تعداد ساعات برگزاری دورهها و تعداد دانش پذیران این مرکز عنوان کرد: دورههای آموزشی برگزار شده توسط این مرکز با احتساب زمان برگزاری، رشد مطلوبی داشته و بیش از ۱۵۰ هزار نفر ساعت آموزش را شامل شد که این میزان در سال ۹۸ معادل ۱۹ هزار نفر ساعت آموزشی بود، لازم به ذکر است سال گذشته بیش از ۱۴ هزار دانش پذیر از دورههای مرکز مالی ایران استقبال کردند.
مدیرعامل مرکز مالی ایران با اشاره به ضرورت دانش و مهارت در بازار سرمایه و افزایش تقریبی حضور بانوان در بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اینکه میزان حضور بانوان در بازار سرمایه افزایش پیدا کرده ارتباط مستقیمی با بالا رفتن دانش و مهارت آنها در بازار سرمایه دارد؛ یکی از مواردی که نسبت به سال ۹۸ در سال ۹۹ با رشد قابل توجهی همراه بوده نرخ مشارکت بانوان بود؛ سال ۹۸ میزان حضور بانوان در دورههای آموزشی بازار سرمایه ۱۴ درصد به کل دانش پذیران بود که این میزان در سال ۹۹ به ۳۱ درصد رسید.
سجاد موحد همچنین با بیان اینکه تعداد اساتید همراه با این مرکز نسبت به سال ۹۸ با افزایش مطلوبی همراه بوده اظهار کرد: در سال گذشته ۶۷ استاد همراه مرکز مالی ایران بوده اند که این اساتید در سطوح بالای علمی و مرتبط با بازار سرمایه و همچنین دارای تجارب گرانقیمت در نهادهای مالی معتبر و ارکان بازار سرمایه هستند.
گفتنی است نرخ مشارکت اساتید زن از ۱۵ به ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده و امید میرود این رشد در سال جاری هم ادامه پیدا کند.
وی در ادامه میزان رضایتمندی از دورههای آموزشی را بالای ۸۲ درصد عنوان و تأکید کرد: به لطف خداوند آمار رضایت از دورههای در مرکز همواره قابل توجه بوده، اما این به آن معنی نخواهد بود که ما تلاش خودمان را برای افزایش سطح کیفی خدمت رسانی و آموزش کاهش دهیم.
موحد درباره فعالیتهای مرکز مالی ایران در راستای مسوولیت اجتماعی بیان کرد: با توجه به ارتقاء میزان حضور مخاطبان بازار سرمایه، ما نیز در جهت انجام مسوولیتهای اجتماعی همگام با رشد بازار سرمایه در سال گذشته تعداد دورههای بورس کمپ (Bourse Camp) را افزایش دادیم این دورهها در جهت ارتقاء سواد مالی افراد با موضوعات مرتبط با نیاز روز بازار سرمایه برگزار شدند.
وی ادامه داد: در مرکز مالی ایران دورههایی با عنوان بورس مپ (Bourse Map) برگزار کرده ایم که ماهیت این دوره ارائه نقشه راهی است برای معامله گرانی که بدون دانش و مهارت هستند؛ آنها با استفاده از این دوره میتوانند با آموزشهایی که دریافت میکنند در مسیر سرمایه گذاری موفق گام بردارند. دانش پذیران در این دوره با مباحثی همچون تابلوخوانی، فیلترنویسی، تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال آشنا میشوند.
مدیرعامل مرکز مالی ایران تشریح عملکرد این مرکز در سال ۹۹ عنوان کرد: دورههایی با عنوان Bourse Solution در مرکز مالی ایران برگزار شد که این دورهها فراتر از دوره بورس مپ است و به صورتی که بر روی مباحث تخصصی به صورت جزئیتر پرداخته میشود؛ دانش پذیران در این دورههای سطح کیفی دانش و مهارت خود را در بازار سرمایه به صورت قابل توجهی ارتقاء میدهند.
موحد همچنین با اشاره به نقش مرکز مالی ایران در بازار سرمایه خارجی گفت: ما در این مرکز برای حضور فعالتر علاقمندان در بازار سرمایه خارجی دورههای Professional Solution را برگزار کردیم که هدف اصلی این دورهها ارتقاء افراد در سطح بین المللی با راهکارهای حرفهای است. افراد حاضر در این دورهها آمادگی لازم را برای حضور در آزمونهای حرفهای جهان نظیر CAF (تحلیلگر مالی خبره) و FRM (مدیریت ریسک مالی) به دست میآورند.
یکی دیگر از دورههایی که به صورت خاص و ویژه و برای اولین بار در کشور برگزار میشود دورههای بورس تلنت (Bourse Talent) است که بنیان گذار آن مرکز مالی ایران است؛ سجاد موحد درباره اهمیت برگزاری این دورهها خاطرنشان کرد: این دورهها بر دو بخش تقسیم میشود، بخش اول جهت آمادگی موقعیتهای شغلی بازار سرمایه و بخش دوم آمادگی آزمونهای حرفهای بازار سرمایه است.
وی افزود: در حال حاضر این دورهها شامل آمادگی مشاغلی همچون مدیریت پورتفوی، حسابداری کارگزاری و حسابداری صنوقهای سرمایه گذاری میشود و همچنین آمادگی آزمونهای اصول بازار سرمایه، تحلیلگری بازار سرمایه و معامله گری بازار سرمایه از جمله مباحثی است که در این دوره مورد تدریس قرار میگیرند.
مدیرعامل مرکز مالی ایران با اشاره به استقبال چشمگیر از دورههای بورس تلنت، خاطرنشان ساخت: در سال گذشته ۸۰ درصد از افرادی که در بعد از گذراندن این دورهها در آزمونهای حرفهای بازار سرمایه شرکت کرده اند توانسته اند این آزمونها را با موفقیت پشت سر بگذارند.
سجاد موحد با بیان اینکه تمام افرادی که به نوعی با این مرکز در ارتباط هستند از خانواده مرکز مالی ایران به حساب میآیند، گفت: هر فردی که در راستای افزایش و ارتقاء سطح کیفی دانش و مهارت در بازار سرمایه همراه مرکز مالی ایران است جزئی از خانواده ما است به طوری که ما تلاش میکنیم تا در طول شبانه روز این افراد را در حوزه آموزش مشاوره و راهنمایی کنیم؛ همچنین در تلاشیم تا با افزایش کیفیت در خدمت رسانی شاهد هرچه بزرگتر شدن این خانواده شویم.
مدیرعامل مرکز مالی ایران با اشاره به هدف گذاری این مرکز برای سال ۱۴۰۰، عنوان کرد: افزایش سطح دانش و مهارت در بازار سرمایه همواره یکی از دغدغههای این مرکز بوده و است؛ همچنین برای امسال افزایش مباحث آموزشی در بورس تلنت، رونمایی از مدرسه آنلاین مرکز مالی ایران و طراحی سامانههایی که بتواند مسیر مهارت و اشتغال در بازار سرمایه را به صورت حرفهای مدیریت کند را در نظر داریم.
وی در پایان با آرزوی سلامتی برای تمام مردم ایران و جهان در مقابل همه گیری ویروس کرونا، اظهار امیدواری کرد که سال جدید سالی پر از برکت و سلامتی برای همه مردم ایران باشد و همچنین با افزایش سطح کیفی دانش و مهارت در بازارهای مالی و به ویژه بازار سرمایه بتوانیم گام بلندی را در جهت رشد و توسعه اقتصاد کشور برداریم.
منبع: اگزیم نیوز