تاریخ: ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۳:۲۶
بازدید: ۳۵۷
کد خبر: ۲۰۴۴۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نماینده مجلس:

همراهی قوا برای حفظ تولید ضروری است

همراهی قوا برای حفظ تولید ضروری است
‌می‌متالز - سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس به ضرورت همراهی مجلس، دولت و دستگاه قضایی در راستای حفظ روند تولید تاکید کرد و افزود: هیچ اقدام قضایی و اجرایی نباید مانع تولید شود.

به گزارش می‌متالز، حجت الله فیروزی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مجموعه صنعتی انتخاب (اسنوا) گفت: حتی اگر قرار است برخوردی صورت گیرد به گونه‌ای مدیریت شود که این برخورد با سرمایه گذار، موجب تعطیلی اصل کارخانه نشود.

وی با اشاره به برخی مشکلات تولید کنندگان لوازم خانگی، ادامه داد: قاچاق کالا یکی از مشکلات امروز است که در قانون رفع موانع تولید نیز در این خصوص اشاراتی وجود دارد، اما در برخی شهر‌های مرزی به خاطر مشکلات معیشتی برخی استثنائات وجود دارد که امید مجلس با همکاری دولت جدید در این خصوص اشتغال این مناطق چاره‌اندیشی کنند تا شاهد مواردی، چون کولبری و ته‌لنجی نباشیم.

وی با اشاره به ضرورت حفظ تولید داخل تاکید کرد: برای استفاده از ظرفیت‌های خارجی باید از ۲ طریق استفاده از سرمایه گذاری یا فناوری بهره جست، اما حرکت به سمت مصرف و خرید کالای خارجی قطعا اشتباه است و لذا لازم است مجلس با نظارت و دولت با برنامه‌ریزی مناسب در این خصوص اقدام اساسی داشته باشند.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: در این خصوص شرکت‌های خارجی که در شرایط سخت مردم ما را تنها گذاشتند قطعا باید با نگاه تردید نگریسته شوند، زیرا عملکرد آن‌ها نشان داده است که قابل اتکا نیستند.

وی تصریح کرد: تکیه بر تولید داخلی یک اصل است و مجلس نیز در بحث قانونی در این زمینه به منظور حمایت از تولید کننده داخلی ورود پیدا خواهد کرد، زیرا واردات باید مدیریت شده باشد و نباید به گونه‌ای عمل شود که مجموعه‌هایی که در کشور فعال شده‌اند با واردات کالای مشابه خلع سلاح کرد.

همچنین نایب رئیس کمیسیون صنایع و معاون مجلس در این بازدید به تنوع محصولات و کیفیت برخی شرکت‌های داخلی صناعت لوازم خانگی اشاره کرد و اظهار کرد: این شرکت‌ها ظرفیت صادرات دارند و چشم اندازی مناسب در حهت صنایع خانگی کشور هستند.

علی جدی ادامه داد: حرکت کشور باید به گونه‌ای باشد که تا زمانی که ظرفیت داخلی برای تولید هست اجازه ندهیم شرکت‌های خارجی ورود پیدا کنند.

وی اظهارداشت: گاهی در واردات دقت کافی نمی‌شود و در برخی موارد از طریق قاچاق، کالای خارجی وارد کشور می‌شود و به تولید ضربه می‌زند و گاهی در قانون خلا‌هایی وجود دارد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معاون مجلس با بیان اینکه رتبه دوم قاچاق کالا در کشور متعلق به لوازم خانگی است، گفت: بسیاری از این قاچاق‌ها از مبادی رسمی وارد می‌شود و لذا باید در این زمینه یک اراده جدی شکل گیرد.

وی اضافه کرد: زمانی مطرح می‌شد که صنعت لوازم خانگی تنها مونتاژ است، ولی امروز در برخی لوازم و۸۰ - ۹۰ درصد، قطعات داخلی است و دیگر دلیلی ندارد که واردات را آزاد بگذاریم.

جدی ادامه داد: با رایزنی با تولید کنندگان مشکلات آن‌ها احصا و در بحث قوانین و در بحث مبارزه با قاچاق با مشورت با تولید کنندگان، متولیان امر دعوت خواهند شد و در حوزه قانون قاچاق کالا مجلس قطعا برای اجرای آن ورود پیدا خواهد کرد به ویژه اینکه این صنعت خوب تولید داخل سهم بابایی در سبد خانواده دارد.

همچنین عضو دیگر کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: گام‌های بزرگ شرکت‌های داخلی در تولید محصولات متنوع و با کیفیت، عزم مجلس را برای حمایت بیشتر از آن‌ها افزایش می‌دهد.

علیرضا سلیمی اظهار کرد: مجلس در خصوص افزایش تولید چند اقدام اساسی از جمله کاهش ۲۰ درصدی مالیات تولید کنندگان در بودجه سال جاری، مبارزه با بروکراسی اداری و کاهش مسیر دریافت مجوز‌ها و مصمم بودن در اجرای بسیاری از قوانین از جمله قانون رفع موانع تولید، قانون تسهیل فضای کسب و کار و قانون مبارزه با قاچاق و استاندار را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به معطل ماندن برخی قوانین از حمله قانون استاندارد، ادامه داد: سال گذشته قانون خوبی در خصوص استاندارد در مجلس به تصویب رسید، ولی در برخی موارد سلیقه‌ای عمل می‌شود و گاهی الزامات قانونی آن نادیده گرفته می‌شود که باعث کاهش کیفیت می‌شود.

سلیمی تاکید کرد: افزایش استاندارد، افزایش کیفیت را به دنبال دارد و قانون استاندارد اگر چه نواقصی دارو، ولی اجرای همین قانون بطور قطع در ارتقای کیفیت موثر خواهد بود، زیرا امروز صاحبان برخی از صنایع از جمله صنعت لوازم خانگی از ما سخت‌گیری بیشتر در نولفه‌های استاندارد است.

گروه صنعتی انتخاب با داشتن ۶ کارخانه تولیدی، بزرگترین مجموعه سازنده لوازم خانگی کشور و برخوردار از برند‌هایی نظیر اسنوا بعنوان برند ملی لوازم خانگی، در شهرک صنعتی مورچه خورت در ۴۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتی‌ترین استان کشور محسوب می‌شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اصفهان

عناوین برگزیده