تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۷
بازدید: ۲۴۳
کد خبر: ۲۰۵۶۲۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

توسعه صنایع معدنی در گرو تحقیق و توسعه

توسعه صنایع معدنی در گرو تحقیق و توسعه
می متالز - حمیدزاده، نایب رییس هیات مدیره انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران در یادداشتی به اهمیت نوآوری، تحقیق و توسعه در بخش صنایع معدنی پرداخته است.

به گزارش می‌متالز، نوآوری، تحقیق و توسعه از شاخصه‌های اساسی برای ماندگاری و موفقیت فعالیت هر کسب و کاری شناخته می‌شوند. نوآوری، تحقیق و توسعه، زمینه تولید محصولات جدید و بهره گیری از فناوری‌ها نو را فراهم می‌کند. بدین ترتیب می‌توان به سمت دستاورد‌های جدید حرکت کرد. تلاش برای رشد تحقیق و توسعه می‌تواند به فناوری‌ها نو در مسیر تولید تبدیل شود. همین فناوری‌ها نیز از یک سو هزینه تولید را کاهش می‌دهند و از سوی دیگر به ارتقای سطح کیفیت کالا‌های تولیدی منجر می‌شوند. در همین حال، اثرات مخرب محیط زیستی کاهش و ایمنی افزایش می‌یابد.

صنایع معدنی نیز برای توسعه و پیشرفت، نیازمند بهره گیری از الزامات تحقیق و توسعه هستند. در مواجهه فعالان صنایع معدنی با موضوعات تحقیق و پژوهش، این مفاهیم فعالان صنایع معدنی را به ۲ روش تحت تاثیر قرار می‌دهد. نخست آنکه با فناوری‌های روز جهان آشنا می‌شوند. بسیاری از معادن جهان، علاوه بر فعالیت‌های استخراجی، فرآوری را هم آغاز کرده‌اند؛ یعنی به سمت ایجاد ارزش افزوده هر چه بیشتر پیش رفته‌اند؛ بنابراین فعالان معدنی کشور، نیز می‌توانند با بهره گیری از ظرفیت‌های تحقیق، توسعه و نوآوری به سمت و سوی ارزش آفرینی هر چه بیشتر پیش بروند. در همین حال، دامنه فعالیت‌های خود را گسترش دهند و به سمت و سوی سود آوری گام بردارند.

اثرگذاری پژوهش در توسعه صنایع، به قدری جدی است که از آن بعنوان یکی از پارامتر‌های توسعه یافتگی یاد می‌شود. این پارامتر‌ها می‌توانند تاثیر بسزایی در رشد بهره وری داشته باشند؛ بنابراین، می‌توان با بهره گیری از تحقیق و توسعه به سمت و سوی کاهش هزینه‌های تولید گام برداشت. بدون تردید کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری تاثیر بسزایی در موفقیت یک مجموعه معدنی ایفا می‌کند؛ بنابراین باید برای تحقق این اهداف بیش از پیش تلاش کرد. انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران نیز می‌تواند با توجه به اهداف خود، موضوعات یاد شده و تاثیر آن‌ها در بهبود فعالیت‌هایشان را به فعالان صنعتی و معدنی آموزش دهد.

شناخت اهمیت و اثرگذاری تحقیق و توسعه در بهبود عملکرد یک مجموعه، زمینه افزایش بودجه اختصاص یافته به آن را فراهم می‌کند. در واقع، صاحبان کسب و کار متوجه می‌شوند که صرف هزینه در بخش تحقیق و توسعه به منزله سرمایه‌گذاری است؛ یعنی با بهره گیری از نتایج این دست، فعالیت‌ها می‌توان شرایط تولید را بهبود بخشید یا بهره وری را افزایش داد و در مجموع به سمت و سوی پیشرفت گام برداشت.

شرکت‌های فعال در بخش معدن و صنایع معدنی در گذشته، بودجه کمتری را به امر تحقیق و توسعه اختصاص می‌دادند. اما خوشبختانه، امروز به این باور رسیده‌اند که تحقیق و توسعه چه تاثیر مثبتی بر بهبود عملکرد آن‌ها دارد؛ بنابراین بودجه بیشتری را به این حوزه اختصاص می‌دهند و در نتیجه شاهد موفقیت روز افزون در این حوزه هستیم.

در طول سال‌های اخیر، نوآوری، نیز در رده مفاهیمی قرار گرفته که اثرگذاری ویژه‌ای بر توسعه کسب و کار‌ها دارد. از نوآوری می‌توان به تولید رقابتی دست یافت. در همین حال، هزینه‌های بخش تولید نیز کاهش می‌یابد. به‌علاوه آنکه روش‌های بهینه درآمدزایی نیز به روز می‌شود؛ بنابراین توجه به مفاهیم نوآوری و تلاش برای مدیریت آن‌ها می‌تواند نقش بسزایی در پیشرفت بخش معدن و صنایع معدنی ایفا کند.

البته، مباحث مرتبط با نوآوری هنوز آنطور که باید در حوزه معدن و صنایع معدنی مورد توجه قرار نگرفته اند. در حال حاضر، انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران در تلاش است با همکاری دانشگاه تهران دوره‌های عالی مدیریت نوآوری و مدیریت تحقیق و توسعه را برای صنایع و معادن کشور برگزار کند.

در واقع، تلاش می‌شود دانش تخصصی مدیران و کارشناسان بنگاه‌ها متناسب با نیاز‌های حرفه‌ای برای حضور ماندگار در عرصه‌های رقابت اقتصادی به ویژه در دوران گسترش اقتصاد دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم افزایش یابد.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت