تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۲۶
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۲۰۵۸۱۷
سرویس خبر : آهن و فولاد

احتمال افزایش قیمت فولاد در بازار رد شد

احتمال افزایش قیمت فولاد در بازار رد شد
‌می‌متالز - در پی زمزمه‌های آغاز موج افزایش قیمت فولاد در بازار‌های داخلی در آینده‌ای نزدیک، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، این موضوع را رد کرده و بالعکس احتمال این را داده که تحت تاثیر بحث‌های سیاسی و مذاکرات مطروحه، امکان کاهش قیمت فولاد در بازار با توجه به کاهش نرخ ارز نیز وجود دارد.

به گزارش می‌متالز، زمزمه‌های افزایش قیمت فولاد در بازار و آغاز موج جدیدی از افزایش قیمت به گوش می‌رسد و این گمانه‌زنی درحالی مطرح شده که تا چندی پیش، قیمت فولاد در بازار با ثبات همراه بوده، اما طی دو هفته اخیر، روند صعودی قیمت فولاد در بازار شروع به حرکت کرده است.

یکی از دلایل اصلی اعلام شده برای روند افزایشی قیمت فولاد و ورق‌هایی همچون ورق گالوانیزه، افزایش قیمت شمش در بازار عنوان شده که این افزایش قیمت سبب رشد قیمت محصولاتی که تحت تاثیر فولاد هستند، نیز شده است.

علاوه بر این، افزایش قیمت شمش فولادی را تحت تاثیر عواملی، چون افزایش قیمت آهن اسفنجی، رشد قیمت فولاد، کاهش میزان فروش داخلی بعضی از تولیدکنندگان و عدم تمایل فروشندگان به فروش فولاد در بازار‌های داخلی شناخته شده است. برخی از تولیدکنندگان این افزایش قیمت را تا روزی ۹۰ تومان هم تخمین زده‌اند.

آنطور که شنیده می‌شود، اکثریت کارخانه‌های تولیدی فولاد اعلام کرده‌اند که بیشتر موجودی خود را حتی برای چند روز آینده به فروش رسانده و دیگر محصولی برای فروش ندارند و این در حالی است که برخی از تولیدکنندگان دست به صادرات زده‌اند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد: احتمال کاهش قیمت‌ها نیز وجود دارد

در این رابطه، سید رسول خلیفه‌سلطانی - دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران - ضمن تاکید براینکه با توجه به شرایط سیاسی - اقتصادی پیش‌رو، امکان پیش‌بینی چندان دقیقی وجود ندارد و تایید صحت این موضوع نیز صحیح نیست، تصریح کرد: با توجه به شرایط سیاسی و موضوع مذاکرات برجامی که مطرح است، احتمال کاهش قیمت‌ها نیز قوی‌تر است. در حال حاضر مشخص نیست که نرخ ارز تحت تاثیر همین مذاکرات، در چه محدوده قیمتی قرار گیرد.

وی افزود: ممکن است که روند کاهشی در نرخ ارز ایجاد و به‌تبع قیمت فولاد نیز کاهشی شود. حتی اگر افزایش قیمت فولاد در بازار‌های جهانی وجود داشته باشد، با آن مقابله خواهد کرد و در نتیجه سیاست‌های خارجی، این بحث مطرح است که اتفاقا خواهد توانست، قیمت فولاد را به سمت و سوی کاهش نیز هدایت کند؛ بنابراین سیگنال‌های افزایش قیمت نیز در بازار حس نمی‌شود و پیش‌بینی هم نمی‌شود.

این مقام صنعتی در رابطه با میان عرضه تولیدکنندگان به بازار داخلی و صحت این موضوع که تمایلی برای فروش در بازار‌های داخلی توسط تولیدکننده وجود ندارد، گفت: طبق آمار به تناسب نیاز داخل که بیش از ۱۴ الی ۱۵ میلیون تن هم نیست، تولیدکنندگان فولاد بعضا تا دو برابر نیاز، تولید فولاد دارند؛ بنابراین مشکلی از بابت کمبود عرضه و تامین نیاز بازار‌های داخل وجود ندارد. ضمن اینکه صادرات نیز محدودیت‌هایی داشته و هر تولیدکننده قادر به صادرات نیست؛ فلذا مازاد تولید اگر روانه بازار نشود، تولیدکننده با آن باید چه کاری کند؟

خلیفه سلطانی، گمانه‌زنی‌ها برای افزایش قیمت فولاد در بازار را بیشتر تبلیغ‌گونه و ناشی از جو روانی دانسته که عده‌ای بخواهند بر افزایش قیمت‌ها دامن بزند؛ براین اساس عدم عرضه فولاد تولیدی توسط تولیدکننده به بازار را رد کرده و گفت: در آغاز هر سال جدید، بسیاری خرید مازاد انجام می‌دهند و انبار‌های خود را پر می‌کنند، سپس منتظر این هستند که با ایجاد یک جو روانی، قیمت‌ها افزایشی شده و بتوانند با قیمت بالاتر، کالای خود را بفروشند؛ اما در حقیقت نه‌تن‌ها افزایش قیمت فولاد در بازار پیش‌بینی نمی‌شود، بلکه همانطور که اشاره شد امکان کاهش قیمت‌ها با توجه به کاهش نرخ ارز نیز وجود دارد.

منبع: ایسنا

عناوین برگزیده