به گزارش میمتالز، بهبود فضای کسبوکار یعنی امکان ایجاد انعطاف، افزایش پتانسیل تامین مالی برای بنگاهها و شفافیت بیشتر، برای اینکه بتوانند از روشهای اعتباری تامین مالی استفاده کنند و همچنین زنجیره عرضه و تقاضا را با وجود مشکلاتی که وجود دارد، با روشهای جایگزین پر کنند.
برای نمونه در شرایطی که با شیوع بیماری کرونا رفت و آمدها محدود و بسیاری از کسبوکارها تعطیل است، بنگاهها با توسعه روشهای دیجیتال و ابزارهای موجود، از روشهای جایگزین و نوآورانه برای زنجیره خدمات و تامین کالاها و عرضه آنها استفاده میکنند. وزارت امور اقتصادی و دارایی سال گذشته برای بهبود فضای کسبوکار کشور و ساماندهی نظام مجوزها اقداماتی را انجام داد. این وزارتخانه استعلام بدهی مالیاتی را ۲۶ روز کاهش داد یعنی افراد برای دریافت مجوز در کمتر از چهار روز میتوانستند استعلامات بدهی را انجام دهند. همچنین در دوره مذکور اطلاعات بیش از ۷۰ هزار مجوز در حال صدور تکمیل و بهروزرسانی شد.
مهمترین دستاورد وزارت امور اقتصادی و دارایی در کاهش آثار اقتصادی شیوع بیماری کرونا در زمینه بهبود فضای کسبوکار این بود که استعلام بدهی مالیاتی را به ۴ روز رساند و ۴۵۰۰ بخشنامه را بررسی و ۳ هزار مقرره مالیاتی را اصلاح کرد.
وزارت اقتصاد در اقدامی دیگر موفق شد چهار و ۵۰۰ مقرره مالیاتی (همچون بخشنامهها، دستورالعملها) را احصا و بررسی کند.
این وزارتخانه برای سادهسازی قوانین و مقررات و کاهش هزینههای تمکین مالیاتی مؤدیان، سه هزار مقرره مالیاتی را که در دو سال اخیر ۲۷ درصد آنها معتبر و ۷۳ درصد غیرمعتبر بود، اصلاح کرد.
بر این اساس از ابتدای راهاندازی سامانه درگاه ملی مجوزهای کسبوکار کشور به نشانی g ۴ b.ir تا پایان سال گذشته، بیش از چهار میلیون استعلام الکترونیکی انجام شده و درخواست بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار مجوز ثبت شده و سرانجام ۶۰۰ هزار مجوز از طریق این سامانه صادر شده است.
با رونمایی از پنجره واحد مجوزهای کشور به آدرس www.G ۴ B.ir در تیر سال ۹۹، گام بسیار مهمی در راستای اجرای سیاستهای دولت الکترونیک، حذف کاغذبازی اداری و شفافیت در فرآیندهای اجرایی برداشته شد.
بر این اساس صدور تمامی مجوزهای رسمی کشور در حوزههای مربوط به کسبوکار از طریق درگاهی واحد انجام خواهد شد و ارباب رجوع دیگر نیازی به مراجعه به نهادهای متعدد و ارائه مکرر مدارک کتبی خود به دستگاههای مختلف نخواهد داشت.
منبع: دنیای اقتصاد