تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۰۶
بازدید: ۲۷۷
کد خبر: ۲۰۶۳۶۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

از شایعه گرانی سیمان در خراسان شمالی تا خرید‌های بیش از نیاز مردم

از شایعه گرانی سیمان در خراسان شمالی تا خرید‌های بیش از نیاز مردم
‌می‌متالز - زمزمه گرانی سیمان که از چند روز پیش در فضای مجازی به گوش رسیده است که موجب نگرانی مردم و کسبه شده و به گفته برخی فروشنده‌های سیمان، عدم فروش و خرید بیش‌ازنیاز آن را به همراه داشته است.

به گزارش می‌متالز، چند روزی بیشتر از گرانی مرغ در خراسان شمالی نگذشته است که حالا زمزمه گران شدن سیمان در میان مصالح ساختمانی به گوش کسبه و فروشندگان این صنف رسیده است.

شایعه گرانی سیمان برخی را به اضطراب و برخی دیگر را به عدم فروش آن ترغیب کرده است.

در هر حرفه‌ای سودجویانی هستند که تا بازار را علیه نفع جمعی می‌بینند خود را از مردم جدا کرده و به دنبال نفع شخصی بیشتر خود خواهند بود.

دلالان فروش، به‌محض شنیدن خبر گرانی و یا کمبود یک کالا، دست به احتکار زده و از عرضه آن کالا به بازار خودداری می‌کنند.

اکنون چند روزی است که احتکار و عدم فروش سیمان در استان خراسان شمالی نیز قصد رخ نشان دادن دارد.

گران شدن نوبت به‌نوبت اقلام موردنیاز مردم، چهره خوبی را برای مسؤولان و فضای اجتماعی به ارمغان نمی‌آورد و لازم است چاره‌ای جدی قبل آنکه سناریوی تکراری گرانی، احتکار، صف‌های شلوغ و نهایتاً نارضایتی مردم ایجاد شود برای آن بیندیشند.

سیمانی که هست، ولی فروخته نمی‌شود

یکی از فروشندگان سیمان اظهار کرد: سیمان در مغازه‌ها وجود دارد، اما برخی آن را نمی‌فروشند و دلیل‌شان گران شدن سیمان در روز‌های آتی است.

وی گفت: ازآنجایی‌که شایعه گرانی سیمان به گوش برخی رسیده خریداران به خرید زودهنگام و تعداد بالای آن اقدام نموده‌اند، به‌گونه‌ای که مثلاً اگر امروز ۵٠٠ پاکت سیمان به مغازه آوردیم تا ظهر ۴٠٠ پاکت آن به فروش رفته است.

یکی دیگر از کسبه‌ی مصالح ساختمانی بجنورد بیان کرد: با مشکل خاصی در بحث فروش سیمان مواجه نبودیم، اما این شایعه گرانی باعث شده خریدار‌ها بیشتر سیمان بخرند و در آینده‌ای نزدیک احتمال کمبود آن قابل پیش‌بینی است.

مهدی کمالی، رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی، در این رابطه اظهار کرد: به‌محض اینکه گزارشی از احتکار و عدم فروش سیمان به ما برسد پیگیری خواهیم کرد، ولی تاکنون گزارشی نرسیده و ظاهراً کمبودی هم رخ نداده است.

علی وفا خواه، معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز در این رابطه گفت: فعلاً گرانی گزارش نشده و در بازرسی‌های انجام‌شده نیز گرانی یا عدم فروش دیده نشد، اما اگر افراد دلال بخواهند در بازار سیمان مشکل ایجاد کنند حتماً مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.

وی گفت: ضمن اینکه از مردم نیز خواسته‌شده که با مشاهده تخلفات این‌چنینی حتماً به بازرسی سازمان صمت گزارش دهند.

وفا خواه در ادامه تأکید کرد: بر اساس تصویر منتشرشده در فضای مجازی از رسانه خواسته می‌شود که یک مسأله کوچک را بزرگ جلوه ندهند و ابتدا از صحت‌وسقم ماجرا اطمینان کسب کنند و اگر مشکلی دیده شد از طریق شماره ۱۲۴ گزارش دهند.

لازم به ذکر است که طی تماس‌های مکرر خبرنگار فارس با عوامل و بخش‌های مختلف کارخانه سیمان بجنورد کسی پاسخگو نبوده و برخی نیز از عدم اجازه برای هرگونه مصاحبه‌ی خبری سخن گفته و از جواب امتناع ورزیدند.

مسأله سیمان یک مشکل کشوری است

یکی از دلایلی که برای گرانی سیمان در کشور طی بهمن و اسفندماه ذکرشده قطعی برق و گاز اکثر کارخانه‌های سیمان بوده که به نظر نمی‌رسد تنها دلیل آن باشد.

اما از این‌ها که بگذریم نکته جالب‌توجه اینجا است که تا قبل از بحرانی شدن یک مسأله، شاید مسؤولان بی‌اعتنایی کنند، اما به‌محض ممتد شدن مسأله، به دنبال رفع‌ورجوع آن مشکل‌اند.

لازم به ذکر است که مسؤولان باید قبل از آنکه مشکل گرانی و احتکار جدی‌تر شود چشم ریزبین بازرسی را تیز کرده و کسانی که سودای سود و احتکار در سردارند را شناسایی و با آن برخورد کنند و اگر این اتفاق نیفتد همین احتکار‌ها اولاً باعث کمبود سیمان و گلایه مردم شده و ثانیاً پس از کمبود، به گرانی بدون دلیل کالا منتج می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

عناوین برگزیده